Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik-niecodziennik danap komentarze

danap

Recommended Posts

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kicia jest sliczna :D

A co dom domku to podoba mi sie pomysl z laweczka ze stolikiem w wykuszu, (tez juz zaplanowalam cos podobnego) napewno bedzie to jedno z bardziej okupowanych miejsc, o ile lubi sie przebywac w kuchni. Natomiast barek nie zdal egzaminu, jeszcze nikt przy nim nigdy nie siedzial, jego zaleta jest jedynie to, ze nie widac z jadalni blatu roboczego i zlewozmywaka :wink:

Ale ładniutko u ciebie :D i czysciutko :D :o :D na budowie. podoba mi się. dachóweczka fajna, grafit? podoba mi sie tyż

Co do wizualizacji- wszystko ladne tylko "ale" niezbyt widzi mi sie ten stolik w wykuszu :-? , kojarzy mi sie z biurkiem do szkoły. może cos innego, mozna by przestrzeń pod stołem wykorzystać na jakieś szuflady w ciągu roboczym. najbardziej podoba mi sie łazienka na poddaszu -superowa z ta okragła wanną.

Tę studnię to wierciłaś przed budową czy po ? na jakiej głębokości bo nie doczytałam? fajny pomysł od razu w domu.

mnie się w ogóle wykusz nie widzi no ale skoro mąż chce to ma. nie wiem o której wersji zagospodarowania wykuszu piszesz ostateczna jest ta:

http://images21.fotosik.pl/212/f4e7f33a9d81cf89med.jpg

może jeszcze troche ewaluować ale chyba nie za bardzo bo wersja ze stolikiem i dwoma krzesłami wcale mi się nie podobała fuj

ten stoliczek myslałam aby zrobić na kółkach i będzie go mozna trochę przemieszczać

czysto na budowie mamy to fakt- teść pilnuje strrraaasznie :lol: i dobrze

co do studni to tak się super złozyło że akurat źródło znalazło się w garażu, woda pokazała się na 4m ale rury bili do 8m. Robiona była po wylaniu płyty

dachówka ciemna grafitowa- podoba mi się :D

Nie analizowałam szczegółów, więc mogę się mylić, no i to kwestia moich nawyków, ale na pierwszy rzut oka zamieniłabym zlew z kuchenką miejscami. Wiem, że wiszący okap to ładna rzecz.

Dla mnie jednak ważne byłoby, żeby zlew (i śmietnik pewnie też) nie były tak daleko. Nawet jeśli robisz coś poza kuchnią - to do tych dwóch podchodzisz najczęściej.

Poza tym płyta kuchenki prawie zawsze wygląda przyzwoicie, natomiast koło zlewu często coś się odstawia pomimo zmywarki, coś jest nachlapane, coś odstawione do ociekania, itd.

Przy takim układzie jak na renderze to teraz kuchenka jest ładnie osłonięta blatem, natomiast zlew dobrze widoczny. Ja wolałabym odwrotnie.

No i światła tam mało w kąciku, poza sztucznym.

No i światła tam mało w kąciku, poza sztucznym.

miała być duża kuchnia a piszesz kącik. Mnie też się wydaje że takie małe to to :( ( ma ponad 12m)- poprawiam nie 12 a 17!!- nie widać prawda??

co do światła to naturalne będzie tylko z okien w wykuszu i nie da rady już zmieścić okna bo juz w ogóle miejsca zabrakłoby na szafki

co do układu tez się nad tym zastanawiałam, nie zwg na bałagan bo to mi wcale, w ogóle i nigdy nie przeszkadzało i myslę że przeszkadzać nie będzie

ale zwg na to chodzenie do zlewu. (myslę że my chodzimy jednak częściej do lodówki niż zlewu :wink:)

Ale z drugiej strony przy płycie stoi się dłuzej niż przy zlewie, a gotując ze znajomymi którzy mam nadzieję że będa nas w sporych ilosciach odwiedzać os. gotująca stoi tyłem do towarzystwa no i ten argument przeważył...

miała być duża kuchnia a piszesz kącik. Mnie też się wydaje że takie małe to to :( ( ma ponad 12m)- poprawiam nie 12 a 17!!- nie widać prawda??

[...]

co do układu tez się nad tym zastanawiałam, .

Eee, małe to to nie jest! :) Kącik napisałam, bo tak daleeeko mi się wydało.

No a Twoja odpowiedź mnie zastanowiła. Otóż, ja częściej obijam się biodrami przy zlewie z dowolnym pomocnikiem, bo więcej czasu spędzam krojąc, myjąc, smarując, obierając itd. różne spożywcze ingrediencje, natomiast jak już wylądują w garnku, to je zostawiam same sobie (chyba, że to potrawa smażona do 3 minut).

Jak myślisz, może to dlatego tak często coś przypalam? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Witaj

Zajrzałam i ja :D

I od razu co mi się podoba to łazienka na górze, świetnie rozplanowana, wanna cudowna. Widziałam taką na żywo i też chciałabym taką mieć 8) Czy pomiedzy wanną a kabiną będzie zrobiona półka łącząca? Czy bedzie wolna przestrzeń?

co do kuchni to wg projektu wychodzi dość pora a wg tej wizualizacji (i po zmianach) taka jakaś mała mi sie wydaje. Jeśli stanie tam jedna osoba przy blacie to druga bedzie musiała się przeciskać. Czy mi się wydaje? I ciemna? Ja wiem, że to te kolory na wizualizacji to sprawiają ale w jakim kolorze planujesz meble kuchenne?

To że teraz nie przeszkadza Ci bałagan w kuchni nie znaczy że potem też nie będzie :wink:

Co do drzwi wejściowych to piekne, szczególnie to prawe skrzydło doświetlające.

A kot !!!! wspaniały...To cudo z jakimś rodowodem?

pozdrawiam

Witaj

Zajrzałam i ja :D

I od razu co mi się podoba to łazienka na górze, świetnie rozplanowana, wanna cudowna. Widziałam taką na żywo i też chciałabym taką mieć 8) Czy pomiedzy wanną a kabiną będzie zrobiona półka łącząca? Czy bedzie wolna przestrzeń?

mnie tez łazienka spodobała się od razu. Ta zabudowana "kabina" to szafa z pralką, na którą niestety nie ma miejsca gdzie indziej i musi stać w mojej cudnej łazience, a kabina-prysznic jest po drugiej stronie za szybą obok umywalek

co do kuchni to wg projektu wychodzi dość pora a wg tej wizualizacji (i po zmianach) taka jakaś mała mi sie wydaje. Jeśli stanie tam jedna osoba przy blacie to druga bedzie musiała się przeciskać. Czy mi się wydaje? I ciemna? Ja wiem, że to te kolory na wizualizacji to sprawiają ale w jakim kolorze planujesz meble kuchenne?

no właśnie mała prawda?? gdzie te 17m się zapodziało to nie mam pojęcia??

mam nadzieje że ciemna nie będzie bo sa 3 okna w wykuszu (od strony zachodniej) a oświetlenie myślę ze będzie fachowo zrobione.

co do kolorów to jeszcze nie wiem ale mój dom będzie biało,czarno, szary z dodatkowym kolorem. na wizualizacjach jest niebieski i pomarańczowy, ale coraz częściej myślimy o czerwonym/bordowym

Co do drzwi wejściowych to piekne, szczególnie to prawe skrzydło doświetlające.

no ładne ale kosztują- nie wiedziałam że drzwi będą kosztować 6000pln :(

pewnie jeszcze się nie raz zdziwię

A kot !!!! wspaniały.

przekazałam kalance- pozostała niewzruszona, jak zawsze bez emocji przyjmuje należne ochy i achy :wink:

Piękne drzwi!! Mam pytanie o producena i o szerokość otworu w ścianie jaki przewidzieliście pod takie właśnie drzwi.

Drzwi są od jastrzemskiego

http://www.jastrzemski.pl/

otwór pozostawiony na nie to 142*215cm

zamawiałam u pośrednika ale akwarysta zamawiał u producenta w kobiórze i płacił 2 tys mniej. jutro spróbuję tam zadzwonić