Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dostęp do internetu

Ciekaw jestem w jaki sposób korzystacie z Internetu ?  

194 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ciekaw jestem w jaki sposób korzystacie z Internetu ?

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 113
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

A ja w domku, ale jestem biedny miś polarny, bo chociaż mam domek raptem 8 km od centrum Poznania, to tepsa założyła mi telefon radiowy (czuję się conajmniej jak australijka), i ściągam dane w zatrważającym tempie 16 800 bps!!!! :o :lol: :D

Dlatego nie będzie mi dane obejrzenie np. zdjęć Waszych domków :cry:

Danuśka

W pracy stałe, ale mniej korzystam, bo muszę pracować :( W domu SDI i z przyjemnością oraz bez wyrzutów sumienia siedzę ile chcę. W miedzyczasie obiadek się gotuje, przyszedł był listonosz, pranko się pierze, sunia śpi - właśnie weszła w fazę REM i przebiera łapami, a ja kawusię popijam z Muratorowego kubka i jest OK :lol:

rachunki to mnin.400 zł :evil:

Kasiorku, jak ty to robisz???? Moze to caly rachunek za telefon? Przeciez nawet w Tepsie mozna miec abonament na kilkadziesiat godzin polaczenia (liczone z dokladnoscia do sekundy!) za mniejsze pieniadze! Rozejrzyj sie!

Niestety na razie wynajmujemy mieszkanie , właściciel nie był chętny do założenia internetu w inny sposób.

A rachunek to właściwie internet + abonament telefoniczny.z stacjonarnego telefonu praktycznie nie dzwonię

CZeść. Ponieważ właśnie złorzeczymy zbiorowo na w/w, to jestem świeżutko po przejściach z tąże. Tydzień temu znikł sygnał w telefonie, a więc i w modemie. Ponieważ nie mieszkamy w centrum cywilizacji, to ten telefon jest nam naprawdę do życia potrzebny (wiemy, ile kosztują rozmowy komórkowe). Natychmiast złożyliśmy reklamację, i dość szybko usiłował skontaktować się z nami Pan Naprawiacz Nadajników Dla Telefonów Radiowych. Ponieważ przeważnie nas nie było, to Pan NNDTR postanowił poszukać przyczyny bez zaglądania do odbiornika. I...znalazł w ....Centrali. Okazało się, że mamy DŁUG!!!!!?????? :o i odcięto nam za karę telefon (nie dość, że niesłusznie, to jeszcze bez gry wstępnej i obustronnie) :evil: Gdy skontaktowaliśmy się w końcu z Błękitną Linią (tzn, gdy Czubówna przestała ględzić jak nakręcona, i odezwał się w końcu ktoś prawdziwy) dowiedzieliśmy się, że nie mamy długu. 8)

Więc o co chodzi???? Do akcji wkroczył znowu Pan NNDTR (bo mnie lubił, a reszta jego firmy miała nas dokładnie TAM), i dowiedział się, że zamówiliśmy sobie blokadę telefonu (że niby wyjeżdżamy i po co nam telefon...) :o :o :o takie właśnie mieliśmy oczy po tej wiadomości. Ponieważ nikt nie wiedział, dokąd możemy zwrócić się po odblokowanie, tkwiliśmy w tym stanie do dzisiaj, aż Pan NNDTR zadzwonił rano i orzekł, że zrobił coś jakiejś pani, i blokada puściła. Pochwaliłam go, że musiał być w tym dobry, skoro tak skutecznie. Zapytał, czy mąż w domu...

Pa!

• 2 weeks później...