adoosienka 18.01.2017 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 a jakie to ma znaczenie czy się liczy? Budujecie z programu rządowego? Z kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.01.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Myślisz, że jak nie policzysz piwnicy to ona się wybuduje za darmo? tu masz temat o antresolach. Więcej tematów znajdziesz wyszukiwarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dryblasy 04.02.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Mam taki salon z antresolą od podłogi do sufitu 6,2m. (projekt AGROBISP BM51 z poddaszem użytkowym którego w projekcie nie było) http://www.projekty24.com.pl/projekty/projekt,bm-51,rid,3860.html Wygląda super, ale z ekonomia ogrzewania nie wiele ma wspólnego. Celowo daliśmy małe grzejniki i głównym źródłem ciepła jest kominek. Jak bym budował dziś dał bym podłogówkę. Olbrzymia zaleta Możesz wstawić praktycznie każą choinke na święta u nas jest zawsze taka 4-5 m wyskości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 05.02.2017 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Mam taki salon z antresolą od podłogi do sufitu 6,2m. (projekt AGROBISP BM51 z poddaszem użytkowym którego w projekcie nie było) http://www.projekty24.com.pl/projekty/projekt,bm-51,rid,3860.html Wygląda super, ale z ekonomia ogrzewania nie wiele ma wspólnego. Celowo daliśmy małe grzejniki i głównym źródłem ciepła jest kominek. Jak bym budował dziś dał bym podłogówkę. Olbrzymia zaleta Możesz wstawić praktycznie każą choinke na święta u nas jest zawsze taka 4-5 m wyskości Czy antresola czy nie, to nie ma nic do rzeczy ekonomia ogrzewania. Ekonomia zależy przede wszystkim od strat ciepła przez budynek, czyli od izolacji. W salonie z antresolą (jak zresztą w całym domu) mam ogrzewanie podłogowe, bez grzejników. Mimo ogromnego okna na 2 kondygnacje utrzymujemy zadaną temperaturę 23-23,5oC bez żadnego kłopotu i bez jakichś wielkich rachunków. Ciepło równomiernie utrzymuje się od podłogi aż po strop, a nawet przy niżej chyba nieco cieplej. Kluczem było oddzielenie tarasu od salonu 10cm twardym styro i 10 cm styrodur pod oknem tarasowym. A z choinką prawda, zwracamy tylko uwagę by nie była niższa niż 3mtr, inaczej się gubi. No właśnie, jeszcze stoi, a miałem rozebrać w mijającym tygodniu. Jakoś mimowolnie odkłada się likwidację, skoro tak przyjemnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.02.2017 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 http://muratordom.pl/wnetrza/pokoje-dzienne-jadalnie/antresola-czy-warto-miec-w-domu-antresole,68_1165.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 06.02.2017 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Mieszkamy w domu z antresolą od kilku miesięcy. Rachunki za ogrzewanie mamy niskie. Przy ogrzewaniu podłogowym nie pojawia się problem przegrzewania góry. Przy kominku faktycznie całe ciepłe powietrze zgromadzi się na górze. Polecam i zachęcam. Ostrzegam tylko ze zbyt dużą choinką a przynajmniej za małym stojakiem Nasza 5 metrowa się położyła po odwiązaniu linki przez syna. Minę miał ala Kevin sam w domu ze zdziwienia z reakcji na "tylko" rozwiązanie małego supełka. Problemem jest za to sprzątanie. np. odkurzanie pajęczyn na 6 metrach. Znajomi którzy chcą się budować też chcieli antresolę, ale po wizycie u nas i poruszeni kwestii sprzątania zainteresowali się jednak parterówkami Kilka zdjęć antresoli i wysokich pomieszczeń wrzuciłem w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts