DOKN 08.04.2015 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Postanowiłam wybudować dom w technice szkieletowej - duzo czytałam na ten temat. wiem ze są minusy - taki dom traci szybko swoją ciepłotę, jest bardzo aktustyczny. Czy ktoś kto już wybudował taki dom może mi powiedizeć coś o walorach tej metody? pozdrawiam Lamb Zapraszam na naszą stronę internetową http://www.domikon.pl. Idealna alternatywa to dom Domikon wybudowany w technologii tzw. ciężkiego szkieletu. Akustyka taka jak w domach murowanych poniewaz dzięki większym niż w kanadyjkach przekrojom drewna stosujemy wylewke betonowa na strop plus dachówke betonową oraz wełne mineralną twardą na elewacji, która ma rewelacyjne właściwości akustyczne. Ponadto wszystkie ściany wewnątrz sa pokryte płytą OSB plus płyty gk. a w ścianach wewnętrznych znajduje się wełna mineralna akustyczna. Ponadto nasze domy potrzebują tylko 40kWh/m2/rok na ogrzanie więc sa to domy energooszczędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albertM 09.04.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Fajna stronka. dzęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOKN 09.04.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Fajna stronka. dzęki Proszę bardzo. jeżeli będzie Pan miał jakiekolwiek pytania dotyczące budowy domu proszę o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stachujones 13.05.2021 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 Muszę gdzieś mieszkać, nie znam się na budowlance, mam uzbrojoną działkę i odłożone 300tys zł. Podpisuje umowę na dom szkieletowy parterowy 90m2 z pompą ciepła i za kilka miesięcy jest gotowy. Biorę kredyt na kostkę brukową, utwardzenie dojazdu, sprzęt, meble, glazura, drzwi, malowanie tak aby się wprowadzić. Co może pójść nie tak? Dlaczego miałbym budować tradycyjny dom. Czy ewentualne pęknięcia na łączeniach płyt są bezproblemowo usuwane w ramach gwarancji? Powiedzmy, że na przekazaniu domu dziecku mi nie zależy, wolę wolne środki inwestować i przekazać pieniądze na mieszkanie / dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 14.05.2021 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Wszystko może pójść nie tak. bez znaczenia jest tutaj technologia wykonania domu. W naszych warunkach niestety jakość wykonania kuleje znacząco, a przy szkieletówce można zrobić zdecydowanie więcej błędów trudnych do usunięcia. Ja jeszcze nie widziałem dobrze wykonanego domu szkieletowego, który dorównywałby domowi wykonanemu w technologi tradycyjnej. Jeżeli znajdziesz taką firmę (dobrą) to dom bedzie droższy od murowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts