majania 06.05.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Może nie do końca w temacie, ale mam pytanie: kiedy można zacząć murować sciany szczytowe? Czy ma sens czekanie 3-4 tygodnie, czy mozna np. 2-3 dni po zalaniu stropu murować dalej? Jestem ciekawa Waszych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 06.05.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 2-3 dni to troche krótko, my murowaliśmy po 7 dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.05.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 j.w.strop powinnas kilka dni pielęgnowac odczekałbym 5 - 7 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 06.05.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 sylvo, brzoza dzięki. Zastanawiam się tylko dlaczegoby nie zacząć wcześniej Jakie są konsekwencje murowania ścianki kolankowej na "świeżym" stropie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.05.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 scianka nie przeszkadza przeszkadza składowanie znacznej ilości materiałów na stropie obciązenie punktowo rusztowaniemdrgania jadących po stropie taczek z zaprawą i bloczkami jakieś przypadkowe spadnięcie kastra z zaprawa z rusztowania czy zrzucanie, zeskok majstra itpstrop nie ma pełnej wytrzymałości, a stemple podbite sa klinami (czy kliny masz przybite do desek? czy stemple mają stęzenia ? )strop polewasz wodą - szalunek moknie i równiez pracuje to wszystko stwarza ryzyko przed zbytnim pośpiechem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 06.05.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 brzoza, dzięki. Mój strop ma już 3 tygodnie a majstry chcą wejść w okolicy 10tego więc nie mam się co martwić - będzie ok, ale widziałam murowanie scianek kolankowych na 2-dniowym stropie i to mnie zastanowiało... Jeszcze raz dziekuje ze odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 28.07.2019 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2019 a teraz niech ktoś zgadnie, gdzie to było? No i gdzie rozwiązanie zagadki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts