ożarowiak2007 27.04.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Podejrzewam, ze nikt nie buduje, wiec pogadac z kim nie bedzie, ale gdyby mozna bylo pogadac o plaskim dachu - wykonawstwo etc, chetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 27.04.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Cześć.Zobacz w : galerii domów - " Mój modernistyczny dom " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wielka 29.04.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Witam, ja tez buduje z płaskim dachem patrz - http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1788205#1788205 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ożarowiak2007 29.04.2007 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 A no to fajnie. Duzo nas. Sam szukalem pomyslu na klinkier i na tym "moim modernistycznym" mi sie spodobal. Poza wszystkim, jeszcze z 5-10 lat i bedzie to spora czesc domow budowanych pod wielkimi miastami. Ekipy naucza sie klasc papy, ludzie dostrzega, ze im tego przy wichurach nie zrywa itd. A co do wykonczenia, ze musi byc super. Wiadomo. Ale ta oryginalna, miedzywojenna architektura nigdy jakos specjalnie w drogosc i nabogatosc nie szla. To mialo byc przede wszystkim funkcjonalne. Czy mieszkalne strychy takie sa? Smiem troszeczke watpic. Ale kazdy ma inne powody do wyboru takiego a nie innego projektu. Tak sie rozpisalem, ze mi mozna teraz "padre" mowic. Sam swoj projekt wkleje, jak go zeskanuje czy tam cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafarszczak 24.05.2020 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 (edytowane) Buduje ktoś z was tego Maksymiliana ? Pytanie do osób które już to zrobiły. Jakie koszta realne wyszły do SSZ, nie wiem jak patrzeć na te koszta które podane są na stronie z ww projektem. Edytowane 24 Maja 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.05.2020 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Maleńki salon.Schody kolizyjnie z drzwiami łazienki na parterze.Dziwi mnie też 15 stopni schodów - to jak wysoki jest parter? 2,5m? na poddaszu warto byłoby powiększyć w sypialniach okna w ścianach szczytowych, aby móc zrezygnować z połaciowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafarszczak 24.05.2020 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Maleńki salon ? hmm to jaki salon to taki średni ? lub wystarczający. Może ktoś coś podrzuci podobnego do Maksymiliana (podobny projekt) aby była spiżarnia i pralnia.. Koniecznie taras na ścianie szczytowej , tej samej jak w Maksymilianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.05.2020 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 25 m2 z jadalnią to mało. Minimalna (co nie znaczy wygodna) ilość miejsca na ustawienie stołu to 7,7 m (stół 160x80 cm i po 80 cm miejsca na odstawienie krzeseł). Czyli część wypoczynkowa to 17,3 m2. Pokój dzienny w mieszkaniu 48m2 w którym mieszkałam miał 15 m2 (stół się nie mieścił, tylko kanapa, fotel, meblościanka). Czyli te 25 m2 to taki blokowy standard powierzchni. Oczywiście może być wystarczający dla ciebie, zwłaszcza jak nie prowadzisz bogatego życia towarzyskiego, a dzieci są w wieku, ze wolą siedzieć w swoich pokojach niż bawić się w salonie z rodzicami. taras na ścianie szczytowej to kwestia adaptacji projektu - możesz go sobie wrysować gdzie chcesz, okna też zwykle można sobie na elewacji przestawiać (biura wydają zgody na przeróbki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts