sasiad1964 30.04.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam, Noszę się z zamiarem zakupu domu od developera . Cena 750 tys. w stanie tzw. developerskim . Wprawdzie w cenie jest zawarta działka ok. 1400m2 , infrastruktura osiedlowa,i nne cudeńka , ale i tak nie jest to tanio chyba . Wiem ,że niektórzy za te kwote wybudowali by 2 domy a niektórzy to pewnie i ze 4 ( Wilanów czy Sopot - pomijamy ) ale ja straszny leniwiec jestem.I nasłuchałem sie o braku fachowców , materiałów , itd , formalnościach przy załatwianiu wszystkiego i chce to ominąć a zająć się jedynie podłogami,łazienkami, malowaniem itp Leniwice wszystkich krajów - łączcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 30.04.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Słyszałem, że ostatnio jest moda na lokowanie kapitału w takich inwestycjach. Deweloper robi dopiero wykopy a już 100% mieszkań w bloku jest wykupione. Im bardziej posuwa się zakres prac tym bardziej cena za m2 mieszkania wzrasta. Przed zakończeniem prac część z "właścicieli postanawia odsprzedać "swój udział" za np. 3000zł za m2 (oczywiście "czystego zarobku"). Przykładowo mieszkanie 70m2 (przed rozpoczęciem prac m2 kosztuje 4000zł). Przed oddaniem budynku do użytku właściciel żąda nawet 7-7500zł za m2. Czyli w przeciągu kilku miesięcy zarabia 210tys zł. Także, fakt, że zapłacisz 750tys zł nie musi być tragedią. Twoje 4 ściany napewno zwiększą swoją wartość przed momentem wprowadzenia. Człowiekowi zawsze wydaje się że drogo. Ale z perspektywy czasu było to tanio.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 30.04.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Także, fakt, że zapłacisz 750tys zł nie musi być tragedią. Twoje 4 ściany napewno zwiększą swoją wartość przed momentem wprowadzenia. Człowiekowi zawsze wydaje się że drogo. Ale z perspektywy czasu było to tanio. Jasne... Efekt osiągnięty - post poprawił mi humor - można boki zrywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 01.05.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 A jaka jest powierzchnia tego domu za 750 tys. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 01.05.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Boże.... 750 kawałków za stan developerski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasiad1964 01.05.2007 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 140 m2 + garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasiad1964 01.05.2007 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Ale razem z uzbrojoną działką ok. 1400 m2 ( trzeba by więc niejako odjąć koszt działki ok. 150 tys zł zamnkniete osiedle, monitorowane,przy lesie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 02.05.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 z perspektywy warszawskiej: bardzo warto, jak ładnie i solidnie (a działka duża i w ładnym miejscu ) to ja bym brała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasiad1964 02.05.2007 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 I dlatego tez bierzemy. Właściwie w okolicy nie ma alternatywy. Jak coś jest to na działkach niezbyt dużych typu 400-600 m2 albo jak działka duża i dom fajny to blisko drogi o dużym natężeniu ruchu. Albo bardzo daleko od Trójmiasta np. 60 km i więcej albo bardzo drogo np. 2 mln.dziś jadę na "budowę" zobaczyć co sie dzieje, tzn . czy miejsce już wytyczonepozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 02.05.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 A tak z ciekawosci sasiad1964 ,gdzie to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasiad1964 02.05.2007 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Witam , Od Was to tak 5 razy trzeba dobrze rzucić beretem ( mohairowym ) w strone Żukowa. A na zdjeciach widzę ,że jakiś kawałek wody 2 kroki od domu macie. Strasznie mi sie to podoba. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 02.05.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Ale razem z uzbrojoną działką ok. 1400 m2 ( trzeba by więc niejako odjąć koszt działki ok. 150 tys zł zamnkniete osiedle, monitorowane,przy lesie, I do tego jeszcze monitorowane. I niby ten monitoring to ma byc zaleta czy wada ?? Jak dla mnie monitoring osiedlowy to spora wada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasiad1964 02.05.2007 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Ok. Może zaleta , może wada . Ważne ,że go w domu nie będzie A na uliczkę dojazdową niech tam sobie kamerka zerka.Mam nadzieje , że mi to nie będzie przeszkadzało. A jak będę miał 124 lata i się przewrócę przed garażem to mnie namierzą i po pomoc zadzwonią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 02.05.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Witam , Od Was to tak 5 razy trzeba dobrze rzucić beretem ( mohairowym ) w strone Żukowa. A na zdjeciach widzę ,że jakiś kawałek wody 2 kroki od domu macie. Strasznie mi sie to podoba. Pozdr No coz,jezeli jest to w tej okolicy co piszesz,to ja bym sie zastanowil nad tym. Za taka kase,to bys dostal dzialke i wybudowal chate pod klucz i wiele blizej.A jesl li chodzi o monitoring......coz co kto lubi i co kto potrzebuje. Prawde mowiac myslalem,ze to raczej gdzies bardzej w 3city. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasiad1964 02.05.2007 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 no właśnie o to chodzi,że bliżej nic nie ma co by spełniało moje założenia ( np. takie jak - przy lesie,blisko jeziora,bez hałasu ulicy lub miasta,bez lini wysokiego napięcia, bez wież przekaźnikowych telefonni komórkowej lub innej na horyzoncie, bez straszącej budowy naprzeciwko przerwanej 10 lat temu ,itd.... ). Z resztą ja nie chcę bliżej 3city, miasto do mieszkania nie jest mi potrzebne,a wręcz mnie męczy. O wiele większą przyjemność czerpię z oglądania czapli w stawie niż elimanacji mistzrostw Europy w motocrosie czy koncertu Micka Jaggera . Samochodem przecież to jest 10-15 minut do obwodnicy. Tak jak pisałeś - co kto lubi ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 02.05.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 OK,nie ma sprawy,kazdy lubi,potrzebuje co inne. Ale zeby tak od razu ladowac sie w deweloperke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasiad1964 02.05.2007 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 deweloperka ... tez człowiek Można powiedzieć ,że wynająłem jedna firmę do załatwienia wszystkiego. Przecież wszyscy lub prawie wszyscy wynajmują ekipy, firmy, teścia , szwagra i kogo tam jeszcze można do budowy domu. Chyba ,że ktoś buduje sam ....oooo , to wtedy szacun! Moim celem jest niejako zdobycie miejsca , gdzie mógłbym fajnie żyć a nie sam proces budowy jako taki . Znam się na tym słabo więc niech ktoś to zrobi kto się na tym zna dobrze . Tym bardziej ,że mam możliwość kontrolowania budowy . Ponadto warunki przedstawione przez dewelopera ( technologie, materiały, czas budowy , wielokość domu ,działki, itd ) są jak najbardziej do zaakceptowania. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.05.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Cena jak cena tylko jak z jakoscia . U mojej szwagierki w Gdyni dom 8 letni wyglada koszmarnie (wlasciwie cale osiedle ) to jedno wielkie partactwo wlasnie budowany przez dewelopera . Przykre ale prawdziwe niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts