Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zrobilem sobie ściane

kiwal

Recommended Posts

kiwal widziałam dzisiaj w jednym z seriali taką ściane i była wykończona tak, że na te ściany boczne ( układ jak u Ciebie) połozono tez taki piaskowiec ale tak zupełnie asymetrycznie, nierówno i nie ma takiego wrazenia: pach i koniec ściany tylko tak jakoś łagodniej to przechodzi w gładką ścianę.

Wracam ciągle do wątku bo bardzo mi sie sciana poodba i chcę taką faktycznie w pokoju dziennym tam gdzie kominek i obudowac barową ladę od strony jadalni i dziennego - Maggi :D

• 8 months później...
A ja mam taki kawałek ścianki w sypialni. Była robiona "na szybko" i tylko na okres przeczekania na własne mieszkanko.

Drobna rada: ściany mogłyby być pomalowane na bledszy odcień żółci, bardziej pod kolor piaskowca. Wtedy kamien by tak się nie wyróżniał.

Masz rewelacyjna ciemną komódkę. Lepiej nad nią wyglądałaby pojedyńcza półka w identycznycznym jak komódka kolorze i długości równej komodzie, zamiast tych 3 małych półeczek.

Elfir - dzięki za rady ale nasza sypialnia była jak wczesniej już pisałam robiona "na przeczekanie". Jest taki kolor ścian bo akurat taką farbę mieliśmy, półeczki takie bo akurat takie w danym sklepie były, a wiszą tak by zasłonić dziury ;) Jedyne co tam jest nowe to łóżo, komoda i szafki nocne ale ich niestety nie widac. Kamień jest taki a nie inny bo jadac do sklepu nie mieliśmy przy sobie więcej pieniędzy i kupiliśmy taki jaki był i tyle na ile starczyło. Swoją drogą wnętrze jest bardzo przytulne (choć strasznie malutkie). Jedyne co mi się w nim nie podoba to drzwi które maja już swoje lata i brzydki kolor (nie jest biały tak jak widać na fotce ;). Nie ma sensu ich teraz wymieniać na nowe bo mam nadzieję, że w tym roku sie wyprowadzimy.

• 3 weeks później...

witam,

zastanawiam sie jak bedzie wygladala sciana dzialowa z takiego piaskowca??

i czy powinna ona byc oklejona z dwoch stron

wyglada to tak

http://img119.imageshack.us/img119/3795/p1000279resizecv3.jpg

http://img119.imageshack.us/img119/1342/p1000273resizexc5.jpg

chcialbym zlikwidowac te luki i zrobic na prosto,

i oblozyc to piaskowcem i prosze o rade, czy to bedzie mialo wyglad,, i jak zrobic zeby byl tylko w salonie,,,a z drugiej strony nie bylo,,, plytek,,, jak to ladnie zrobic pod sufitem,,

moze ktos doradzi,,,

sorki troche za zasmiecanie,,, ;/

pozdrawiam