Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowy Z14

Recommended Posts

juz widziałem twoje krokwie... w wątku o nich...

Aguu krokwie są niasamowite!!!! moja się chowją!!! kurcze.... teraz widze jak partacko są moje zrobione... a myslałem że jest ok - no nie dokońca teraz widze!!!

z niecierpliwością czekam na dom w całej okazałości tzn z podbitką i dachem.

ja obecnie walcze z ustaweniami pieca co ;)

pozdro

• Odpowiedzi 192
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu głębokich i radosnych przeżyć (zwłaszcza budowlanych), wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości oraz błogosławieństwa Bożego w każdym dniu nadchodzącego Roku życzy Ala, Łukasz i Jakub.

no i czekamy na dalsze zdjęcia i komentarze w dzienniku

• 5 weeks później...
  • 1 month później...

Witam! wiosną już powoli czuć więc i z budową będziem ruszać ...chyba :lol: ale od początku...jako że korzystam z konta córci mojej linka91 ale się to zmieni i przy chwili czasu założę swoje bo ona nie chce dalej robić mi obsługi informatycznej...{a myślałem...} no nic to :roll: może ta lektura: http://forum.muratordom.pl/projekt-z14-z-pracowni-z500-skrytykujcie-prosze,t61266-300.htm?highlight=%B6wiercz

nieco rozjaśni sprawę co i jak tu robię... :) bo jako przeciętny laik w budownictwie chętnie skorzystam z rad i podpowiedzi ludzi którzy mają to za sobą{jeśli się na to zgodzą-naturalnie} :roll: zwolniłem trochę studiowanie dzienników i komentarzy...bo niezły mętlik już mam w głowie {wy też tak mieliście?}-tak więc pozdrawiam wszystkich zet-owców na forum i życzę powodzenia w dalszych zmaganiach :D

Witaj linka91 w rodzinie budujących Z14!

Odpowiedziałem na Twój post zamieszczony tutaj w kwestii obejrzenia na żywo Z14. Jeżeli będziesz potrzebować jakichś informacji, których nie znajdziesz w moim dzienniku to zawsze możesz pisać i w miarę swojej wiedzy odpowiem. Jak sam zauważyłeś dziennik świercza jest lekturą obowiązkową :) Dużo dowiesz się też z dzienników lbryndal i maanmy.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

no i widze działacie dalej

my w piątek zrobiliśmy właśnie beton na piachu fakt że prościej byłoby to zrobić jak jeszcze nie było ścian ale co poradzić.

a co do zwrotu Vat to ja jeszcze czekam, aż nazbiera siętego jeszcze trochę żeby zwrot był jakiś widoczny, a jeszcze do tego mozna tylko składać raz w roku to tym bardziej poczekam

lbryndal, skąd wiesz, że można składać tylko raz w roku? :o Wydawało mi się, że nie ma takich ograniczeń. Rozmawiałem z pracownikiem US, który tym się zajmuje i nic takiego mi nie powiedział. Jeśli gdzieś tak przeczytałeś to daj namiar na źródło.