eranet 21.05.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 witam wszystkich, wczoraj kupiliśmy dom, potrzebujemy pomocy w jego przerobieniu, chodzi o wejście, jest jakis ganek, chcemy go przerobić, ale nie wiemy jak Wszelka pomoc mile widziana, mogą byc jakieś zdjęcia innych domów, szkice, opisy, cokolwiek, co nas natchnie... Liczymy na Was! http://i3.tinypic.com/68hp43t.jpg http://i16.tinypic.com/4qz0xth.jpg http://i16.tinypic.com/5xe3uys.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.05.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Hej Kochani. A dlaczego chcecie go przerabiac?? Wyglada fajnie i jest miejsce na mokre ciuchy i buty. Takie jest przynajmniej moje zdanie, aczkolwiek ekspertem nie jestem Tak na oko, nie jest zly, moze bym tylko pozbyla sie dwoch okien zeby zrobic miejsce wlasnie na jakies wieszaki. Nie wiem, czy sie da, ale jesli to tak, to zmienilabym tez okna na prostokatne. Na razie tyle, ale na Forum sa lepsi ode mnie, na pewno cos poradza.Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 21.05.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 A jaką planujecie elewację bo ja bym do tego przedsionka dała np. szyby z małym witrażem a co do wnętrza to prosimy o plan, będzie łatwiej zabrać głos w dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 21.05.2007 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 o elewacji nawet nie myśleliśmy, bo przed nami ogrom pracy w środku i trochę na zewnątrz. Wejscie do domu jest na półpiętro tzn. pare schodków doł jest graz, a parę schodków w górę jest przedpokój i wejście do kuchni czyli to co mamy nad garażem wraz z balkonem. Jak zrobie skany to postaram się coś wrzucić, ale na razie zbieramy pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 22.05.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 o elewacji nawet nie myśleliśmy, bo przed nami ogrom pracy w środku i trochę na zewnątrz. Wejscie do domu jest na półpiętro tzn. pare schodków doł jest graz, a parę schodków w górę jest przedpokój i wejście do kuchni czyli to co mamy nad garażem wraz z balkonem. Jak zrobie skany to postaram się coś wrzucić, ale na razie zbieramy pomysły To czekamy na skany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 22.05.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 o elewacji nawet nie myśleliśmy, bo przed nami ogrom pracy w środku i trochę na zewnątrz. Wejscie do domu jest na półpiętro tzn. pare schodków doł jest graz, a parę schodków w górę jest przedpokój i wejście do kuchni czyli to co mamy nad garażem wraz z balkonem. Jak zrobie skany to postaram się coś wrzucić, ale na razie zbieramy pomysły To czekamy na skany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 23.05.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 eranet, ja to bym te łuczki przy wejściu zlikwidowała i dała na prostokątnie moim zdaniem pasują jak wół do karety przepraszam że tak prosto z mostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 24.05.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Kulka ma rację: zlikwidowac łuki, wstawić duże okno - może nawet witrynę z jednej strony, z drugiej strony wystarczy murek bo i tak dużo światła będzie. Czy zastanawialiście się nad zabudową schodów? Trudno to sobie wyobrazić ze wzgledu na proporcje w stosunku do całego domu. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.05.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 No z tymi lukami to racja swieta COS musicie z nimi zrobic. Jesli mozesz wrzuc pare zdjatek calego domu wewnatrz tez to wszyscy bedziemy mieli nad czym myslec Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 24.05.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 to i ja sie wtrące łuczków i ja nie lubię, a może wywalić slupki miedzy łukami, zakombinowac coś z belką i będą dwa wieksze przeszklenia. Jesli to za duzo to jedną sciane zamurowac a drugą pzrerobic na dwa prostokątne okienka. Napisz jaki styl preferujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 24.05.2007 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 napiszę co żona preferuje więc łuków na pewno nie będzie, zastanawiamy sie teraz, czy zrobic 2 duże okna czy cztery mniejsze prostokaty na to miejsce, gdzie są łuki. Po drugie schody chyba zamurujemy i wstawimy kolejne okno, tak ayby wygladało to mniej więcej tak... ciekawe czy lepiej wg Was? mile widziane wszelkie uwagi http://i14.tinypic.com/6h8bee1.jpg drzwi chyba trzeba bedzie zrobic dodatkowe przed schodami, byc moze jakies przeszklone, chyba ze ktoś ma inny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.05.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Ja bym te schody zostawila. Zamurowane wygladaja tak, jakby je ktos ot tak sobie przykleil - juz po wszystkim - bo taki kaprys mial. Ladna balustrada dopasowana do calosci i niech sobie te schody beda.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 02.06.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 A ja bym nie zabudowywała tego ganku. Miał by rolę wstępnego ganeczku. Na same okna wydacie sporo. A tak łuki będą tylko zdobiły. Ale to tylko moja wersja i nie musi się nikomu podobać. Myślę, że można skupuć się na innych rzeczach w tym momencie. To może poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts