Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam osoby ze spotkania...

mmmad

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...ktora jeszcze przed rozpoczeciem spotkania powiedziala mi, ze nieprawidlowo wychowuje dziecko. Nie wiem, czy to byla forumowiczka czy osoba towarzyszaca, niemniej jednak poparla swoje zdanie tym, ze jest psychologiem.

Chcialbym kontynuowac ta krotka dyskusje...

Ty na powaznie czy tak dla podtrzymania tematu?

...ktora jeszcze przed rozpoczeciem spotkania powiedziala mi, ze nieprawidlowo wychowuje dziecko. Nie wiem, czy to byla forumowiczka czy osoba towarzyszaca, niemniej jednak poparla swoje zdanie tym, ze jest psychologiem.

Ty na powaznie czy tak dla podtrzymania tematu?

Powiedzialem mojemu dziecku, zeby wziela za reke mlodszego kolege i go pilnowala. Uslyszala to poszukiwana osoba i wyskoczyla z teza, ze nie wolno na male dzieci nakladac takich obowiazkow i ze ich zadaniem jest sie przede wszystkim bawic.

Chcialbym ja poprosic o uzasadnienie pierwszej czesci tej tezy i poparcie jej przykladami.

:roll: :-? :-?

W pale mi się nie mieści jak można podejść do obcego czlowieka i tak bez pardonu wtrącać się w nieswoje sprawy :-? :-?

I jeszcze podeprzeć się zawodowym autorytetem :evil:

To tak jakbym ja podeszła do kogoś i powiedziała że np. żle zęby myje :roll: .

Co za profesjonalizm :-?

PS. Też źle dziecko wychowałam :roll:

Oj, to ja powinnam się pod ziemię schować!

Moja, siedmioletnia wtedy, córka, widząc, że nie mogę się oderwać wieczorem od noworodka (mąż pracował w innym mieście), potrafiła umyć pod prysznicem, przypilnować mycia ząbków i ubierania piżamki, odholowac do łóżka i poczytać swojej czteroletniej siostrze na dobranoc. To dopiero nagromadzenie błędów wychowawczych!!!

I nadal ją czasem obciążam podobnymi obowiązkami - staram się z tym nie przesadzić.

Ja nie wiem, czy jest sens kontynuować dyskusję z "panią psycholog"!

A wychowanie bezstresowe wyszło z mody juz dawno.

Ile sie tu zlych matek nagromadzilo... :roll: :D 8)

Ja staram sie byc obiektywny i sluchac roznych argumentow. Moze ta pani chciala mi przekazac cos waznego? A moze ma racje, tylko nasz sposob zycia nie nadaje sie do realizowania jej wizji? Tylko do mnie przemawiaja argumenty (a nie argument: bo ja mam racje).

Maxtorka, irytuje mnie to, ze Pani powiedziala, ze jest psychologiem, a ja w tym momencie zaczalem sie jej tlumaczyc, dl;aczego tak robie... :x

Agdus, w naszej sytuacji nie zadam od czterolatki, zeby myla noworodka :), ale pobujac w wozku lub przypilnowac, kiedy rodzic idzie do lazienki to juz MUSI umiec. Dlatego zadanie nawet od czterolatki, zeby pilnowala trzylatka - zwlaszcza na parkingu przy wiosce nie wydaje mi sie katastrofalnym obciazeniem psychicznym. Froschka, ja niestety, ewidentnie i z premedytacja kazalem pilnowac.

A dla rozluznienia tematu - na koniec wygladali tak:

http://www.tinyurl.pl?B7dqmbb7

Przechodząc akurat obok byłem tego świadkiem.

Też byłem mocno... zaskoczony

Niestety pani nie kojarzę

do mojej tesciowej przyszla kobita z ulicy prosząc ją o ....ten kwiat doniczkowy z okna bo bardzo jej sie podoba .....na co moja tesciowa powiedziała że jej odsadzi ..nich przyjdzie za kilka dni -to kobita ją wyzwała ,że sknera ,a kwiat i tak jej zwiednie :o

ps ..ja tez bylam okropna matką ,bo starszemu synkowi kazałam czasem popilnować siostry ....aha ..... do dzisiaj mu to zostało ( ma 24 lata i wciąż pilnuje swojej siostry królewny :wink: )

a tak na marginesie ...nie potrafie stac obojetnie ,gdy młoda matka krzyczy na dziecko w momencie kiedy małe sie przewróci czy potknie a potem płacze wystraszone ,a ta macocha popycha je lub daje klapsa :evil: wtedy nie wytrzymuję i mówie do słuchu mamuśce -może nie powinnam ,ale co mi tam -stara jetsem -mogę już mówic co myśle :wink: