lbryndal 03.03.2008 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 jest już kilka dzienników o z-14 w roli głównej więc jest już się od kogo uczyć bo niby wszyscy z-14 budują a jednak każdy ma swoje pomysły i każdy jest inny. pozdrawiam i powodzenia ooo,i to właśnie-trafiłeś ,bo o to idzie by podpierać swe słabe doświadczenie właśnie nimi - i wypracować swoją wizję całości ... i tu niebagatelna wiedza wasza na jakim obszarze mogę się właśnie poruszać,czego nie mogę rozwinąć na własny sposób{choć zmian nie planuję zbyt wielkich},czyli generalnie uwagi które pojawiały się w trakcie realizacji nie ukrywam że,skupiam się na dwóch dziennikach-TWYM właśnie i AGUU -po prostu sporo zbieżności...i tu pytanie czy mogę cię nieco poindagować pytaniami,różnej maści?- czy na komentarzach?-nie wiem... czy to zbyt wiele rozbieżności nie wniesie,bo to zupełnie inny etap realizacji! pewnie lepszym wyjściem co do podstawowych przymiarek będzie PW.... ale czas pokaże jak to jeszcze wyjdzie-to narazie...muszę znikać -pozdro jeszcze raz jak cośto wal pytania na PW jak tylko będzie czas to odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 03.03.2008 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 kurka wodna drogie te okna . co do montażu w 3godz to zamontować hmm , mam nadzieje że tego nie s....... pozdrawiam maanmy okna drogie no może i tak, ceny w konkurencyjnym oknoplaście były podobne a u innych można było taniej, ale zawsze było się czego przyczepić i ostatecznie pozostaliśmy przy tych. koszt może wyższy od jakiegoś standartu bo po pierwsze to kolorowe są z zewnątrz wszystkie oraz w środku ten sam kolor oprócz tych co w kotłowni, łazience i na górze wszystkie 4. okucia ciut lepsze nie podstaowowe i nie antywłamaniowe takie pośrendie no i najważniejsze to chyba to że okna są duże bo są one większe od tych projektowych i przez to mają większą powierzchnię i większą cenę. acha montaż sprawdziłem i jest ok, okna w pionie i wszystki równo zamontowane, pianki nie żałowali i chyba dlatego tak szybko to zorbili bo mają to obcykane i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 04.03.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witaj pociesze cię po drugiej setce zobaczysz efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.03.2008 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witaj pociesze cię po drugiej setce zobaczysz efekt no pewnie tak tylko, że ja tych setek tak nie mam za dużo, kredyt kiedyś się skończy i będzie kicha jak zabraknie kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamarcin 12.03.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 cały czas szukam kogośdo zorbienia przyłącza wody mam cenę 80zł/mb od 2 kolesi i nic taniej nie chcą dać się kicha straszna się robi na 75m 6000zł jak nic. Lbryndal W wodociągach p.Szlasek powiedział mi ze za taniej niz 80 zl/m nikogo w okolicy nie znajdziemy . Dla pocieszenia dodam ze my mamy az 100 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 12.03.2008 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 cały czas szukam kogośdo zorbienia przyłącza wody mam cenę 80zł/mb od 2 kolesi i nic taniej nie chcą dać się kicha straszna się robi na 75m 6000zł jak nic. Lbryndal W wodociągach p.Szlasek powiedział mi ze za taniej niz 80 zl/m nikogo w okolicy nie znajdziemy . Dla pocieszenia dodam ze my mamy az 100 m szkoda pisać jest zmowa i tyle wystarczy z nimi pogadać chwilę ( z tymi co robią i kroją po te 80zł/mb lub więcej nawet) i wszystko jest jasne. pytałem się kilku instalatorów to wszyscy odsyłają do jednego czy drugiego i mówią, że oni nie robią bo to trwa, dużo problemów i wogóle a jakoś tamci nie narzekają więc wiadomo co jest. nie widzę lepiej się ustawić jak oni, zrobić kilka robót w miesiącu i leżeć do góry pędzlem tak czy inaczej ktoś powinien się tym zająć i zrobić porządek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 16.03.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 mam pytanie ile skasuje cie elektryk za prąd u mnie było to ok 3 tyś za robote wraz z podejsciem do słupa enionu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 16.03.2008 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 mam pytanie ile skasuje cie elektryk za prąd u mnie było to ok 3 tyś za robote wraz z podejsciem do słupa enionu odpisałem ci na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 21.03.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Oby zdrówko dopisałoBy jajeczko smakowałoBy babeczka nie tuczyłaAtmosfera była miłaBy zajączek uśmiechniętyPrzyniósł radość w ten dzień święty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 21.03.2008 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Dziękuję za życzenia i Wesołych Świąt Wielkanocnych dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.03.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Dużo miłości i uśmiechu w te Święta http://www.przedszkole134.poznan.pl/ilustracje/wielkanoc33.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.jacek 22.03.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://img214.imageshack.us/img214/4936/wielknocho3.gif Niech te święta Wielkiej Nocyspłyną rzeką Boskiej mocy,otuliwszy serce Wasze spokojem i radością.Życzymy Wam chwili refleksji i chwil radości spędzonych wspólnie... przy rodzinnym stole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 22.03.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://images33.fotosik.pl/188/2b66ca55f4f38a8f.jpgDwa kurczaki w koszyku siedzą i rzeżuche sobie jedzą, , ksiądz za stolem już się buja Wesołego Alleluja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 06.04.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 cały czas szukam kogośdo zorbienia przyłącza wody mam cenę 80zł/mb od 2 kolesi i nic taniej nie chcą dać się kicha straszna się robi na 75m 6000zł jak nic. Lbryndal W wodociągach p.Szlasek powiedział mi ze za taniej niz 80 zl/m nikogo w okolicy nie znajdziemy . Dla pocieszenia dodam ze my mamy az 100 m mogę dać namiary na osobę która zrobi przyłącze 50zl/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamarcin 07.04.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 cały czas szukam kogośdo zorbienia przyłącza wody mam cenę 80zł/mb od 2 kolesi i nic taniej nie chcą dać się kicha straszna się robi na 75m 6000zł jak nic. Lbryndal W wodociągach p.Szlasek powiedział mi ze za taniej niz 80 zl/m nikogo w okolicy nie znajdziemy . Dla pocieszenia dodam ze my mamy az 100 m mogę dać namiary na osobę która zrobi przyłącze 50zl/m Bardzo proszę o namiary moj adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.04.2008 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 cały czas szukam kogośdo zorbienia przyłącza wody mam cenę 80zł/mb od 2 kolesi i nic taniej nie chcą dać się kicha straszna się robi na 75m 6000zł jak nic. Lbryndal W wodociągach p.Szlasek powiedział mi ze za taniej niz 80 zl/m nikogo w okolicy nie znajdziemy . Dla pocieszenia dodam ze my mamy az 100 m mogę dać namiary na osobę która zrobi przyłącze 50zl/m teraz już za późno jak dla mnie bo koleś robi mi to za 5900zł dokładnie, metrów coś koło 75 jest i na jego głowie wszystkie materiały czyli: rura, wkrętka, i to co w domu czyli wodomierz i zawory główny i zwrotny antyskażeniowy. no i oczywiście odbiór ma załatwić, a ja tylko mam wpłacić tą opłatę do wodociągów i odebrać protokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 07.04.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witaj lbryndal! U siebie nic nie piszę, bo nie wiele się dzieje, a poza tym po prostu nie chce mi się Leń mnie jakiś wiosenny ogarnął W tym tygodniu jednak rusza budowanie - ścianki na poddaszu, elektryka, przyłącze wodne - więc zapewne powrócę do pióra. Ciekawy jestem ile mi zaśpiewa gość od przyłącza wody. Elektryk powiedział 4000 PLN za robotę i materiały (kompletna instalacja elektryczna i antenowa z uwzględnieniem naszych zmian do projektu). Widzę na zdjęciach, że drzwi wejściowe masz podobnie jak ja na tej samej wysokości co okna. Będziesz robił takie wysokie drzwi czy naświetle? Myślałem jeszcze żeby obniżyć je konstrukcją gipsowo-kartonową na metalowej ramie. Świercz nie ma tego problemu, bo od razu zrobił mniejszy otwór drzwiowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.04.2008 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witaj lbryndal! U siebie nic nie piszę, bo nie wiele się dzieje, a poza tym po prostu nie chce mi się Leń mnie jakiś wiosenny ogarnął W tym tygodniu jednak rusza budowanie - ścianki na poddaszu, elektryka, przyłącze wodne - więc zapewne powrócę do pióra. Ciekawy jestem ile mi zaśpiewa gość od przyłącza wody. Elektryk powiedział 4000 PLN za robotę i materiały (kompletna instalacja elektryczna i antenowa z uwzględnieniem naszych zmian do projektu). Widzę na zdjęciach, że drzwi wejściowe masz podobnie jak ja na tej samej wysokości co okna. Będziesz robił takie wysokie drzwi czy naświetle? Myślałem jeszcze żeby obniżyć je konstrukcją gipsowo-kartonową na metalowej ramie. Świercz nie ma tego problemu, bo od razu zrobił mniejszy otwór drzwiowy. ja będę robił drzwi wejściowe z naświetlem, znaczy się robi mi je stolarz. a co do twojej elektryki to tanio bierze jak 4000 za całość robota + materiały, a skrzynka z bezpiecznikami w tym też jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 07.04.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 lbryndal,skrzynka też jest. Mnie również wydaje się, że tanio. Sprawdziłem go u ludzi, u których robił i wyrażali się o nim pozytywnie. Kasę bierze dopiero po robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.04.2008 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 lbryndal, skrzynka też jest. Mnie również wydaje się, że tanio. Sprawdziłem go u ludzi, u których robił i wyrażali się o nim pozytywnie. Kasę bierze dopiero po robocie. no to tylko pogratulować, jak widać są jeszcze fachowcy w normalnych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts