Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik budowy Z14 - okolice Wieliczki

Recommended Posts

jest już kilka dzienników o z-14 w roli głównej więc jest już się od kogo uczyć bo niby wszyscy z-14 budują a jednak każdy ma swoje pomysły i każdy jest inny.

pozdrawiam i powodzenia

ooo,i to właśnie-trafiłeś ,bo o to idzie by podpierać swe słabe doświadczenie właśnie nimi - i wypracować swoją wizję całości ... i tu niebagatelna wiedza wasza na jakim obszarze mogę się właśnie poruszać,czego nie mogę rozwinąć na własny sposób{choć zmian nie planuję zbyt wielkich},czyli generalnie uwagi które pojawiały się w trakcie realizacji :wink: nie ukrywam że,skupiam się na dwóch dziennikach-TWYM właśnie i AGUU -po prostu sporo zbieżności...i tu pytanie czy mogę cię nieco poindagować pytaniami,różnej maści?- czy na komentarzach?-nie wiem... czy to zbyt wiele rozbieżności nie wniesie,bo to zupełnie inny etap realizacji! :wink: pewnie lepszym wyjściem co do podstawowych przymiarek będzie PW.... :-? ale czas pokaże jak to jeszcze wyjdzie-to narazie...muszę znikać -pozdro jeszcze raz :D

jak cośto wal pytania na PW jak tylko będzie czas to odpowiem

• Odpowiedzi 725
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kurka wodna drogie te okna . co do montażu w 3godz to zamontować hmm , mam nadzieje że tego nie s.......

pozdrawiam maanmy

okna drogie no może i tak, ceny w konkurencyjnym oknoplaście były podobne a u innych można było taniej, ale zawsze było się czego przyczepić i ostatecznie pozostaliśmy przy tych.

koszt może wyższy od jakiegoś standartu bo po pierwsze to kolorowe są z zewnątrz wszystkie oraz w środku ten sam kolor oprócz tych co w kotłowni, łazience i na górze wszystkie 4.

okucia ciut lepsze nie podstaowowe i nie antywłamaniowe takie pośrendie

no i najważniejsze to chyba to że okna są duże bo są one większe od tych projektowych i przez to mają większą powierzchnię i większą cenę. :lol:

acha montaż sprawdziłem i jest ok, okna w pionie i wszystki równo zamontowane, pianki nie żałowali i chyba dlatego tak szybko to zorbili bo mają to obcykane i tyle.

cały czas szukam kogośdo zorbienia przyłącza wody

mam cenę 80zł/mb od 2 kolesi i nic taniej nie chcą dać się

kicha straszna się robi na 75m :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: 6000zł jak nic.

Lbryndal

W wodociągach p.Szlasek powiedział mi ze za taniej niz 80 zl/m nikogo w okolicy nie znajdziemy :(. Dla pocieszenia dodam ze my mamy az 100 m :(

kicha straszna się robi na 75m :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: 6000zł jak nic.

Lbryndal

W wodociągach p.Szlasek powiedział mi ze za taniej niz 80 zl/m nikogo w okolicy nie znajdziemy :(. Dla pocieszenia dodam ze my mamy az 100 m :(

szkoda pisać jest zmowa i tyle wystarczy z nimi pogadać chwilę ( z tymi co robią i kroją po te 80zł/mb lub więcej nawet) i wszystko jest jasne.

pytałem się kilku instalatorów to wszyscy odsyłają do jednego czy drugiego i mówią, że oni nie robią bo to trwa, dużo problemów i wogóle a jakoś tamci nie narzekają więc wiadomo co jest.

nie widzę lepiej się ustawić jak oni, zrobić kilka robót w miesiącu i leżeć do góry pędzlem

tak czy inaczej ktoś powinien się tym zająć i zrobić porządek

• 3 weeks później...

Lbryndal

mogę dać namiary na osobę która zrobi przyłącze 50zl/m

Lbryndal

Bardzo proszę o namiary :) moj adres [email protected]

Lbryndal

teraz już za późno jak dla mnie bo koleś robi mi to za 5900zł dokładnie, metrów coś koło 75 jest i na jego głowie wszystkie materiały czyli: rura, wkrętka, i to co w domu czyli wodomierz i zawory główny i zwrotny antyskażeniowy.

no i oczywiście odbiór ma załatwić, a ja tylko mam wpłacić tą opłatę do wodociągów i odebrać protokół

Witaj lbryndal!

U siebie nic nie piszę, bo nie wiele się dzieje, a poza tym po prostu nie chce mi się :) Leń mnie jakiś wiosenny ogarnął :) W tym tygodniu jednak rusza budowanie - ścianki na poddaszu, elektryka, przyłącze wodne - więc zapewne powrócę do pióra. Ciekawy jestem ile mi zaśpiewa gość od przyłącza wody. Elektryk powiedział 4000 PLN za robotę i materiały (kompletna instalacja elektryczna i antenowa z uwzględnieniem naszych zmian do projektu).

Widzę na zdjęciach, że drzwi wejściowe masz podobnie jak ja na tej samej wysokości co okna. Będziesz robił takie wysokie drzwi czy naświetle? Myślałem jeszcze żeby obniżyć je konstrukcją gipsowo-kartonową na metalowej ramie. Świercz nie ma tego problemu, bo od razu zrobił mniejszy otwór drzwiowy.

Witaj lbryndal!

U siebie nic nie piszę, bo nie wiele się dzieje, a poza tym po prostu nie chce mi się :) Leń mnie jakiś wiosenny ogarnął :) W tym tygodniu jednak rusza budowanie - ścianki na poddaszu, elektryka, przyłącze wodne - więc zapewne powrócę do pióra. Ciekawy jestem ile mi zaśpiewa gość od przyłącza wody. Elektryk powiedział 4000 PLN za robotę i materiały (kompletna instalacja elektryczna i antenowa z uwzględnieniem naszych zmian do projektu).

Widzę na zdjęciach, że drzwi wejściowe masz podobnie jak ja na tej samej wysokości co okna. Będziesz robił takie wysokie drzwi czy naświetle? Myślałem jeszcze żeby obniżyć je konstrukcją gipsowo-kartonową na metalowej ramie. Świercz nie ma tego problemu, bo od razu zrobił mniejszy otwór drzwiowy.

ja będę robił drzwi wejściowe z naświetlem, znaczy się robi mi je stolarz.

a co do twojej elektryki to tanio bierze jak 4000 za całość robota + materiały, a skrzynka z bezpiecznikami w tym też jest ?