maanmy 17.06.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 http://images12.fotosik.pl/91/5a5b0d56f51bda19.jpg przesyłam rzut po adaptacji to powinno odpowiedzieć ci na pytanie . jest 69 cm scianki kolankowej , ale mamy pustaki po 25 cm wiec wyjdzie 75 cm . gdyby jednak okazało sie ze bryła zostanie zakłócona zmniejszymy wysokość o 25 cm kosztem jednego pustaka . wysokość do sufitu na parterze zwiekszy sie o 10 cm . to korzystnie wpłynie na komfort przebywania w pomieszczeniach - takie jest moje zdanie . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.06.2007 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 o właśnie u mnie ma być coś około 110 zamiast tych Twoich 107 cm więc podobnie. Dziękuję za zdjęciepozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13091975 11.07.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witaj! Właśnie znalazłam informację, że budujesz Z14, my też budujemy ten domek w Krakowie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 12.07.2007 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Witaj! Właśnie znalazłam informację, że budujesz Z14, my też budujemy ten domek w Krakowie. Powodzenia no to gratuluję wyboru. na jakim etapie jesteście ? a gdzie dokładniej będziecie budować może moje okolice ? pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13091975 12.07.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Witaj! Budujemy dokładnie w Krakowie (wiejskiej dzielnicy - ale w granicach administracyjnych Krakowa).Jesteśmy na etapie tynków wewnętrznych i wylewek.Wybór projektu bardzo dobry, im więcej domu widać tym bardziej mi się podoba. Nie zabrzmioało to skromnie..., końcowa ocena będzie dopiero jak zamieszkamy. Póki co, długa droga przed nami. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 12.07.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Czy można kiedyś wpaść i pooglądać (z zewnątrz, z wewnątrz)... Zastanawiam się nad wyborem projektu (na dzień dzisiejszy albo Z14 albo Z12) i fajnie by było, jakby można poogladać dom na żywo, wielkość pomieszczeń, schody itp. Będę bardzo wdzięczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 12.07.2007 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Witaj! Budujemy dokładnie w Krakowie (wiejskiej dzielnicy - ale w granicach administracyjnych Krakowa). Jesteśmy na etapie tynków wewnętrznych i wylewek. Wybór projektu bardzo dobry, im więcej domu widać tym bardziej mi się podoba. Nie zabrzmioało to skromnie..., końcowa ocena będzie dopiero jak zamieszkamy. Póki co, długa droga przed nami. Życzę powodzenia. o tynki wewnętrzne to już widzę bliżej końca niż początku. a może o jakieś foteczki mógłbym prosić. A pomyślę jeszcze to może na priva podeślę więcej pytań bo ogólnie wszystko mnie ciekawi np. którą wersję budowaliście czy coś zmienialiście jakie fundamenty i wogóle wszystko. pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13091975 13.07.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Witam!Zdjęć nie potrafię wklejać, ale zamierzam się podszkolić - wtedy może uda mi się coś zamieścić. Co do odwiedzin na placu budowy - w niedzielę wyjeżdżamy na wakacje, wię będziemy nieobecni do sierpnia. Ale potem jak najbardziej.Dom wybudowany w wersji podstawowej (bez wykusza i bez garażu). Właściwie w stosunku do projektu zmian niewiele:- strop zamiast Teriva - żelbetowy,- okna w ścianach szczytowych - połaciowe pozostały tylko w pokojach,- okno w łazience na parterze,pozostałe bz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.07.2007 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Witam! Zdjęć nie potrafię wklejać, ale zamierzam się podszkolić - wtedy może uda mi się coś zamieścić. Co do odwiedzin na placu budowy - w niedzielę wyjeżdżamy na wakacje, wię będziemy nieobecni do sierpnia. Ale potem jak najbardziej. Dom wybudowany w wersji podstawowej (bez wykusza i bez garażu). Właściwie w stosunku do projektu zmian niewiele: - strop zamiast Teriva - żelbetowy, - okna w ścianach szczytowych - połaciowe pozostały tylko w pokojach, - okno w łazience na parterze, pozostałe bz. Pozdrawiam. o to widzę, że jednak zmiany były i mam co do nich kilka pytań: - dlaczego zmienialiście strop ? względy finansowe czy inne ? (ja jak się orientowałem to sama zmiana stropu w projekcie to 800zł było i zrezygnowałem z tej zmiany) - okna w ścianach szczytowych mam rozumieć, że zostały wstawione w pokojach a połaciowe zostało w łazience dobrze to rozumiem ? jakie rozmiary tych okien zrobiliście ? - jakiej wielkości jest to okno w łazience ? jakieś zmiany były zrobione żeby ono się tam zmieściło przesuwany komin albo coś tego typu prysznic się tam mieści ? mam nadzieję, że nie zamęczam tymi pytaniami pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13091975 13.07.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Witam! Pytaniami nie zamęczasz. Odpowiadam: - strop żelbetowy bo mam zaufanie do tradycji - domy ze stropami żelbetowymi stoją już wiele wiele lat, po drugie podobno po ok. 10 latach na stropie systemowym np. Teriva pojawiają się smugi ze względu na różną wilgotność jego poszczególnych elementów oraz mogą pojawiać się zarysowania - tak słyszałam - nie sprawdzałam i sprawdzać na własnym domu nie chciałam. - w pokojach na poddaszu są zarówno okna połaciowe jak i w ścianach szczytowych, w łazience jest tylko okno w ścianie szczytowej - połaciowego nie wstawialiśmy, bo nie jest konieczne, gdyż łazienka jest wystarczająco dobrze doświetlona a połaciówka to zbędny w tym przypadku koszt. - okno w łazience na parterze wstawione o wymiarach 60x120 cm kosztem przesunięcia komina do pomieszczenia gospodarczego, kabina prysznicowa mieści się swobodnie. Życzę dobrych pomysłów i realizacji domku marzeń - własnych marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 15.07.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 to i ja dorzucę swoje dwa grosze , my też dokładamy okna w scianach szczytowych w każdym pokoju i rezygnujemy z dachowych , poszerzamy ciut schody (niestety nie da sie zrobić spocznika ) , w kuchni i pg zawęzamy okna do ok 120cm , koło drzwi okienko będzie o wym ok 58x70cm . pozdrawiam maanmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 15.07.2007 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 to i ja dorzucę swoje dwa grosze , my też dokładamy okna w scianach szczytowych w każdym pokoju i rezygnujemy z dachowych , poszerzamy ciut schody (niestety nie da sie zrobić spocznika ) , w kuchni i pg zawęzamy okna do ok 120cm , koło drzwi okienko będzie o wym ok 58x70cm. pozdrawiam maanmy ja na poddaszu też nie mam zamiaru robić oien dachowych tylko nie wiem czy nie będzie za ciemno. muszę poprosić świercza, żeby zasłonił dachowe i zobaczył jak jest doświetlony pokój pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.07.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 ...nie wyobrażam sobie osobiście pokojów poddaszowych bez okin połaciowych... i to nie tylko ze względu na doświetlenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 16.07.2007 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 ...nie wyobrażam sobie osobiście pokojów poddaszowych bez okin połaciowych... i to nie tylko ze względu na doświetlenie u mnie poddasze wstępnie będzie nieużytkowe i dlatego na początku na bank nie będzie okien połaciowych, ale konstrukcję dachu zrobię taką, żeby kiedyś tam ewentualnie wsadzić takie okna. nie wiem czy tak się da, ale tak bedę próbował. Świerczu kiedy zdjęcia wstawisz ciekawy jestem strasznie efektów po przeprowadzce i ogólnie wyglądu aktualnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 16.07.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 a to co innego... a jeśli w przyszłości bedziesz chciał wstawić połaciówki to wystrczy że więźba zostanie pod nie przygotowana (tzn. odległość między krokwiami). Zdjęcia niedługo naprawdę zawalony jestem pracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 16.07.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 co do okien dachowych . pomieszczenia na górze traktujemy wyłącznie jako sypialnie (oprócz pokoju syna gdzie dachowe być moze będzie musiało byc ) więc światła dużo nie potrzeba . a kilka tysięcy zostanie w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.07.2007 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam! - okno w łazience na parterze wstawione o wymiarach 60x120 cm kosztem przesunięcia komina do pomieszczenia gospodarczego, kabina prysznicowa mieści się swobodnie. 13091975 mam prośbę możesz podesłać zdjęcia z łazienki chciałbym zobaczyć jak wygląda to okno w niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 24.07.2007 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 z nudów byłem w oknoplusie po wycenę na okna.okna o ile dobrze zkumałem to jeśli białe to 5 komorowe, a jeśli z kolorem to 4 komorowe bo wypada jedna komora jakimś trafem dziwnym. Profil Activ Plus - szerokość profilu 73mmKolor jeśli jest to oczywiście w masie barwiona listwa dla jednokolorowego a cały profil w kolorze dla koloru dwustronnego.na wejście rabat 32%Wielkości okien nie pamiętam (dopiszę), ale okna takie:1465x1435 - kuchnia, kotłownia, pokój, salon - 4 sztuki1565x2250 - drzwi balkonowe - 1 sztuka z ruchomym słupkiem565x535 - okienko na korytarzu - 1 sztuka565x1435 - okno w łazience - 1 sztuka - przesunąć trzeba komin żeby to wyglądało w miarę1465x1135 - 3 pokoje na poddaszu + łazienka - 4 sztuki nie wiem czy nie za duże ??za płatność całości przelewem jeszcze dodatkowy rabat 4% a do tego jeszcze montaż i wtedy vat 7%:białe - ~9600 bruttojednostronny kolor - ~10650 bruttodwustronny kolor - ~11680 bruttomontaż coś ponad 1150złw tej cenie nie ma niczego nadzwyczajnego: jeden grzybek, ciepła ramka, szyba 1,0 oraz listwa podokienna do której mocuje się parapetry. O ile pamiętam ewentualnie za dopłatą jest coś za 100zł okucie komfort w którym jest chyba 3 grzybki i okucie jest na całym oknie dookoła a dodatkowo można rozszczelnić okno odsuwając je na całym obwodzie o 6mm. co myślicie o tych cenach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 25.07.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Ibryndalowi gratulujemy PnB B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 25.07.2007 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Ibryndalowi gratulujemy PnB B&S dziękuję bardzo jutro odbieram a potem no cóż trzeba się zabrać za jakąś robotę, narazie własnymi siłami może w tym roku jeszcze uda się fundamenty zrobić a od następnego roku pełna parą trzeba by ruszyć - taki jest plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts