Anaor 18.09.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam.W końcu jakiś domek w moim guście, gratuluję projektu bardzo mi się podoba, już myślałam że mam jakiś zryty gust bo co otworzę jakiś dziennik to same dachy dwuspadowe zwane przeze mnie stodołami, a tu proszę jest ktoś co ma podobny gust do mojego. Pozdrawiam będę zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 18.09.2007 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Hejka Pedzelito! Bardzo lubię Twój Dziennik budowy. Gratulacje z okazji zalania stropu! Fajnie wygląda Twój Niewielki. Jestem bardzo ciekawa końcowego efektu. A ja trochę za Tobą. Zamówiłam gotowy strop z Ytonga, żeby było szybciej, a tu opóźnienie z dostawą i mnie trafia. W każdym razie - gonię Cię. Jeśli chodzi o Twoje kolano, to uważaj na nie. Kolana goją się dłuuugo i nie lubią być nadwyrężane. Masz chwilę przerwy na budowie, to je teraz "dopieszczaj". Życzę zdrówka. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Dziękuję bardzo, jest mi niezmiernie miło czytając że podoba Ci się mój dziennik. A co do stropów to ciekawy jestem ile będzie Cię kosztował strop z Ytonga, wydaje mi się że mój to był KOSZMARNIE drogi, czy są droższe? Kolano już sie podgoiło ale bez operacji nigdy nie będzie już dobre. Więzadło krzyżowe przednie zerwane, tylne naderwane, jakieś hiperuszkodzenie łękotki więc ogólnie roztrzaskane. Operacje planuje w lutym. Witam. W końcu jakiś domek w moim guście, gratuluję projektu bardzo mi się podoba, już myślałam że mam jakiś zryty gust bo co otworzę jakiś dziennik to same dachy dwuspadowe zwane przeze mnie stodołami, a tu proszę jest ktoś co ma podobny gust do mojego. Pozdrawiam będę zaglądać. Bardzo się cieszę że domek się podoba. Nie masz zrytego łba jest nas więcej. Looknij - http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=62107&highlight= Co do dachu to właśnie się zaczyna robić i już nie mogę doczekać sie jak po pracy pojadę na budowę. Siedzę jak na szpilkach. To chyba jeden z lepszych etapów budowy. Wieczorkiem zamieszczę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 18.09.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Masz rację też nie mogłam się doczekać kiedy będzie dach, u nas jeszcze brakuje tylko dachówki. Dachy mamy bardzo podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 19.09.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Dziękuję bardzo, jest mi niezmiernie miło czytając że podoba Ci się mój dziennik. A co do stropów to ciekawy jestem ile będzie Cię kosztował strop z Ytonga, wydaje mi się że mój to był KOSZMARNIE drogi, czy są droższe? Kolano już sie podgoiło ale bez operacji nigdy nie będzie już dobre. Więzadło krzyżowe przednie zerwane, tylne naderwane, jakieś hiperuszkodzenie łękotki więc ogólnie roztrzaskane. Operacje planuje w lutym. Boję się, że mój będzie droższy. Zobaczymy. Dam znać, gdy dostanę fakturę. W międzyczasie były podwyżki i jestem ciekawa, czy dotrzymają słowa i będzie stara cena. Jeśli chodzi o kolano, to bardzo mi przykro, że jest aż w tak złym stanie. Po operacji musisz uważać, żeby za wcześnie nie wstać z łóżka. No i ważna jest późniejsza rehabilitacja, żeby wszystko wróciło do normy. Trzymam kciuki. Będzie dobrze. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 19.09.2007 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Jeśli chodzi o kolano, to bardzo mi przykro, że jest aż w tak złym stanie. Po operacji musisz uważać, żeby za wcześnie nie wstać z łóżka. No i ważna jest późniejsza rehabilitacja, żeby wszystko wróciło do normy. Trzymam kciuki. Będzie dobrze. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Dziękuję. Tak, masz rację. Drugie kolano mam już po operacji. Też więzadło było rekonstruowane i wiem jak ważna i czasochłonna jest rehabilitacja. Ale dam radę! Teraz najważniejszy jest Niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 22.09.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 widze ze prace nabrały tempa.gratulacje jeszcze dach i moze sypac sniegiem choc mam nadzieje ze nie predko sie tego sniegu doczekamy . rozszolowaliscie schody czekam na obiecane fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 22.09.2007 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 widze ze prace nabrały tempa.gratulacje jeszcze3 dach i moze sypac sniegiem choc mam nadzieje ze nie predko sie tego sniegu doczekamy . rozszolowaliscie schody czekam na obiecane fotki Dziękuję! A co do schodów to jeszcze nie rozszalowane, pamiętam, pamiętam. Po rozszalowaniu pomierzę je i napiszę "co i jak". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 02.10.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 witam Mam pytanie dotyczace komina. Czy murowaliscie z cegly pelnej czy prefabrykowanej? My mamy bardzo podobny komin, tez nie jest fugowany i wyglada to bardzo ladnie .ale.... juz 3 osoby (kierownik, dekarz, ciesla) powiedzialy mi , ze powinnismy zafugowac ten komin poniewaz w przyszlosci moze dostawac sie w te "szparki" woda a zima zamarzac co grozi peknieciami Nie wiem co o tym myslec. Zaprawe mamy czarna , specjalna do kominow i bardzo droga a teraz mialabym to wszystko zakryc. Czy Tobie rowniez ktos o tym wspominal Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 02.10.2007 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 witam Mam pytanie dotyczace komina. Czy murowaliscie z cegly pelnej czy prefabrykowanej? My mamy bardzo podobny komin, tez nie jest fugowany i wyglada to bardzo ladnie .ale.... juz 3 osoby (kierownik, dekarz, ciesla) powiedzialy mi , ze powinnismy zafugowac ten komin poniewaz w przyszlosci moze dostawac sie w te "szparki" woda a zima zamarzac co grozi peknieciami Nie wiem co o tym myslec. Zaprawe mamy czarna , specjalna do kominow i bardzo droga a teraz mialabym to wszystko zakryc. Czy Tobie rowniez ktos o tym wspominal Pozdrawiam Tak wspominali mi o tym przeciekaniu komina. Z tym że stanęło na tym że jak będzie cegła pełna to tego problemu nie będzie, no i jest pełna na całym kominie. Mój majster powiedział że jak dokładnie wymurują to woda nie ma szans. Zaprawę dawałem zwykłą do klinkieru. Aha, kominy mam zaimpregnować jakimś środkiem do tego przeznaczonym i to wszystko co dot. kominów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 03.10.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Pięknie rośnie Twój domek po prostu w oczach podoba mi się ...podobny do mojego ...czyż nie kiedy dachówka ??? tez czarna jak u mnie bo wspominałeś , że taka chciałbyś mieć .....pięknie wygląda więźba w tym słoneczku aż szkoda jej zakrywać powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 11.10.2007 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Pięknie rośnie Twój domek po prostu w oczach podoba mi się ...podobny do mojego ...czyż nie kiedy dachówka ??? tez czarna jak u mnie bo wspominałeś , że taka chciałbyś mieć .....pięknie wygląda więźba w tym słoneczku aż szkoda jej zakrywać powodzenia A dzięki, dzięki!!! Faktycznie "ekipa Pana Zygmunta" sprawnie działa i jakby nie przestoje spowodowane robotami na 3 innych budowach to naprawdę szybko by wybudowali moja chałupe. A nasze domki faktycznie bardzo podobne!!! Takie jak nam sie podobają. Dachówka będzie a właściwie już jest czarna - właśnie "się układa". Zaraz jadę na budowę kliknąć kilka fotek. Ciekawy jestem wyglądu dachu jak szlag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 12.10.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Witaj Pedzelito!!! Domek piękny, teraz z dachem wyglada imponująco , jestesmy na tym samym etapie, bo ja też z zapartym tchem obserwuję jak domek szybko się zmienia i fajnie że nie musimy już bać się deszczu... Oby tak dalej, trzymaj się dzielnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 12.10.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Daszek rzeczywiście super. Myślałem, że Cię dogonię ale moi dekarze robią mnie w "jajo" . Wzięli sobie inną robótkę i przyjdą za 8-10 dni...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 13.10.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Piękny ten daszek, oj piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 15.10.2007 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witaj Pedzelito!!! Domek piękny, teraz z dachem wyglada imponująco , jestesmy na tym samym etapie, bo ja też z zapartym tchem obserwuję jak domek szybko się zmienia i fajnie że nie musimy już bać się deszczu... Oby tak dalej, trzymaj się dzielnie!!! Daszek rzeczywiście super. Piękny ten daszek, oj piękny Dziękuję Wam bardzo!!! Naprawdę takie posty "starych" budowniczych bardzo mnie cieszą! Nie ukrywam że dach zwieńczył dzieło i jak chłopaki go skończą ja tez kończę budowanie na ten rok. Ufffff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 16.10.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Jaki on piękny Nic dodać, nic ująć !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 18.10.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Fajny dom i dobre tempo - gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WS_M05a 19.10.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Cześć Pedzelito, Bardzo podoba mi się Twój dziennik budowy oraz tempo w jakim Niewielki powstaje ! Ja jestem dopiero na etapie warunków zabudowy i kupna projektu M05a. Jak tylko zobaczyłem ten projekt to wiedziałem że to ten . Również planuję wentylację mechaniczną z rekuperatorem i GWC (rurowym). Powiedz proszę czy Ty kupowałeś gotowy projekt wentylacji mechanicznej czy sam wszystko zaplanowałeś. Czy wentylacja mechaniczna musi być naniesiona w projekcie budowlanym w trakcie jego adaptacji ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 20.10.2007 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Fajny dom i dobre tempo - gratuluję. Dzięki!!! Cześć Pedzelito, bardzo podoba mi się Twój dziennik budowy oraz tempo w jakim Niewielki powstaje ! Ja jestem dopiero na etapie warunków zabudowy i kupna projektu M05a. Jak tylko zobaczyłem ten projekt to wiedziałem że to ten . Również planuję wentylację mechaniczną z rekuperatorem i GWC (rurowym). Powiedz proszę czy Ty kupowałeś gotowy projekt wentylacji mechanicznej czy sam wszystko zaplanowałeś. Czy wentylacja mechaniczna musi być naniesiona w projekcie budowlanym w trakcie jego adaptacji ? Dzięki!!! A co do wentylacji to projekt robiłem sam a raczej zrobił mi go niezastąpiony forumowicz adam_mk. Wentylacja nie musi być naniesiona na projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 22.10.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Pedzelito przyznam Ci się do czegoś - jak patrzyłam na ten Twój taras miałam wątpliwości. Sama z takiego rozwiązania zrezygnowałam w przekonaniu, że będzie brzydko. Ale teraz widzę, że jest super!!! Załuję, że nie zrobiłm tak jak Ty, przynajmniej zaoszczędziłabym trochę. Moja prośba - zrób zdjęcie tyłu domu, ale centralnie. Bo widzę tylko fotki robione lekko z boku. Eh... ślicznie masz to zrobione. Zazdroszczę i gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts