Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Niewielki Pedzelito - dziennik budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 237
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hejka Pedzelito! :D

Bardzo lubię Twój Dziennik budowy. Gratulacje z okazji zalania stropu! Fajnie wygląda Twój Niewielki. Jestem bardzo ciekawa końcowego efektu.

A ja trochę za Tobą. Zamówiłam gotowy strop z Ytonga, żeby było szybciej, a tu opóźnienie z dostawą i mnie trafia. :evil: W każdym razie - gonię Cię.

Jeśli chodzi o Twoje kolano, to uważaj na nie. Kolana goją się dłuuugo i nie lubią być nadwyrężane. Masz chwilę przerwy na budowie, to je teraz "dopieszczaj". Życzę zdrówka.

Pozdrowionka

Aleksandra

Dziękuję bardzo, jest mi niezmiernie miło czytając że podoba Ci się mój dziennik.

A co do stropów to ciekawy jestem ile będzie Cię kosztował strop z Ytonga, wydaje mi się że mój to był KOSZMARNIE drogi, czy są droższe? :)

Kolano już sie podgoiło ale bez operacji nigdy nie będzie już dobre. Więzadło krzyżowe przednie zerwane, tylne naderwane, jakieś hiperuszkodzenie łękotki więc ogólnie roztrzaskane. :( Operacje planuje w lutym.

Witam.

W końcu jakiś domek w moim guście, gratuluję projektu bardzo mi się podoba, już myślałam że mam jakiś zryty gust bo co otworzę jakiś dziennik to same dachy dwuspadowe zwane przeze mnie stodołami, a tu proszę jest ktoś co ma podobny gust do mojego. Pozdrawiam będę zaglądać.

Bardzo się cieszę że domek się podoba. Nie masz zrytego łba :) jest nas więcej. Looknij - http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=62107&highlight=

Co do dachu to właśnie się zaczyna robić i już nie mogę doczekać sie jak po pracy pojadę na budowę. Siedzę jak na szpilkach. To chyba jeden z lepszych etapów budowy. Wieczorkiem zamieszczę zdjęcia.

Dziękuję bardzo, jest mi niezmiernie miło czytając że podoba Ci się mój dziennik.

A co do stropów to ciekawy jestem ile będzie Cię kosztował strop z Ytonga, wydaje mi się że mój to był KOSZMARNIE drogi, czy są droższe? :)

Kolano już sie podgoiło ale bez operacji nigdy nie będzie już dobre. Więzadło krzyżowe przednie zerwane, tylne naderwane, jakieś hiperuszkodzenie łękotki więc ogólnie roztrzaskane. :( Operacje planuje w lutym.

Boję się, że mój będzie droższy. Zobaczymy. Dam znać, gdy dostanę fakturę. W międzyczasie były podwyżki i jestem ciekawa, czy dotrzymają słowa i będzie stara cena.

Jeśli chodzi o kolano, to bardzo mi przykro, że jest aż w tak złym stanie. Po operacji musisz uważać, żeby za wcześnie nie wstać z łóżka. No i ważna jest późniejsza rehabilitacja, żeby wszystko wróciło do normy. Trzymam kciuki. Będzie dobrze.

Pozdrowionka

Aleksandra

Jeśli chodzi o kolano, to bardzo mi przykro, że jest aż w tak złym stanie. Po operacji musisz uważać, żeby za wcześnie nie wstać z łóżka. No i ważna jest późniejsza rehabilitacja, żeby wszystko wróciło do normy. Trzymam kciuki. Będzie dobrze.

Pozdrowionka

Aleksandra

Dziękuję.

Tak, masz rację. Drugie kolano mam już po operacji. :) Też więzadło było rekonstruowane i wiem jak ważna i czasochłonna jest rehabilitacja. Ale dam radę! Teraz najważniejszy jest Niewielki. :)

widze ze prace nabrały tempa.gratulacje jeszcze3 dach i moze sypac sniegiem choc mam nadzieje ze nie predko sie tego sniegu doczekamy . rozszolowaliscie schody czekam na obiecane fotki

Dziękuję!

A co do schodów to jeszcze nie rozszalowane, pamiętam, pamiętam. Po rozszalowaniu pomierzę je i napiszę "co i jak".

• 2 weeks później...

witam

Mam pytanie dotyczace komina. Czy murowaliscie z cegly pelnej czy prefabrykowanej? My mamy bardzo podobny komin, tez nie jest fugowany i wyglada to bardzo ladnie .ale.... juz 3 osoby (kierownik, dekarz, ciesla) powiedzialy mi , ze powinnismy zafugowac ten komin poniewaz w przyszlosci moze dostawac sie w te "szparki" :wink: woda a zima zamarzac co grozi peknieciami :roll: Nie wiem co o tym myslec. Zaprawe mamy czarna , specjalna do kominow i bardzo droga a teraz mialabym to wszystko zakryc. :cry: Czy Tobie rowniez ktos o tym wspominal :roll:

Pozdrawiam

witam

Mam pytanie dotyczace komina. Czy murowaliscie z cegly pelnej czy prefabrykowanej? My mamy bardzo podobny komin, tez nie jest fugowany i wyglada to bardzo ladnie .ale.... juz 3 osoby (kierownik, dekarz, ciesla) powiedzialy mi , ze powinnismy zafugowac ten komin poniewaz w przyszlosci moze dostawac sie w te "szparki" :wink: woda a zima zamarzac co grozi peknieciami :roll: Nie wiem co o tym myslec. Zaprawe mamy czarna , specjalna do kominow i bardzo droga a teraz mialabym to wszystko zakryc. :cry: Czy Tobie rowniez ktos o tym wspominal :roll:

Pozdrawiam

Tak wspominali mi o tym przeciekaniu komina. Z tym że stanęło na tym że jak będzie cegła pełna to tego problemu nie będzie, no i jest pełna na całym kominie. Mój majster powiedział że jak dokładnie wymurują to woda nie ma szans. :) Zaprawę dawałem zwykłą do klinkieru. Aha, kominy mam zaimpregnować jakimś środkiem do tego przeznaczonym i to wszystko co dot. kominów. :)

• 2 weeks później...
Pięknie rośnie Twój domek :lol: po prostu w oczach :o :D

podoba mi się ...podobny do mojego ...czyż nie :wink:

kiedy dachówka ??? tez czarna jak u mnie bo wspominałeś , że taka chciałbyś mieć .....pięknie wygląda więźba w tym słoneczku aż szkoda jej zakrywać :wink:

powodzenia :lol:

A dzięki, dzięki!!!

Faktycznie "ekipa Pana Zygmunta" sprawnie działa i jakby nie przestoje spowodowane robotami na 3 innych budowach to naprawdę szybko by wybudowali moja chałupe.

A nasze domki faktycznie bardzo podobne!!! Takie jak nam sie podobają. :)

Dachówka będzie a właściwie już jest czarna - właśnie "się układa". Zaraz jadę na budowę kliknąć kilka fotek. Ciekawy jestem wyglądu dachu jak szlag. :D

Witaj Pedzelito!!! :p :p :p :p

Domek piękny, teraz z dachem wyglada imponująco :D , jestesmy na tym samym etapie, bo ja też z zapartym tchem obserwuję jak domek szybko się zmienia i fajnie że nie musimy już bać się deszczu... :wink:

Oby tak dalej, trzymaj się dzielnie!!! :wink:

Daszek rzeczywiście super.

Piękny ten daszek, oj piękny :lol: :lol: :lol:

Dziękuję Wam bardzo!!!

Naprawdę takie posty "starych" budowniczych bardzo mnie cieszą! :)

Nie ukrywam że dach zwieńczył dzieło ;) i jak chłopaki go skończą ja tez kończę budowanie na ten rok. Ufffff. :p

Cześć Pedzelito,

Bardzo podoba mi się Twój dziennik budowy oraz tempo w jakim Niewielki powstaje ! Ja jestem dopiero na etapie warunków zabudowy i kupna projektu M05a. Jak tylko zobaczyłem ten projekt to wiedziałem że to ten :D . Również planuję wentylację mechaniczną z rekuperatorem i GWC (rurowym). Powiedz proszę czy Ty kupowałeś gotowy projekt wentylacji mechanicznej czy sam wszystko zaplanowałeś. Czy wentylacja mechaniczna musi być naniesiona w projekcie budowlanym w trakcie jego adaptacji ?

Pozdrawiam

Fajny dom i dobre tempo - gratuluję.

Dzięki!!!

Cześć Pedzelito, bardzo podoba mi się Twój dziennik budowy oraz tempo w jakim Niewielki powstaje ! Ja jestem dopiero na etapie warunków zabudowy i kupna projektu M05a. Jak tylko zobaczyłem ten projekt to wiedziałem że to ten :D . Również planuję wentylację mechaniczną z rekuperatorem i GWC (rurowym). Powiedz proszę czy Ty kupowałeś gotowy projekt wentylacji mechanicznej czy sam wszystko zaplanowałeś. Czy wentylacja mechaniczna musi być naniesiona w projekcie budowlanym w trakcie jego adaptacji ?

Dzięki!!!

A co do wentylacji to projekt robiłem sam a raczej zrobił mi go niezastąpiony forumowicz adam_mk.

Wentylacja nie musi być naniesiona na projekt.

Pedzelito przyznam Ci się do czegoś - jak patrzyłam na ten Twój taras miałam wątpliwości. Sama z takiego rozwiązania zrezygnowałam w przekonaniu, że będzie brzydko. Ale teraz widzę, że jest super!!! Załuję, że nie zrobiłm tak jak Ty, przynajmniej zaoszczędziłabym trochę.

Moja prośba - zrób zdjęcie tyłu domu, ale centralnie. Bo widzę tylko fotki robione lekko z boku.

Eh... ślicznie masz to zrobione. Zazdroszczę i gratuluję! :lol: