pedzelito 24.10.2007 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Pedzelito przyznam Ci się do czegoś - jak patrzyłam na ten Twój taras miałam wątpliwości. Sama z takiego rozwiązania zrezygnowałam w przekonaniu, że będzie brzydko. Ale teraz widzę, że jest super!!! Załuję, że nie zrobiłm tak jak Ty, przynajmniej zaoszczędziłabym trochę. Moja prośba - zrób zdjęcie tyłu domu, ale centralnie. Bo widzę tylko fotki robione lekko z boku. Eh... ślicznie masz to zrobione. Zazdroszczę i gratuluję! Hmmmm, po raz kolejny przekonuje się że kobiety czasem za bardzo myślą o tym "co to będzie..., jak to będzie...", a na budowie to przybiera na sile. Kobitki, nie dajcie się zwariować. Ja wychodzę z założenia że dom najpierw ma być wygodny, użyteczny a dopiero na którymś tam miejscu ładny! Wiesz że ja nawet przez moment nie zastanawiałem się czy "tarasobalkon" będzie ładnie wyglądał, tylko mówiłem - "ale będzie dużo miejsca dla imprezowiczów". Zdjęcia wysłałem na maila. Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 25.10.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Bardzo słusznie pedzelito podchodzisz do sprawy! Ale niestety my kobietki patrzymy, jak bedzie wygladalo Skoro tak duzo miejsca bedzie dla imprezowiczow, to wpraszam sie juz teraz :) Ps. dziękuje za zdjecia i czekam na dalsze, jak stemple zniknal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 09.11.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Jako wierna czytelniczka, odzywam sie znowu. Jestem pod wrażeniem, naprawdę. Szczególnie jak zobaczyłam tą kwotę na samym dole. Ale nie przeczę, że domek mi się podoba. Szybko idziesz z robotą. Czekam na wykończenie wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 13.11.2007 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Jako wierna czytelniczka, odzywam sie znowu. Jestem pod wrażeniem, naprawdę. Szczególnie jak zobaczyłam tą kwotę na samym dole. Ale nie przeczę, że domek mi się podoba. Szybko idziesz z robotą. Czekam na wykończenie wnętrz Dziękuję za słowa które za każdym razem zdecydowanie pozytywnie wpływają na moje samopoczucie. Kwota jest jaka jest, nie dało się inaczej. Do wykończenia wnętrz to jeszcze sporo czasu ale z tego co widzę nadejdzie wcześniej niż mi się wydaje, jak wszystko zresztą na tej budowie. Pozdrawiam, Pedzelito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 14.11.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 no wszyscy pra do przodu i dobrze:)ten taraso-balkon od dolu wyglada faktycznie groznie:)a ile on bedzie mial powierzchni? my chcemy powiekszyc wzgledem oryginalu nasz taras i wtedy wyjdzie nam okolo 24m kwadratowe - mysle ze to zdecydowanie wystarczy - taki drugi salon tyle ze na doworze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 14.11.2007 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 ten taraso-balkon od dolu wyglada faktycznie groznie:) a ile on bedzie mial powierzchni? Dzięki za odwiedziny! Z tego co pamiętam to tarasobalkon ma 9,5x3,2m czyli ok. 30m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja041 14.11.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Pedzelito. Dziękuję jeszcze raz za "oprowadzenie" po Twoim domku. Po wizycie u Ciebie przekonałam się już w 100%, że "ten" Niewielki to jest to czego chcę. Nie ma to jak zobaczyć dom "na żywo". Pozdrawiam. Ps. A chałupka coraz to piękniejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 14.11.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 czyli bedziesz miec tarasik o jakies 25% wiekszy od nasale sadze ze nam 24 metry spokojnie wystarcza - bo nie zmierzamy na nim robicwielkich imprez - jak bedzie powyzej 4 osob to pogonimytowarzycho na trawe lub do altany ktora powstanie za paredziesiat miesiecy:) mysle ze na stolik do kawy i dwa ratanowe fotele wystarczy no i zeby jeszcze swobodnie sobie przechodzic obok tego:) zastanawiamy sie jeszcze nad markiza bowiem bedziemy mieli taras od zachodu i zeby nasintensywne sloneczko mocno nie denerwowalo to trzeba bedzie moze jakos przyslonickiedys moze w sposob jakis bardziej naturalny - jakies pnacza sie pusci na antresoliale na poczatek jak bedzie lyso to raczej markiza nas poratuje a tak w ogole to o czym my gadamy:) ledwie chudziak wylanu a tu gadanie o markizach i imprezkach dla paru osob:)hehepozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewekm 25.11.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Ja jestem całkiem "świeża" Dopiero pracujemy nad dostosowaniem projektu. Zastanawiam się nad wentylacją mechaniczną z rekuperatorem. Czytałam Twój dziennik i mam wrażenie, że sporo na ten temat wiesz. Realizujesz jakieś własne pomysły itp. Jeżeli możesz się podzielić wiedzą na ten temat to będę wdzięczna. Szczególnie interesuje mnie ile miejsca to zajmuje, gdzie najlepiej zainstalować. No i kwestia projektu, czy musi robić go ktoś ze specjalnymi uprawnieniami. A może jest jeszcze coś o czym wiedzieć powinnam a nawet nie wiem, że powinnam zapytać? Z góry dziękuję. Życzę rychłego ozdrowienia kolana (i kompetentnych lekarzy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 26.11.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 to tylko w takim razie pogratulowac faktycznie u Ciebie poszlo tego betonu - my zalozylismy sobie na chudziaka 2500zl ale na szczescie poszlo 1560zl - wreszcie mieslimy jakas nadwyzke finansowa w stosunku do zalozonych kosztow bo wczesniej to tylko bylo cos do dokupienia a powiedz mi co to za folia? laliscie na folie chudziaka? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/39ee259822c50b2c.html zbrojenie pod scianki dzialowe widze ze inaczej zrobiles niz my ale najwazniejsze ze mamy to jakos zazbrojone:) pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 27.11.2007 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Zastanawiam się nad wentylacją mechaniczną z rekuperatorem. Czytałam Twój dziennik i mam wrażenie, że sporo na ten temat wiesz. Realizujesz jakieś własne pomysły itp. Jeżeli możesz się podzielić wiedzą na ten temat to będę wdzięczna. Oczywiście że mogę tylko nie teraz, pozwólcie że na weekendzie opisze Wam mój plan. to tylko w takim razie pogratulowac faktycznie u Ciebie poszlo tego betonu. Dzięki, dzięki! Faktycznie ilość betonu koszmarna - 22m3 - 6000 zł a powiedz mi co to za folia? laliscie na folie chudziaka? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/39ee259822c50b2c.html Folia jest tylko w garażu nad żwirowcem (GWC). Takie są wytyczne więc zastosowałem się do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 28.11.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 no to dzialowki u gory juz maszteraz na dole i sie zrownamy poziomem budowy idziemy leb w leb my teraz czekamy az nam ten nieszczesny komin poprawia no i juz na stolarke okiennaco rusz umawiamy sie a to z elektrykiem a to z hydraulikiem na jakies ustaleniano i jeszcze chlopakiem ktory moze by nam wykonczeniowke robil - welna na poddaszeregipsy, plytki, itp. - sami sie musimy dowiedziec co on jeszcze robiale spotkanie moze dopiero na koniec tygodni - nie ma czasu chlop jak wszyscyz reszta tylko kiedy sie z nimi wszystkimi umawiac z wyprzedzeniem jak zaden nie ma czasuprzyjsc i ocenic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 06.12.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Witam Pedzelito Podglądam Twoje zmagania z budową i widzę że masz super ekipę i ładnie im poszła robota Powiedz tylko czy zbroiłeś całego chudziaka czy tylko w części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 06.12.2007 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Witam Pedzelito Podglądam Twoje zmagania z budową i widzę że masz super ekipę i ładnie im poszła robota Powiedz tylko czy zbroiłeś całego chudziaka czy tylko w części A witam, witam!!! Na całym chudziaku ułożone zostały maty druciane a pod ścianami działowymi dodatkowo po 2 pręty 12mm. Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 06.12.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Dzięki za informację i życzę szybkiej i bezproblemowej wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 20.12.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 a kiedy Ty bedziesz okienka wstawial? widze ze ofoliowales okienka a te dzialowki to chyba silka tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 20.12.2007 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Okna wstawiam na wiosnę, nie wiem czy przez zimę nie straciłbym ich. A działówki to silikaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 20.12.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 a co az tak tam kradna u Was? u nas odpukac nie zauwazylismy zeby cos zniknelo ale generalnie budowa oswietlona wglad z ulicy z jednej i drugiej strony a kolejne dwie strony to sasiedzi z pelnym wgladem:) ale jednego sasiada w lecie okradli - zawsze zostawial na noc otwarty garaz i zniknely mu z rowerow ( niezlych nawet ) jakies lampki i siodelka ale same rowery o dziwo zostaly teraz juz zamyka garaz:) takze jestem dobrej mysli ze wszystko bedzie dobrze - z reszta sasiedzi ktorzy buduja po drugiej stronie ulicy tez wszystko juz powstawiali wiec powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.12.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 http://www.kartki.lagata.pl/kartki/14/1192.JPG Składa Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.01.2008 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam mam dylemat odnosnie komina gdyz bedzie on przebiegal bardzo bblisko kosza dachowego.Widze ze w twoim domku tez ne jest on zbytnio oddalony od kosza(komin kominkowy).Czy spotkales sie z opinia ze jets on zle usytuowany gdyz bedzie tam zatrzymywal sie snieg itd?Mam naprawde wielki problem i nie wiem czy przenosic kominek w inne miejsce czy po prostu to usytuowanie jest gorsze ale nie fatalne lub zagrazajace jakims wielkim naprawa po kazdej zimie? Bardzo podoba mi sie Ztwoj domek.Lubie takie kolory dachow oraz tak nisko osadzone okapy dachow.Piekny tarasik i wogole przyjemnie popatrzec na to cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts