pedzelito 26.05.2008 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 A domek pięknie rośnie, podoba mi się choć nie jestem fanką dachów czterospadowych Masz chyba szczęście do ekip budujących. Chciałabym żeby nam też się tak udało ! Jak grubą dajesz warstwę wełny na poddaszu? Ile styropianu pod ogrzewanie podłogowe? Pozdrawiam i kibicuję dalej A dziękuję, miło że ktoś czyta dziennik. Wełna na poddaszu: 20 + 5 cm Styropian: parter 4+3cm, poddasze 3+3cm Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewekm 30.05.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 A domek pięknie rośnie, podoba mi się choć nie jestem fanką dachów czterospadowych Masz chyba szczęście do ekip budujących. Chciałabym żeby nam też się tak udało ! Jak grubą dajesz warstwę wełny na poddaszu? Ile styropianu pod ogrzewanie podłogowe? Pozdrawiam i kibicuję dalej A dziękuję, miło że ktoś czyta dziennik. Wełna na poddaszu: 20 + 5 cm Styropian: parter 4+3cm, poddasze 3+3cm Pozdrawiam, Pedzelito Czy te 4+3cm styropianu na parterze to cała izolacja podłogi od gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 30.05.2008 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Czy te 4+3cm styropianu na parterze to cała izolacja podłogi od gruntu? Tak, to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 30.05.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 ej no chyba nie zapominales o jakis foliach czy papach - nie wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 30.05.2008 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 ej no chyba nie zapominales o jakis foliach czy papach - nie wierze Myślałem o izolacji cieplnej. Tak, będzie jeszcze folia a na "tarasobalkonie" papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 15.06.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Jak czytam Twój dziennik to aż chciałabym, żebyś był choć krok przede mną, bo bardzo polegam na Twojej opinii jeśli chodzi o fachowców. A prace u Ciebie z dnia na dzień coraz dalej się posuwają...brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 16.06.2008 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Jak czytam Twój dziennik to aż chciałabym, żebyś był choć krok przede mną, bo bardzo polegam na Twojej opinii jeśli chodzi o fachowców. A prace u Ciebie z dnia na dzień coraz dalej się posuwają...brawo Bardzo mi miło ale ze względu na to że jestem z tyłu to mi pozostało czytać Twój dziennik i podglądać i stosować Wasze rozwiązania. A co do szybkości prac to nie przypuszczałem że wylewkowcy będą aż tak opóźniać prace. Normalnie po gębie najchętniej bym ich wytrzaskał - 3 tygodnie minęło ... a ja dalej czekam na nich!!! Pierwsza ekipa pogoniona a druga już dwa razy przełożyła termin!!! Wylewkowcy to chyba najwięksi debile na mojej budowie!!! Ale przeżyje i ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 16.06.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 eee sie tam przejmujesz - nasi chlopcy od kaflowania, elewacji, podbitki i regipsow maja juz prawie miesiac obsuwy takze jeszcze trzeba cierpliwie czekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.06.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 tak, to ja sie przyznam, że jestem powodem obsuwy poddasza w naszym domku a nie akurat firma, która ma to robić . Ale na razie wyrozumiali są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 16.06.2008 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 eee sie tam przejmujesz - nasi chlopcy od kaflowania, elewacji, podbitki i regipsow maja juz prawie miesiac obsuwy takze jeszcze trzeba cierpliwie czekac Ale szlag człowieka może trafić!!! Umawiasz się akceptujesz te CHORE ceny, wszystko cacy i po kilkunastu dniach dzwonisz do gościa a on jakby się z choinki urwał!!!!! Pieprzy jakieś farmazony że maszyny zepsute, że deszcz, że ludzie pijani, że za gorąco, że (..) wie jeszcze co!!! Chcesz zapłacić kasę a nie masz komu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 16.06.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 no wiem wiem jak to jest ten nasz pierwszy wylewkarz tez nam 2 razy zmienil termin i w koncu zmienilismy wylewkarza nawet zadzwonil do nas ze "jutro" okolo 8 rano beda to mu powiedzialem ze sobie moze przyjechac i posprzatac bo mamy juz zrobione i to taniej i na pierwszy termin takze tak to widac jest - niemoc i coz zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.06.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 mogę tylko współczuć i dać namiary na tych co robili u nas.może mają wolny termin gdzieś wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 16.06.2008 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 mogę tylko współczuć i dać namiary na tych co robili u nas. może mają wolny termin gdzieś wcześniej. Bardzo proszę o te namiary, być może będę zmuszony skorzystać... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 17.06.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Podam tutaj: 604 218 453 firma z Kielnarowej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 17.06.2008 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Podam tutaj: 604 218 453 firma z Kielnarowej pozdrawiam Dziękuję bardzo!!! Mam nadzieję że obecna ekipa będzie poważna ale pewności nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donano 11.07.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Witam Dziennik extraklasa forumowa - pogratulowac Jeden z nielicznych do ktorych zagladam chcac sprawdzic harmonogram prac Wpadam z prosba, poszukuje elektryka i przy okazji ekipe do docieplenia poddasza, U Ciebie sie sprawdzili jesli to nie bedzie problem to prosze o namiar, z gory wielkie dzieki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 12.07.2008 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Witam Dziennik extraklasa forumowa - pogratulowac Jeden z nielicznych do ktorych zagladam chcac sprawdzic harmonogram prac Wpadam z prosba, poszukuje elektryka i przy okazji ekipe do docieplenia poddasza, U Ciebie sie sprawdzili jesli to nie bedzie problem to prosze o namiar, z gory wielkie dzieki Pozdrawiam Cześć! Dziękuję za pochwały, cieszy że dziennik pomaga, sam korzystam z innych. Namiary wysłałem na priv. Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
whaler 23.07.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Hey Pedzelito, Na jednym z poprzednich wypowiedzi widzialem Twoje drwi i okna. Gratuluje, bardzo OK. Ja jestem w stadium kladzenia dachu i musze juz sie rozgladac za dalsza czescia. Pytalem roznych producentow i jakos niechetni sa do drzwi i okien z gornym doswietlem. Mozesz podac mi producenta u ktorego zamawiales w/w stolarke? Pozdrawiam whaler Pedzelito, chyba jeszcze nie widziałam tak pedantycznie prowadzonego Dziennika, jak Twój Zapisałam go w ulubionych, by pokazać mężowi dla porównania z naszą budową i sprawdzenia czy coś u nas nie jest zrobione źle Dziękuję, jest mi bardzo miło czytając takie słowa, nawet troszkę się czerwienię. A przy okazji, chcę Cię zapytać o łączenia krokwi. Czy te wszystkie poprzeczne cięcia były dodatkowo impregnowane? Nasz kierownik uparł się, by dachowcy gdy wrócą dokręcać śruby, popryskali impregnatem wszystkie cięte końcówki i łączenia drewna. Konieczne to? Hmmm, ja tego nie robiłem ale jest w tym dodatkowym impregnowaniu sens. Impregnat ma być barierą dla wszelkich robactw. Będzie tą barierą jeśli będzie na WSZYSTKICH powierzchniach konstrukcji. Bo co z tego że jest z boku jak od czoła (po ucięciu) bezproblemowo sobie wlezie w element? Oczywiście nie rozmawiamy o tym jak skuteczną będzie barierą (ilość, jakość impregnatu), zakładamy że wszystkie działają choć spotkałem sie z różnymi opiniami. Jeszcze nie wiem czy czasem nie zdecyduję się pomalować płaszczyzn cięć ale... życia zostało mi jakieś max 40 lat i nawet bez tego malowanka konstrukcja "da radę". Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 23.07.2008 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Hey Pedzelito, Na jednym z poprzednich wypowiedzi widzialem Twoje drwi i okna. Gratuluje, bardzo OK. Ja jestem w stadium kladzenia dachu i musze juz sie rozgladac za dalsza czescia. Pytalem roznych producentow i jakos niechetni sa do drzwi i okien z gornym doswietlem. Mozesz podac mi producenta u ktorego zamawiales w/w stolarke? Pozdrawiam whaler Cze! To są drzwi od jakiegoś producenta z Krakowa zamawiane w firmie http://www.mariot.pl Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 06.11.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Witaj Chciałam sie przywitać bo na wiosnę planujemy budowę tego samego wariantu...na razie sprawy papierkowe w toku ale mam nadzieję do końca roku wszystko pozałatwiać...liczę na wsparcie ze strony istniejących już Niewielkich ...obserwuję Twój dziennik i bardzo się przydaje ...domek cudny jest !!! Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts