mayland 14.01.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Na lato mam suszarkę w ogrodzie, za domem, nie widać jej. Zimą mam suszarki rozkładane. Zazwyczaj piorę wieczorem, pranie rozwieszam na noc. Miejsca mam sporo w tym domu zeby rozstawić suszarkę. Zazwyczaj stawiam gdzieś w bliskiej odległości od kaloryfera. Rano zbieram suche pranie i zanowszę do garderoby. Mam w tym celu specjalny pojemnik więc nic nie gubię Deska do prasowania to jak dla mnie tylko w garderobie. Na dole wogołe nie jest mi potrzebna. Ubieramy się i szykujemy na górze wszyscy. Nie mam żadnych sznurków do wieszania prania i suszarek na stałe. Brudne rzeczy są gromadzone w garderobie w koszu na brudne pranie. Znoszę je juz posegregowane na dół do pralki i tylko właczam. Dziei temu nie zalegaja tam niepotrzebnie. Myslę, że sobie to jeszcze wygodnie zorganizujesz i nie bedzie to stanowiło takiego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.01.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ależ Maylandziu ja jestem doskonale zorganizowana Inaczej niz ty, ja staram się prac rano, bo wtedy podłoga grzeje i pranie szybko schnie, a zwłaszcza teraz jak mam 1400 obrotów Jedyne co muszę zgapić od ciebie, to kosz na uprane pranie U mnie kosze stoją w obu łazienkach, mam takie ładne metalowe z drewnianą pokrywą Dzieci mają obowiązek brudne ubrania wrzucić od razu do kosza na pranie jak idą się kąpać. W związku z tym nie mam problemu walających się po pokojach brudnych ubrań A teraz mój kolejny zachwyt nad moją cud miód praleczką : wczoraj włączyłam pranie i co dziś widzę????????? ?SKARPETY SYNKA I RAJTUZY CÓRKI SĄ CZYSTE!!!!!!!! Dla mnie to jest szok Wyglądają jakbym je ze sklepu przyniosła Prałam też wczoraj kurtki z gore- texu. Super funkcja Szkoda tylko, ze te wszystkie impregnaty są takie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.01.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Powiedz mi cos o tych impregnatach?? to sie do prania kupuje?? Zazdroszcze ci tej pralki co tak pierze, ja musze vanishowac a i tak czesto efekt zaden Teraz w biedronce sa takie plastikowe kosze to chyba dobre rozwiazanie, wybierasz z kosza w lazience do tego kosza i potem po wysyszeniu wrzucasz do tego kosza i wynosisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.01.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Powiedz mi cos o tych impregnatach?? to sie do prania kupuje?? Zazdroszcze ci tej pralki co tak pierze, ja musze vanishowac a i tak czesto efekt zaden Teraz w biedronce sa takie plastikowe kosze to chyba dobre rozwiazanie, wybierasz z kosza w lazience do tego kosza i potem po wysyszeniu wrzucasz do tego kosza i wynosisz To jest tak, że jest taki specjalny płyn do prania takich kurtek, jest też impregnat do wlewania do pralek, ale jest tez taki w sprayu I tak sobie myślę, że następnym razem upiorę w zwykłym proszku i sprejnę te kurtki jak juz wyschną Wszystko to cholernie drogie: ten płyn do prania, co to starcza na 2 razy kosztuje 25zł Ten impregnat w płynie miałam dodany do pralki, a ten w sprayu kupiłam osobno, też drogi 35zł. Wcześniej tez musiałam lać hurtowo vanish Potem córa miała uczulenie, bezsens kompletny Widać, ze będzie teraz lepiej. A co do kosza to widziałam gdzieś taki jakby z wikliny czy czegoś podobnego, wymożony materiałem, super!! Musze zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.01.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 NI etaniej wyjdzie oddać kurtkę do pralni? u nas to koszt 9 zł dzień bry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.01.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 NI etaniej wyjdzie oddać kurtkę do pralni? u nas to koszt 9 zł dzień bry ale taką z gore???? widzisz, nie pomyśłam chociaż to na to samo wyjdzie, w tym programie można prac 2 kurtki na raz. Czyli 25:4= jakieś 6 z hakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.01.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 No tak, ale dajesz brudną a odbierasz czystą i uprasowaną parowo Ja swoją próbowałam uprać i jakos mi nie szło- ręcznie zaznaczam bo mam zwykłą, niezbyt myślącą pralkę Wkurzyłam się i zaniosłam do pralni mokrą. Następnego dnia już miałam czystą i ładniutką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.01.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ale w pralni to chyba chemicznie czyszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.01.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Nie wiem jak czyścili, pojęcia nie mam. Pisze że ekologiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.01.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Wiola ekologiczna to chemiczna, jesli ktos ma uczulenie na chemie to tam na bank bedzie uczulony, chyba lepiej juz spsikac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.01.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 hmmm może i tak, nie znam sie jeszcze na alergiach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.01.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Jak dla mnie to dopiero jest oksymoron: ekologiczna pralnia chemiczna. U nas też takie są i mają tak właśnie napisane. Ja to mam najlepszą wersję: nie kupuję kurtek z goretexu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.01.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 dzień dobry Kasica zdrowiejesz mam nadzieję Ty no weź może ona jednak wiesza jak taka zdolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.01.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Kaśka na jakiej wyskokości masz zawieszony okap- tzn jaką masz odległość dolnej części od blatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.01.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Kaśka na jakiej wyskokości masz zawieszony okap- tzn jaką masz odległość dolnej części od blatu? chyba 60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.01.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Kaśka na jakiej wyskokości masz zawieszony okap- tzn jaką masz odległość dolnej części od blatu? chyba 60cm zmierzyć nie możesz? No i jak na takiej wysokości to nie ma problemu z tymi przsłącznikami cudownej urody , w kolorze red? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.01.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Kaśka na jakiej wyskokości masz zawieszony okap- tzn jaką masz odległość dolnej części od blatu? chyba 60cm zmierzyć nie możesz? No i jak na takiej wysokości to nie ma problemu z tymi przsłącznikami cudownej urody , w kolorze red? nooo mierzyłam ale o jakich przełącznikach ty mówisz???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.01.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Kasica, lepiej dzisiaj???? U mnie jakby zelżało!!! Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.01.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Kaśka na jakiej wyskokości masz zawieszony okap- tzn jaką masz odległość dolnej części od blatu? chyba 60cm zmierzyć nie możesz? No i jak na takiej wysokości to nie ma problemu z tymi przsłącznikami cudownej urody , w kolorze red? nooo mierzyłam ale o jakich przełącznikach ty mówisz???????? no jak to jakich sensorowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.01.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Kaśka na jakiej wyskokości masz zawieszony okap- tzn jaką masz odległość dolnej części od blatu? chyba 60cm zmierzyć nie możesz? No i jak na takiej wysokości to nie ma problemu z tymi przsłącznikami cudownej urody , w kolorze red? nooo mierzyłam ale o jakich przełącznikach ty mówisz???????? no jak to jakich sensorowych aaa, ale przecież normalnie ich nie widać, tylko jak włączysz okap. U mnie świecie się tylko mała kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts