Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

Na lato mam suszarkę w ogrodzie, za domem, nie widać jej. Zimą mam suszarki rozkładane. Zazwyczaj piorę wieczorem, pranie rozwieszam na noc. Miejsca mam sporo w tym domu zeby rozstawić suszarkę. Zazwyczaj stawiam gdzieś w bliskiej odległości od kaloryfera. Rano zbieram suche pranie i zanowszę do garderoby. Mam w tym celu specjalny pojemnik więc nic nie gubię :wink: Deska do prasowania to jak dla mnie tylko w garderobie. Na dole wogołe nie jest mi potrzebna. Ubieramy się i szykujemy na górze wszyscy.

Nie mam żadnych sznurków do wieszania prania i suszarek na stałe.

Brudne rzeczy są gromadzone w garderobie w koszu na brudne pranie. Znoszę je juz posegregowane na dół do pralki i tylko właczam. Dziei temu nie zalegaja tam niepotrzebnie.

Myslę, że sobie to jeszcze wygodnie zorganizujesz i nie bedzie to stanowiło takiego problemu :wink:

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ależ Maylandziu ja jestem doskonale zorganizowana 8)

Inaczej niz ty, ja staram się prac rano, bo wtedy podłoga grzeje i pranie szybko schnie, a zwłaszcza teraz jak mam 1400 obrotów 8)

Jedyne co muszę zgapić od ciebie, to kosz na uprane pranie :roll:

U mnie kosze stoją w obu łazienkach, mam takie ładne 8) metalowe z drewnianą pokrywą :wink: Dzieci mają obowiązek brudne ubrania wrzucić od razu do kosza na pranie jak idą się kąpać. W związku z tym nie mam problemu walających się po pokojach brudnych ubrań :)

A teraz mój kolejny zachwyt nad moją cud miód praleczką 8) :

wczoraj włączyłam pranie i co dziś widzę????????? ?SKARPETY SYNKA I RAJTUZY CÓRKI SĄ CZYSTE!!!!!!!! :o :o :o Dla mnie to jest szok :roll: Wyglądają jakbym je ze sklepu przyniosła :o

Prałam też wczoraj kurtki z gore- texu. Super funkcja :) Szkoda tylko, ze te wszystkie impregnaty są takie drogie :-?

Powiedz mi cos o tych impregnatach?? to sie do prania kupuje??

Zazdroszcze ci tej pralki co tak pierze, ja musze vanishowac a i tak czesto efekt zaden :(

Teraz w biedronce sa takie plastikowe kosze to chyba dobre rozwiazanie, wybierasz z kosza w lazience do tego kosza i potem po wysyszeniu wrzucasz do tego kosza :) i wynosisz :)

Powiedz mi cos o tych impregnatach?? to sie do prania kupuje??

Zazdroszcze ci tej pralki co tak pierze, ja musze vanishowac a i tak czesto efekt zaden :(

Teraz w biedronce sa takie plastikowe kosze to chyba dobre rozwiazanie, wybierasz z kosza w lazience do tego kosza i potem po wysyszeniu wrzucasz do tego kosza :) i wynosisz :)

To jest tak, że jest taki specjalny płyn do prania takich kurtek, jest też impregnat do wlewania do pralek, ale jest tez taki w sprayu :roll:

I tak sobie myślę, że następnym razem upiorę w zwykłym proszku i sprejnę te kurtki jak juz wyschną :wink: Wszystko to cholernie drogie: ten płyn do prania, co to starcza na 2 razy kosztuje 25zł :roll: Ten impregnat w płynie miałam dodany do pralki, a ten w sprayu kupiłam osobno, też drogi 35zł.

Wcześniej tez musiałam lać hurtowo vanish :-? Potem córa miała uczulenie, bezsens kompletny :-? Widać, ze będzie teraz lepiej.

A co do kosza to widziałam gdzieś taki jakby z wikliny czy czegoś podobnego, wymożony materiałem, super!!

Musze zakupić :)

No tak, ale dajesz brudną a odbierasz czystą i uprasowaną parowo :lol:

Ja swoją próbowałam uprać i jakos mi nie szło- ręcznie zaznaczam bo mam zwykłą, niezbyt myślącą pralkę :wink: Wkurzyłam się i zaniosłam do pralni mokrą. Następnego dnia już miałam czystą i ładniutką.

Jak dla mnie to dopiero jest oksymoron: ekologiczna pralnia chemiczna. U nas też takie są i mają tak właśnie napisane. :o

Ja to mam najlepszą wersję: nie kupuję kurtek z goretexu... :lol:

Kaśka na jakiej wyskokości masz zawieszony okap- tzn jaką masz odległość dolnej części od blatu? :roll:
chyba 60cm :roll:

zmierzyć nie możesz? 8) No i jak na takiej wysokości to nie ma problemu z tymi przsłącznikami cudownej urody , w kolorze red? :p

nooo mierzyłam :roll:

ale o jakich przełącznikach ty mówisz???????? :o

Kaśka na jakiej wyskokości masz zawieszony okap- tzn jaką masz odległość dolnej części od blatu? :roll:

zmierzyć nie możesz? 8) No i jak na takiej wysokości to nie ma problemu z tymi przsłącznikami cudownej urody , w kolorze red? :p

no jak to jakich :o sensorowych :o

no jak to jakich :o sensorowych :o

aaa, ale przecież normalnie ich nie widać, tylko jak włączysz okap. U mnie świecie się tylko mała kropka :)