Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja wiedziałam, że na forum zawsze można liczyć!!!! :lol: :lol: :lol:

Za wszelkie rady bardzo dziękuję, zrobię taki misz masz: najpierw je jakoś skrócę, zepnę jakąś gumką, a potem rypne tam jakiś wazono-pufowo-firgurkowy tryptyk 8) :wink: No tak mi się wydaje, ze nawet widziałam gdzieś taki komplet dużych wazonów i puf, chyba w Voxie :roll:

Dziś mi ździebko lepiej, ale z Zakopca nici :cry: :evil: Jestem wściekła :x

Za wszelkie rady bardzo dziękuję, zrobię taki misz masz: najpierw je jakoś skrócę, zepnę jakąś gumką, a potem rypne tam jakiś wazono-pufowo-firgurkowy tryptyk 8) :wink: No tak mi się wydaje, ze nawet widziałam gdzieś taki komplet dużych wazonów i puf, chyba w Voxie :roll:

zapomnialas o rozowych wsazeczkach :wink:

bidulka nie zobaczy Malysza :cry:

zapomnialas o rozowych wsazeczkach :wink:

bidulka nie zobaczy Malysza :cry:

wazony przewiąże :wink: :lol:

MEN: przedszkolak powinien być rozsądny i interesować się architekturą i rzeźbą

"Gazeta Wyborcza": przedszkolak ma samodzielnie i bezpiecznie organizować sobie czas wolny, podejmować rozsądne decyzje i wykazywać zainteresowanie architekturą wnętrz i zieleni. Takie wymagania już od września postawiło przed przedszkolakami Ministerstwo Edukacji.

MEN chce, żeby pięciolatek opanował kilkadziesiąt umiejętności. Poza standardowymi, jak np. mycie zębów czy rozróżnianie strony lewej i prawej ma mówić płynnie, niezbyt głośno albo w skupieniu słuchać muzyki, w tym muzyki poważnej. Powinien też interesować się malarstwem, rzeźbą i architekturą.

Według przedszkolanek, niewielu dorosłych sprostałoby tym wymaganiom. "Nowa podstawa dla przedszkoli ma wyśrubowane wymagania wychowawcze" - przyznaje Urszula Wojsław-Kozłowska, wicedyrektor wydziału ds. wychowania przedszkolnego w kuratorium w Kielcach.

:o :o :lol: :lol:

a moja kruszka już w sumie sprostała wymaganiom choć do przedszkola jej jeszcze nie przyjmą. ineteresuje się muzyką poważną (jak usłyszy to zamiera :lol:) i tańcem (każdy rodzaj muzyki wywołuje podrygi :lol:). no i obowiązkowo wyposażeniem wnętrz (to każdy sobie dopowie :lol:)

a moja kruszka już w sumie sprostała wymaganiom choć do przedszkola jej jeszcze nie przyjmą. ineteresuje się muzyką poważną (jak usłyszy to zamiera :lol:) i tańcem (każdy rodzaj muzyki wywołuje podrygi :lol:). no i obowiązkowo wyposażeniem wnętrz (to każdy sobie dopowie :lol:)
No w sumei to jakby się uprzeć to moja też się ienteresuje dekoracją wnętrz 8) Sama wybrała sobie przecież kolor pokoju, nie?? :lol:

Miko, rzeczywiście nie do śmiechu ci :roll:

Jeszcze ci przyjdzie zrobić kurs, śpiewu, tańca i projektowania wnętrz :lol:

No w sumei to jakby się uprzeć to moja też się ienteresuje dekoracją wnętrz 8) Sama wybrała sobie przecież kolor pokoju, nie?? :lol:

Miko, rzeczywiście nie do śmiechu ci :roll:

Jeszcze ci przyjdzie zrobić kurs, śpiewu, tańca i projektowania wnętrz :lol:

ta ..i o studiach podyplomowych ostatnio coś przebąkiwała :roll:

nie chce mi się łeeeeee :cry: :cry: :cry:

MEN: przedszkolak powinien być rozsądny i interesować się architekturą i rzeźbą

"Gazeta Wyborcza": przedszkolak ma samodzielnie i bezpiecznie organizować sobie czas wolny, podejmować rozsądne decyzje i wykazywać zainteresowanie architekturą wnętrz i zieleni. Takie wymagania już od września postawiło przed przedszkolakami Ministerstwo Edukacji.

MEN chce, żeby pięciolatek opanował kilkadziesiąt umiejętności. Poza standardowymi, jak np. mycie zębów czy rozróżnianie strony lewej i prawej ma mówić płynnie, niezbyt głośno albo w skupieniu słuchać muzyki, w tym muzyki poważnej. Powinien też interesować się malarstwem, rzeźbą i architekturą.

Według przedszkolanek, niewielu dorosłych sprostałoby tym wymaganiom. "Nowa podstawa dla przedszkoli ma wyśrubowane wymagania wychowawcze" - przyznaje Urszula Wojsław-Kozłowska, wicedyrektor wydziału ds. wychowania przedszkolnego w kuratorium w Kielcach.

:o :o :lol: :lol:

Matko jedyna, a kiedy one mają być dziećmi :o

A w ogóle to powiem w kwestii tych wnerwiających kabelków: albo jak radziła Maylandzia płyta w podobnym kolorze (nawet niekoniecznie na całości, tylko pośrdoku, na wysokości kabli) albo listwa z możliwością schowania kabli przytwierdzona do ściany - to już gorzej. Odpowiednie również są : wysokie, szerokie wazony, duuuużeeee elegencko wykończone pudła (dodatkowe miejsce na duperele przy okazji) itp. utensylia zasłaniające.

Ale pogadalam, cooooo :wink:

Dokładnie, zawsze coś fajnego się znajdzie! Wiem, jak potrafią wkur...ć takie kable, chociaż niekoniecznie wiszące... :-? :D Ja mam problem z płożącymi się jak pasożyty kablami "podłogowymi" i niech się dzieje wola nieba, ale w następnym tygodniu kupuję specjalne listwy przypodłogowe na takie cholerstwo!!!! Szanowny będzie miał co robić po powrocie :wink: