Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobra mam pytanie do Cię jamlesik:

otóż mój przecudnej urody trawnik zatakowały: koniczyny, osty i jakieś inne jeszcze chwasty. Nie jest tego dużo, ale za to twardo ukorzenione. Co robić????????????Czy pozostało mi jedynie plewienie????????? :o :cry:

Kasiu drineczka se zrob i za mnie wypij :D

ja sie na trawniku nie znam, w poprzednim trawniku mialam mlecze ale najskuteczniejsze bylo ich wyrywanie :wink:

Ja na obecnym mam mlecze i jak tylko się pojawią żółte kwiatki, przestaję chodzić na bosaka ale siadam i podziwiam a jak porządnie podrosną to dziecku i sobie wianki plotę :lol:

Dobra mam pytanie do Cię jamlesik:

otóż mój przecudnej urody trawnik zatakowały: koniczyny, osty i jakieś inne jeszcze chwasty. Nie jest tego dużo, ale za to twardo ukorzenione. Co robić????????????Czy pozostało mi jedynie plewienie????????? :o :cry:

Bofix 260 EC

http://www.ogrody-parki.pl/ogrody,problemy_z_trawnikiem.html

mnie koniczyna nie przeszkadza, ale ja mam łąkę nie trawnik :oops:

osty możesz próbować wyrywac, ale narobisz sobie dziur, bo to głęboko siedzi,

możesz też Roundupem popędzelkować liście

Kasiu,

mam taką prośbę: a mianowicie czy mogłabyś mi napisać jak był wykonywany Wasz taras - kwestia odwodnienia, jak są zabezpieczone brzegi itd. możliwie krok po kroku :D

Bo jakoś tak się złożyło, że mój będzie taki sam albo bardzo podobny :wink:

pozdro

Kasiu,

mam taką prośbę: a mianowicie czy mogłabyś mi napisać jak był wykonywany Wasz taras - kwestia odwodnienia, jak są zabezpieczone brzegi itd. możliwie krok po kroku :D

Bo jakoś tak się złożyło, że mój będzie taki sam albo bardzo podobny :wink:

pozdro

Amtla, trudne to będzie bo średnio pamiętam :roll:

Ale chyba szło tak: tata wybudodował fundament tarasu identycznie jak fundament domu. Ze wszystkimi zabezpieczeniami , foliami, dysperbitami i takimi tam. Następnie wypełniliśmy go nie wiem iloma tonami różnego rodzaju gruzu, ziemi, resztki płytek tam lądowały: generalnie przez długo robił za śmeitnik :wink: . No i na sam koniec poszedł piach, duuuuuużo piachu. Ubijarką ubiliśmy i tata zaczął układać kostkę. Pierwszy rządek z brzegu jest przycementowany, żeby kostka się nie zsuwała. Cięcia było mnóstwo, ze względu na kształt, ale warto. :D

Ubijarką ubiliśmy i tata zaczął układać kostkę. Pierwszy rządek z brzegu jest przycementowany, żeby kostka się nie zsuwała. Cięcia było mnóstwo, ze względu na kształt, ale warto. :D

Kasiu,

czyli na piach nie wylewał betonu ? ani nie robił jakiegoś odwodnienia np. z folii ? Nie kładł też zbrojenia ? Może w tej chwili nie pamiętasz, ale byłabym wdzieczna gdybyś dopytała Tatę o takie szczegóły...bo ja już w głowę zachodzę :wink:

Ubijarką ubiliśmy i tata zaczął układać kostkę. Pierwszy rządek z brzegu jest przycementowany, żeby kostka się nie zsuwała. Cięcia było mnóstwo, ze względu na kształt, ale warto. :D

Kasiu,

czyli na piach nie wylewał betonu ? ani nie robił jakiegoś odwodnienia np. z folii ? Nie kładł też zbrojenia ? Może w tej chwili nie pamiętasz, ale byłabym wdzieczna gdybyś dopytała Tatę o takie szczegóły...bo ja już w głowę zachodzę :wink:

Amtla, wszystko było tak jak w domu, zbrojenie, odwodnienie, folia, co do betonu to głowy nie dam uciąć :roll: Spytam go jutro.

I zerknę jeszcze do zdjeć czy nie mam jakichś tarasowych, to bym wrzuciła w album