Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

Ja zostałam zbałamucona. ALbo mam nie teges wyobraźnię, albo po prostu skwasili film...

:o :o :o ooooooo, a to Ci dopiero heca. Ja uważam, że film był rewelacyjny. Co prawda głównie ze względu na kolory i muzykę. Soundrack wciąż katuję w aucie a American Mouth to dla mnie całkowita rewelacja (chociaz głownie pierwsza częśc gdzie gra harmonijka ustna i gitara). Kolory tez są piękne - wszystko jest zielono sine , takie jakby mokre. Książka tego nie oddaje. Ale książka w ogóle jest irytująca. Bella dowiaduje się, że Edward jest wampirem i właściwie nie robi to na niej większego wrażenia. Aktorstwa i w ogóle scenariusza nie komentuję... ale to nic. Poczytajcie sobie najnowszego Dana Browna. Ten to dopiero wykwit durnoty. Zostało mi (pambuk świadkiem) 10 kartek i nie doczytam, nie dam rady.

Ale ze Zmierzchem i tak jest śmieszniej. Na amerykańskim forum, gdzie już towarzystwo doszło do wspólnego wniosku, że nie ma co się spierać, wampiry NAPRAWDĘ istnieją, jedna dziewczyna pisze (cytuję z pamięci):

I wish I was a vampire but at first just for a week - to try how it would be...

na co jakiś koleś na śmiertelnie poważnie:

But You know, You can't. You have to choose, a human or a vampire...you can't have it both ways

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja zostałam zbałamucona. ALbo mam nie teges wyobraźnię, albo po prostu skwasili film...

:o :o :o ooooooo, a to Ci dopiero heca. Ja uważam, że film był rewelacyjny. Co prawda głównie ze względu na kolory i muzykę. Soundrack wciąż katuję w aucie a American Mouth to dla mnie całkowita rewelacja (chociaz głownie pierwsza częśc gdzie gra harmonijka ustna i gitara). Kolory tez są piękne - wszystko jest zielono sine , takie jakby mokre. Książka tego nie oddaje. Ale książka w ogóle jest irytująca. Bella dowiaduje się, że Edward jest wampirem i właściwie nie robi to na niej większego wrażenia. Aktorstwa i w ogóle scenariusza nie komentuję... ale to nic. Poczytajcie sobie najnowszego Dana Browna. Ten to dopiero wykwit durnoty. Zostało mi (pambuk świadkiem) 10 kartek i nie doczytam, nie dam rady.

Ale ze Zmierzchem i tak jest śmieszniej. Na amerykańskim forum, gdzie już towarzystwo doszło do wspólnego wniosku, że nie ma co się spierać, wampiry NAPRAWDĘ istnieją, jedna dziewczyna pisze (cytuję z pamięci):

I wish I was a vampire but at first just for a week - to try how it would be...

na co jakiś koleś na śmiertelnie poważnie:

But You know, You can't. You have to choose, a human or a vampire...you can't have it both ways

Muzyka dla mnie zbyt górnolotna, kolory...nooo na odczepnego mogą być. Ale cały film na zywca sciągnięty z książki, dosłownie dialogi przeniesione. DO dupy scenarzysta, ze nic od siebie nie dodał, zeby trochę urozmaicić. jakby mi kartki z książki przenieśli na ekran. Moim zdaniem zrobione na odwal sie.

cze Aniu i spółka :D

Sie wypowiem na temat wywołanego Dana Brązowego. Jego hiciór "Kod Da Vici" przeczytałam dopiero niedawno, moze z 2 lata temu, jak juz ten szał ucichł. Na kolana mnie nie rzuciło, ot taka wakacyjna książka na plazę albo do poczytania w pociągu :)

cze Aniu i spółka :D

Sie wypowiem na temat wywołanego Dana Brązowego. Jego hiciór "Kod Da Vici" przeczytałam dopiero niedawno, moze z 2 lata temu, jak juz ten szał ucichł. Na kolana mnie nie rzuciło, ot taka wakacyjna książka na plazę albo do poczytania w pociągu :)

ja też tak miałam

a jedyną książką, której nie dałam rady z poczucia durnoty była samotność w sieci Wiśniewskiego...jesssuuuu jaka nuda i dno...

to już nawet kilku ksiązkom Paolo coello dałam radę...

Ja poległam na Marcel Proust "W poszukiwaniu straconego czasu". No nie mogłam tego czytać. Kilka kartek i odłożyłam. Zdania tak złożone, że trudno o treści pamietać :lol:

Ja to przeczytałem po francusku. Kobieta z literatury XX wieku była cudowna, miła, uprzejma, usmiechnięta. Przysięgałem że przeczytam wszystko co każe bo była taka fajna. Przeczytałem Ionesco, przeczytałem Bcketta jak doszło do A la recherche du temps perdu chciałem się zabić. Zmogłem to, nie jestem ani odrobinę mądrzejszy niż przed przeczytaniem obrzydlistwa...

Dandi, ja musiałam przeczytać w oryginale "Paradise Lost" Miltona, a książka ma już swoje lata więc ten angielski to była masakra. Ale że mój pan od literatury miał aparycję Roberta De Niro za najlepszych czasów więc więsz 8)

Ale mądrzejsza również nie jestem :roll: Zresztą, literatura angielska jest bardzo obszerna i takich perełek jest więcej :)

Z amerykańskiej nie mogłam dokończyć "Szkarłatnej litery" no za nic w świecie. Nie wiem czy tam są ze 3 dialogi na krzyż w całej książce, choć fabuła jest ciekawa. Ale sposób podania okrutnie nudny.

U mnie pada śnieg :evil: