Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

salon - "centrum rozrywki"

bratki

Recommended Posts

A tak serio odpowiedź na twoje pytanie co do kabelków jest dosyć prosta. Kable pod parkietem lub jakąkolwiek podłogą montujemy w rurkach systemowych, tak żeby można je było wyjąć i wpuścić w razie potrzeby nowe bez konieczności rwania podłogi:) Możemy w podłodze/ścianie umieścić dyskretne gniazda,lub ciągnąć kable bezpośrednio do kolumn.

Brzmi kusząco, ale jest chyba pewien problem. Teraz mamy do kolumn podpięte Nordosty (RedDawn) czyli wstęgi. Pewnie kojarzysz - taki spłaszczony kabel, szeroki na ok. 5 cm. I jak takie coś wpuścić w rurkę systemową? To musiałaby być chyba wielka rynna. :D

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie.

No no no:-) to ja widzę że mamy wspólne zainteresowania:-) i podziwiam wasz budżet.

Ja tylko dodam że póki co jadę na Coplandzie i Stereo to podstawa.

Co do kabelków - myślę że jeśli jesteście przed wylewaniem podłóg, to nawet szerokość tych kabli wam nie zaszkodzi i w rurkę pójdzie.

Co do Kina Domowego:-) bylismy na tych samych targach.

Ja cały czas nie wiem ale wydaje mi się że jednak pójdę w wielokanałowe w sali kinowej. Jednak czasem Star Wars przydałoby się obejrzeć... zobaczymy.

Oczywiście salon tylko Stereo.

Cóż życzę powodzenoia w komponowaniu muzycznego wnętrza i wydawaniu pieniędzy:-)

Pamiętajcie, że Forum Muratora to takie specyficzne miejsce dla segmentu średniego opartego na projektach gotowych, typowych.Średniego w wielu aspektach, średni budżet, średni metraż, średnia jakość często:(. Forum w kilku dziedzinach i mnie pomogło, ale jeśli chodzi o wydawanie ciut większych pieniędzy trzeba zasięgnąć języka gdzie indziej, tu ludziska martwią się głównie ceną pustaka i jak dom na działce 500m kw postawić, a nie jak wydać 150tys. na "wieżę" z 2 głoscnikami..., salon odsłuchowy itp... To trochę jak szukanie tutaj wypowiedzi pod tytułem "Wybrać Porshe czy Ferrari, bo się waham.."

Nikt zbytnio gani, ani się nie szokuje, to sobie musieli chłopcy sami ponarzekać, na nietolerancję i zawiść biedaków :p

Ja, ja wam zazdroszczę, ba, zawiszczę nawet :D

a na forum wiadomo, sami nędzarze, łachmyteria i wsiurstwo

tu pustaka wyproszą, tam cementu wyżebrzą, a fuj :p

jakie to szczęście wielkie i honor, że nas czasem tacy prominentni audiofile zaszczycą, nie bacząc na specjalistyczne fora i zaniedbaną niemiecką prasę wnętrzarską 8)

miło tak poczytać, siedząc w podartych skarpetkach na przetartej ekoskórze, jak się pany urządzają

i pomarzyć można przy tem 8)

eh, idę chlapnąć żołądkowej, bo mnie szlag trafi :D

No proszę, Darcy spękał :D (bdw, szkoda, że nie zacytowałam tej eksplozji własnej ważności :roll: )

ale woland, mile połechtany odzewem w myśl zasady

a widzicie, miałem rację, zazdraszczają jednak, no, jedna zazdraszcza, ale zawsze :lol:

stoi na posterunku z wyszczerbioną włócznią :p

Co do wypisywania wartościowych postów to oddaję prym Tobie 8)

za to poniżej szczególnie ci sie należy :D

Pamiętajcie, że Forum Muratora to takie specyficzne miejsce dla segmentu średniego opartego na projektach gotowych, typowych.Średniego w wielu aspektach, średni budżet, średni metraż, średnia jakość często:(. Forum w kilku dziedzinach i mnie pomogło, ale jeśli chodzi o wydawanie ciut większych pieniędzy trzeba zasięgnąć języka gdzie indziej, tu ludziska martwią się głównie ceną pustaka i jak dom na działce 500m kw postawić, a nie jak wydać 150tys. na "wieżę" z 2 głoscnikami..., salon odsłuchowy itp... To trochę jak szukanie tutaj wypowiedzi pod tytułem "Wybrać Porshe czy Ferrari, bo się waham.."

rzeczywiście, nie ma to jak pozytywne myślenie :p

Ps. Darcy, było nie wycinać, nikogo nie drażnisz, przynajmniej było sie z czego pośmiać :D

... Znam takich ludzi, którzy zawsze muszą mieć ostatnie słowo:-).Szczególnie ich sobie cenię.

Kiś się kotku w bagienku swoich grafomańskich wywodów. Mnie już starczy. Zostawiam uprzejmie Tobie ten wątek, byś mógł wszystkim na Muratorze udowadniać jaki to jesteś błyskotliwie pyskaty, wszechwiedzący i naj:-)

... Znam takich ludzi, którzy zawsze muszą mieć ostatnie słowo:-).Szczególnie ich sobie cenię.

Kiś się kotku w bagienku swoich grafomańskich wywodów. Mnie już starczy. Zostawiam uprzejmie Tobie ten wątek, byś mógł wszystkim na Muratorze udowadniać jaki to jesteś błyskotliwie pyskaty, wszechwiedzący i naj:-)

Cóż za wspaniałomyślność "kotku" :D

a do tego klasyczne odwrócenie kota ogonem "kotku"

brawo "kotku" 8)

pozdr. kotek :p

[...]

Forum w kilku dziedzinach i mnie pomogło, ale jeśli chodzi o wydawanie ciut większych pieniędzy trzeba zasięgnąć języka gdzie indziej[...]

Jakie to szczęście, że nie muszę zasięgać języka, jak chcę wydać większą kaskę... Sama sobie z tym radzę doskonale 8)

PS. Oczywiście, że Ferrari 8) :lol: :lol: :lol:

KULKA - ładnieś to spreparowała :D

Mnie już od czytania w uszach dudni, a co dopiero tam usiąść i posłuchać :wink: Już dźwięki i obrazy latają wokół głowy, a i każdy zakamarek domku tego doświadczyć może - o mój Boże !!!

łał, super, świetnie, kullll, totalny odlot, ale niektórzy będą mieć "wypasy" nie to co inne "cieniasy".

Pozdrawiam słuchajacych inaczej :p

A ja wpadłam na pomysł, żeby urządzić salon troszkę industrialne... starodawnie.... Kazałam mężowi podszlifowac parkiet i polakierować żeby był taki pozadrapywany, złuszczyłam rtroszke tynku, ale do tego wstawiłam meble bezowo, brązowe i zawiesiłam lustro w wielkiej rzeźbionej ramie... a wiecie co mój kochany mąż zrobił na końcu.... kupił nowy telewizor. I teraz ten nowoczesny LG, wiecie jakie one sa eleganckie itd, jest kontrastujacym elementem tam. Potem jeszcze wstawił duże czarne wazony równie błyszczace jak televizor. Na początku zrobiłam mu awanture, ale kurcze ten styl tez teraz mi sie podoba... widac najlepsze pomysły wychodzą z niekontrolowanych eksperymentów. Pozdrawiam

Gość ZW

Bratek

Zamiast (oprócz) typowego routera do internetu daj PC-a z dużym dyskiem będziesz mógł muzykę i najczęściej oglądane filmy oglądać z dowolnego komputera w domu a nie tylko z salonu.

Audiofile skrzywią się z odrazą ale to działa, nie niszczy płyt i nie wymaga grzebania w zbiorach. Córcia jest zachwycona - bajki się nie zacinają i wybiera je sobie z listy zamiast przetrząsać szufladę ;)

pozdrawiam