Darcy 05.01.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 A tak serio odpowiedź na twoje pytanie co do kabelków jest dosyć prosta. Kable pod parkietem lub jakąkolwiek podłogą montujemy w rurkach systemowych, tak żeby można je było wyjąć i wpuścić w razie potrzeby nowe bez konieczności rwania podłogi:) Możemy w podłodze/ścianie umieścić dyskretne gniazda,lub ciągnąć kable bezpośrednio do kolumn. Brzmi kusząco, ale jest chyba pewien problem. Teraz mamy do kolumn podpięte Nordosty (RedDawn) czyli wstęgi. Pewnie kojarzysz - taki spłaszczony kabel, szeroki na ok. 5 cm. I jak takie coś wpuścić w rurkę systemową? To musiałaby być chyba wielka rynna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 05.01.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 I zapomniałam dodać - nie kupujemy amplitunera ani osobnego odtwarzacza DVD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 06.01.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witajcie. No no no:-) to ja widzę że mamy wspólne zainteresowania:-) i podziwiam wasz budżet.Ja tylko dodam że póki co jadę na Coplandzie i Stereo to podstawa. Co do kabelków - myślę że jeśli jesteście przed wylewaniem podłóg, to nawet szerokość tych kabli wam nie zaszkodzi i w rurkę pójdzie. Co do Kina Domowego:-) bylismy na tych samych targach.Ja cały czas nie wiem ale wydaje mi się że jednak pójdę w wielokanałowe w sali kinowej. Jednak czasem Star Wars przydałoby się obejrzeć... zobaczymy.Oczywiście salon tylko Stereo. Cóż życzę powodzenoia w komponowaniu muzycznego wnętrza i wydawaniu pieniędzy:-) Pamiętajcie, że Forum Muratora to takie specyficzne miejsce dla segmentu średniego opartego na projektach gotowych, typowych.Średniego w wielu aspektach, średni budżet, średni metraż, średnia jakość często:(. Forum w kilku dziedzinach i mnie pomogło, ale jeśli chodzi o wydawanie ciut większych pieniędzy trzeba zasięgnąć języka gdzie indziej, tu ludziska martwią się głównie ceną pustaka i jak dom na działce 500m kw postawić, a nie jak wydać 150tys. na "wieżę" z 2 głoscnikami..., salon odsłuchowy itp... To trochę jak szukanie tutaj wypowiedzi pod tytułem "Wybrać Porshe czy Ferrari, bo się waham.." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 06.01.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Wpuszczanie kabli w podłogę pewnie nie przejdzie, ale wymyśliłam już cały system ukrycia rozwijanego ekranu spod sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 06.01.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Nikt zbytnio gani, ani się nie szokuje, to sobie musieli chłopcy sami ponarzekać, na nietolerancję i zawiść biedaków Ja, ja wam zazdroszczę, ba, zawiszczę nawet a na forum wiadomo, sami nędzarze, łachmyteria i wsiurstwo tu pustaka wyproszą, tam cementu wyżebrzą, a fuj jakie to szczęście wielkie i honor, że nas czasem tacy prominentni audiofile zaszczycą, nie bacząc na specjalistyczne fora i zaniedbaną niemiecką prasę wnętrzarską miło tak poczytać, siedząc w podartych skarpetkach na przetartej ekoskórze, jak się pany urządzają i pomarzyć można przy tem eh, idę chlapnąć żołądkowej, bo mnie szlag trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.01.2008 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 A ja bym chętnie zobaczyła fotki różnych salonów, ze wskazaniem na "staroświeckie" i siermiężno ludowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 07.01.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 @ Darcy Widzisz:-) Uderz w stół a nożyce.... Ja tam nie wycinam, zostaję przy swoim, niech sobie pije, na przetartej kanapie, przetartej od siedzenia i wypisywania wartościowych postów... przecież Liderem być.... zobowiązuje:-) Pozdrawiam wszystkich myślących pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 07.01.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 No proszę, Darcy spękał (bdw, szkoda, że nie zacytowałam tej eksplozji własnej ważności ) ale woland, mile połechtany odzewem w myśl zasady a widzicie, miałem rację, zazdraszczają jednak, no, jedna zazdraszcza, ale zawsze stoi na posterunku z wyszczerbioną włócznią Co do wypisywania wartościowych postów to oddaję prym Tobie za to poniżej szczególnie ci sie należy Pamiętajcie, że Forum Muratora to takie specyficzne miejsce dla segmentu średniego opartego na projektach gotowych, typowych.Średniego w wielu aspektach, średni budżet, średni metraż, średnia jakość często:(. Forum w kilku dziedzinach i mnie pomogło, ale jeśli chodzi o wydawanie ciut większych pieniędzy trzeba zasięgnąć języka gdzie indziej, tu ludziska martwią się głównie ceną pustaka i jak dom na działce 500m kw postawić, a nie jak wydać 150tys. na "wieżę" z 2 głoscnikami..., salon odsłuchowy itp... To trochę jak szukanie tutaj wypowiedzi pod tytułem "Wybrać Porshe czy Ferrari, bo się waham.." rzeczywiście, nie ma to jak pozytywne myślenie Ps. Darcy, było nie wycinać, nikogo nie drażnisz, przynajmniej było sie z czego pośmiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 09.01.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 ... Znam takich ludzi, którzy zawsze muszą mieć ostatnie słowo:-).Szczególnie ich sobie cenię. Kiś się kotku w bagienku swoich grafomańskich wywodów. Mnie już starczy. Zostawiam uprzejmie Tobie ten wątek, byś mógł wszystkim na Muratorze udowadniać jaki to jesteś błyskotliwie pyskaty, wszechwiedzący i naj:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 09.01.2008 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 ... Znam takich ludzi, którzy zawsze muszą mieć ostatnie słowo:-).Szczególnie ich sobie cenię. Kiś się kotku w bagienku swoich grafomańskich wywodów. Mnie już starczy. Zostawiam uprzejmie Tobie ten wątek, byś mógł wszystkim na Muratorze udowadniać jaki to jesteś błyskotliwie pyskaty, wszechwiedzący i naj:-) Cóż za wspaniałomyślność "kotku" a do tego klasyczne odwrócenie kota ogonem "kotku" brawo "kotku" pozdr. kotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 09.01.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 [...] Forum w kilku dziedzinach i mnie pomogło, ale jeśli chodzi o wydawanie ciut większych pieniędzy trzeba zasięgnąć języka gdzie indziej[...] Jakie to szczęście, że nie muszę zasięgać języka, jak chcę wydać większą kaskę... Sama sobie z tym radzę doskonale PS. Oczywiście, że Ferrari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 14.01.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Miauuuuuu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 14.01.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Wow, woland1980, nie rozkręcaj się za bardzo strach pomyśleć co będzie, jak zaczniesz mruczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.01.2008 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Mruczeć, to już trzeba umieć Miauczeć to byle kociak potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 15.01.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 nie gadaj, zamiauczeć w STEREO to już coś woland1980, dlaczego temat się urwał piszcie myślę w następnej chacie coś pokombinować z tym temacie pewnie i tak wezmę fachofca, ale podszkolić się nieco nie zaszkodzi, choćby po to, żeby nie wciskał mi kitu pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 15.01.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 KULKA - ładnieś to spreparowała Mnie już od czytania w uszach dudni, a co dopiero tam usiąść i posłuchać Już dźwięki i obrazy latają wokół głowy, a i każdy zakamarek domku tego doświadczyć może - o mój Boże !!! łał, super, świetnie, kullll, totalny odlot, ale niektórzy będą mieć "wypasy" nie to co inne "cieniasy". Pozdrawiam słuchajacych inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szagilla 15.01.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 A ja wpadłam na pomysł, żeby urządzić salon troszkę industrialne... starodawnie.... Kazałam mężowi podszlifowac parkiet i polakierować żeby był taki pozadrapywany, złuszczyłam rtroszke tynku, ale do tego wstawiłam meble bezowo, brązowe i zawiesiłam lustro w wielkiej rzeźbionej ramie... a wiecie co mój kochany mąż zrobił na końcu.... kupił nowy telewizor. I teraz ten nowoczesny LG, wiecie jakie one sa eleganckie itd, jest kontrastujacym elementem tam. Potem jeszcze wstawił duże czarne wazony równie błyszczace jak televizor. Na początku zrobiłam mu awanture, ale kurcze ten styl tez teraz mi sie podoba... widac najlepsze pomysły wychodzą z niekontrolowanych eksperymentów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 23.01.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Bratek Zamiast (oprócz) typowego routera do internetu daj PC-a z dużym dyskiem będziesz mógł muzykę i najczęściej oglądane filmy oglądać z dowolnego komputera w domu a nie tylko z salonu. Audiofile skrzywią się z odrazą ale to działa, nie niszczy płyt i nie wymaga grzebania w zbiorach. Córcia jest zachwycona - bajki się nie zacinają i wybiera je sobie z listy zamiast przetrząsać szufladę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts