Sasha 12.06.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 się nie sugeruj dobrze wybrałaś - fakro to dobre okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allamartinek 20.06.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 hehe-przeczytalam i dalej nie wiem nic jak nie wiedzialam- troche sie zaczelo rozkrecac ale zadnych konkretow typu ze po 5latach to czy tamto ja oscylowalam przy veluxach-ale tez dostajemy dobry rabat na fakro i chyba w takim razie wezmiemy Fakro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 20.06.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Oto jest pytanie. Na pewno wielu z was mialo ten dylemat. Generalnie wiem, ze jakosc jest podobna, cena tez. Glowna roznica polega na polozeniu klamki (Velux u gory, Fakro na dole). Czy to ma w ogole znaczenie? Okna chyba i tak sie obsadza na takiej wysokosci, by mozna bylo dosiegnac zarowno gornej, jak i dolnej krawedzi? Mam dach o kacie nachylenia 40st., wiec u mnie gorna krawedz moze byc trudniej dostepna. Z kolei przy dolnej jest wieksze ryzyko dosiegniecia przez male dzieci, ktore zamierzam sobie w niedalekiej przyszlosci zmontowac. Jaka jest wasza opinia? A moze ktos juz uzytkuje ktores z wymienionych i podzieli sie spostrzezeniami? Ja brałem pod uwagę wygodę otwierania. Ponieważ okna spore to sięganie ponad 2 m nie było wygodne - dlatego fakro. Ale trzeba jeszcze brać pod uwagę jedną rzecz - jeśli decydujesz się na okna uchylne - sprawdź na jakiej wysokości jest oś obrotu okna (to akurat jest zupełnie niezależne od producenta). Jeśli źle dobierzesz wysokość okna to przy otwieraniu fakro (klamka na dole, ale niektóre modele veluxa również) górna część okna przyjacielsko poklepie cie po plecach... Przed montażem dobrze jest to dokładnie rozważyć i rozmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 26.06.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 FakroDecydująca sprawa to klamka Dobre bo Polskie Ale serwis mają dupny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 26.06.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Fakro Decydująca sprawa to klamka Dobre bo Polskie Ale serwis mają dupny Ale o co chodzi z tą klamką? Velux przecież też robi z dolnym otwieraniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 26.06.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ja kupiłam veluxy, jak dla mnie to są bardziej estetycznie wykonane aniżeli fakro i to zdecydowało o wyborze.Klamki do wyboru góra albo dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 29.06.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Fakro. Mam teraz bo miałam w mieszkaniu i się sprawdziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 02.07.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 A co powiecie na roto wysokoosiowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 02.07.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 No właśnie - oglądałem 3 okna wystawione w trapez-carbo na zakopiance w Krakowie, i tam zdecydowanie lepsze wrażenie zrobił na mnie roto niż velux i fakro, jeżeli chodzi o detale wykonania Dlaczego nie roto? cena nawet nieco niższa niż na veluxy i fakro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 07.07.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Wzieliśy Fakro 6szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 07.07.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 A my decydujemy się na Roto. Wszystkie są tak podobne do siebie, że wybrałam po prostu te, na ktore dostałam dobrą ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 08.07.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 u nas sa velux`y - zona na poczatku troche narzekala ze musi stanac na palcach zeby dosiegnac klamki, ale potem stwierdzila ze jest to w stanie "znosic" o ile okna sa rzeczywisie tak dobre jak o nich sie mowi Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 08.07.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Ja na koniec wybrałem obrotowe veluxy GZLB z klamką na dole i z uchwytem na górze. Nie mają one takiej bajeranckiej klapki wentylacyjnej, zamiast tego jest przesuwana żaluzja wentylacyjna. Zdecydowała dobra cena. UWAGA W roto jest promocja dają roletkę wewnętrzną 1zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 10.07.2007 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Zdecydowałam się na Veluxy. Moja przyjaciółka jest z nich bardzo zadowolona, a użytkuje kilka lat. Poza tym bardziej mi się podobają i chcę mieć klamkę u góry, bo gdy coś będzie stało pod oknem, łatwiej jest otworzyć. Kąt nachylenia dachu 36 st.___________PozdrowionkaAleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 31.10.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Stoję przed decyzją o zakupie okien do domu. W mieszkaniu (poddasze) mam od 7 lat Fakro. Jedyną uwagę jaką mam to powłoka lakiernicza. Niestety nie wiem czy tak jest tylko z Fakro bo nie mam porównania. Po super wycenach, różnice są następujące: 8.062 - Velux - okno łazienkowe z PCV7.510 - Fakro - absolutnie nie przekonuje mnie ich wersja okna łazienkowego7.447 - Roto - okno łazienkowe z PCV6.473 - Rooflite - okno łazienkowe z PCV Kompletnie nie wiem, które wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 31.10.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Rooflite to ubogi Velux więc odpada, Fakro Cię nie przekonuje więc też odpada. Pozostaje Velux i Roto. Osobiście stawiałbym na Velux-a. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 31.10.2007 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Jest jeszcze Langer - z 5krotną powłoką lakierniczą.... Ponoć nadaje się nawet do łazienki. Cena za całość: 7086 też niezła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 01.11.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Ja tam stawiam na Roto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 01.11.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Ja wziąłem FAKRO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 02.11.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Planowałam roto wysokoosiowe ale mi odradzono - ostatecznie wzięłam Fakro FPP (do końca września była na nie ciekawa promocja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts