stefan_1961 09.12.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Fakro - bo produkowane w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aandziula 10.12.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 zdecydowanie Fakro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 10.12.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Fakro. Moi rodzice mają Veluxy - faktycznie sękate. W Fakro - właśnie zamontowanych nie mam ani jednego sęka.Do tego dostaliśmy na Fakro świetną cenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yadyam 24.12.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Czy ktoś z Was ma okna Fakro bez nawiewników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.12.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Zapraszam przy okazji do ankiety na ten temat : http://forum.muratordom.pl/jakiej-firmy-okna-dachowe,t157894.htm Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 28.12.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Czy ktoś z Was ma okna Fakro bez nawiewników? Ja mam bez nawiewników. Mam w każdym pokoju i w garderobach, gdzie są okna dachowe zrobioną wentylację grawitacyjną. I pan spec powiedział, że w przypadku dobrej wentylacji pomieszczeń nawiewnik w oknie jest zbędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.12.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Czy ktoś z Was ma okna Fakro bez nawiewników? Bez nawiewnikow to chyba tylko wersja Thermo jest. Wiec duzego wyboru w tym momencie nie masz. Ani podwyzszonej osi obrotu, ani szyby czyszczacej, czy wersji klapowej. Do tego oczywiscie sa sporo drozsze (choc oszczedniejsze) no i musisz miec wentylacje w tych pomieszczeniach dla pewnosci (grawitacyjna lub rekuperator) abys grzybka nei zalapal Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 28.12.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Można bez problemu zamówić sobie standardowe okno fakro (np FTP) bez nawiewnika. Trzeba tylko troche za to dopłacić bo inne wykończenie elemntów. Jezeli w pomieszczeniach wentylacja mechaniczna to rzeczywiście nawiewnik w oknach jest zbędny. Przy grawitacyjnej osobiście bym nie polecał okna bez nawiewnika. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 28.12.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 tutaj można poczytać o oknach fakro http://forum.muratordom.pl/lod-na-szybach,t176836.htm to by wyjaśniało czemu cena taka atrakcyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.12.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Fakro wcale nie sa tansze od Veluxa - zalezy ktore modele - niektore sa drozsze Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niaka 28.12.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Kupiłam 8 szt veluxa, każdy za niecały tysiąc (siedemset parę zł) , dlatego , że były najtańsze z tych ze średniej pólki. Nie brałam z Okpolu, chociaż mam do nich rzut beretem, bo jakość nie jest najlepsza. Paru fachowców od dachu narzekało , że z montażem jest coś nie tak. Okno z Okpolu (normalne bez udziwnień to ok 1500 zł za szt) więc wybrałam takie same(bez udziwnień) Veluxa. tymbardziej, że mieszkam terazna poddaszu imam tam 15-letnie Veluxy i naprawdę nic się z nimi nie dzieje. Drewniane mam nawet w łazience, no tam delikatnie lakier odchodzi przy połączeniach, ale myślę że to moja wina, bo zawsze zapominam zamykać okna o i deszcz zacina. Podsumowując- to JESTEM NA TAK DLA VELUXA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasznowydom 31.12.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Wybrałem Fakro, bo są polskie. Veluxy bywają trochę tańsze, ale dużo się słyszało w mediach o oskarżeniach UOKiKu wobec Veluxa za nieuczciwe praktyki handlowe (podobno przekupują dystrybutorów i sprzedają po cenach dumpingowych). Na razie mogę je tylko oceniać wizualnie. Sąsiedzi naprzeciwko mają Veluxy i na dole kołnierz ma chyba z 20-30 cm. U mnie jest znacznie mniej i ładniej to wygląda, ale może to kwestia ekipy dekarskiej, że o to zadbała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechosia 12.02.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Witam, FAKRO, FAKRO i jeszcze raz FAKRO.Kupiliśmy FPP. Cicha praca, łatwy sposób otwierania, nawiewniki, wysoka jakość wykonania a co najważniejsze ich ciepłota tylko potwierdzają, że polskie produkty są doskonałej jakości.Do tego wyszkolony od lat serwis (bardzo dużo punktów na terenie kraju) i masa dodatków przemawiają za właściwą decyzją. Ja je gorąco polecam! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 03.03.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 FAKRO, FAKRO i jeszcze raz FAKRO. Zgadzam się. Nie wiele jest Polskich produktów, które dostępne są na całym swiecie i do tego kojarzą się z jakościa dlatego trzeba popierac takie produkty. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 03.03.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 ja również używam i polecam Fakro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 05.03.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Mam fakro bez nawiewników+reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kijanka9 05.03.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Czy w swojej ofercie okna plastikowe ma tylko Fakro czy Velux też? Do całego domu bierzemy plastiki więc dachowe chyba też muszą takie być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.03.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 A to czemu ??? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechosia 07.03.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Czy w swojej ofercie okna plastikowe ma tylko Fakro czy Velux też? Do całego domu bierzemy plastiki więc dachowe chyba też muszą takie być Ciekawa koncepcja, tylko czym poparta? Do łazienki (i to niekoniecznie, są też drewniane doskonale zabezpieczone kilkoma więcej warstwami lakieru) jeszcze rozumiem, ale do sypialń, pom. gosp.? Wpuść nieco życia do domu, mało ci w życiu plastiku dookoła? Wg mnie warto podejść do punktu dystrybucji Fakro, zobaczyć to co mają w ofercie, porównać i po małej chwili oględzin, kilku dotykach wybór jest banalny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 12.03.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Interesuje mnie okno uchylno-obrotowe. Jakie otwieranie jest wygodniejsze: od góry jak robi Velux czy z klamką na dole jak ma Fakro? Velux:http://img716.imageshack.us/img716/802/cbig23539443740890.jpg Fakro:http://img695.imageshack.us/img695/1655/fpp0438756733878824.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts