Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Oci

Recommended Posts

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Strop praktycznie byl polewany przez matke nature :wink:

Teraz czekamy na pustaki,maja byc 5 czerwca.Mysle,ze firma zacznie nie wczesniej jak za 2-3 tygodnie.Stan surowy zamkniety maja skonczyc do konca lipca-zobaczymy jak to bedzie (wiadomo jak jest termin terminem-zycie zyciem)

P.S. nie udalo mi sie z linkami w podpisie,moze sprobuje za pare dni :(

• 1 month później...

cos ciezko mi idzie z tym dziennikiem.chcialam umiescic tu projekt domku alnie nie umiem zmienic pliku wmf na jpg-wiec klapa.

na budowie caly czas cos sie dzieje,a ja czasu nie mam zeby zdjecia wrzucic (sesja,praca).

dom od przodu

http://images26.fotosik.pl/17/ceb4318df30e2b3e.jpg

okna w jadalni i kuchni

http://images24.fotosik.pl/17/62855026be21faac.jpg

wejscie pomiedzy korytarzem a salonem=kuchnia=jadalnia

http://images27.fotosik.pl/17/25fda265489144f0.jpg

widok na okna w salonie i jadalni

http://images24.fotosik.pl/17/cae6703880780319.jpg

w koncu mam wakacje :D

na budowie cisza i spokoj

a ja mysle ,mysle i mysle i nie moge sie zdecydowac.

1. ogrzewanie=podlogowka=drewno,panele

-w calym domu mamy okna do ziemi,na dole i u gory w pokojach tez.jak pomysle o grzejnikach (ktorych za bardzo nawet nie mam gdzie umiescic i ktore nie podobaja mi sie) to dostaje dreszczy.bedzie podlogowka w calym domu i na to polozymy drewno lub panele-tylko jak zaczynam czytac na forum cokolwiek na temat podlogowki i te wszystkie za i przeciw -to przysiegam , ze wysiadam i nie wiem juz co mam zrobic-aha kafle gresy itp nie wchodza w gre.nie przepadam za kaflami (nawet w wiatrolapie planuje plytki drewnopodobne hahaha)

z jednej strony zastanawiam sie czy te wszystkie opinie negatywne maja swoje pokrycie,w DE gdzie aktulanie jeszcze mieszkamy zdecydowana wiekszosc domow posiada ogrzewanie podlogowe-a w sklepach wiekszosc paneli podlogowych przystosowana jest do ogrzewania podl. i jest to tu przyjmowane jak hmmm np "chleb z dzemem"

2. kolor podlog

to co mi sie marzy to jednakowa podloga na dole + schody + gora = jednosc!!!

tylko z doborem koloru jest baaaaardzo duzy problem . myslalam,ze jestem zdecydowana chce ciemna podloge - ale dzisiaj juz nie wiem - moda sie tak szybko zmienia dzisiaj ciemne,jutro jasne,pojutrze bukowe itd i wez sie tu zdecyduj.ostatnio gdzies w jakies kafejce widzialam dosc fajne panele : jasne z ciemnymi zarysami i slojami i pomyslalam,ze to jest to beda pasowac do ciemnych mebli a pozniej jakby mi sie cos zmienilo do jasnych itd.

3. kuchnia = meble

ten sam problem co z podloga-chcialam ciemne a teraz juz nie wiem-mam juz taki metlik w glowie ,ze zaczynam sie zastanawiac co mi sie podoba a co nie.i dochodze do wniosku,ze zaczyna mi sie wszystko i nic podobac.ale do rzeczy.ostatnio wymyslilam,ze najlepsze jakbym zrobila sobie 2 - kolorowa kuchnie polaczenie ciemnych i jasnych mebli np. fronty ciemne ,a korpusy grube i jasne o takiej "trawiastej" fakturze.

4. okno w kuchni

po wybudowaniu polowki domu zobaczylam,ze okno w kuchni po wstawieniu mebli nie bedzie na srodku tylko z boku :evil: :evil: :evil: normalnie tragedia.jak to bedzie wygladac

okna juz za bardzo nie idzie przesunac i nie wiem jak patrzalam i akceptowalam projekt i tego nie zauwazylam :x tego nie wiem. (oczywiscie misiek nie widzi w tym problemu - faceci wrrrrrrr)

5.tego czego jestem pewna to DREWNIANY TARAS - hmmmm juz nie moge sie doczekac - kawka lub %%% i na tarasik nogi do gory i tak caly dzien hmmmm

ale sie rozpisalam jak nigdy-aha jeszcze nie wspomnialam o dylematach z kafelkami do lazienek i kominkiem ale to juz nie dzisiaj