Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

eranet

Recommended Posts

Kurcze nie znam tych określeń: lekkie taupe, w stylu coast :( mebli jak na razie nie zmieniamy więc muszę coś do nich dopasować. Raczej nie mam nic przeciwko lekkiemu wnętrzu bo zdjęcie nr 3 które podałam wcześniej chyba takie jest- no chyba że się mylę. Korzystając z drugiej palety może tak bedzie dobrze:

ściana za łóżkiem turkusowa, reszta białe, narzuta brąz, zasłony turkus, lampki białe, ew dodatki np ramki na zdjęcia brąz/białe?

coś w tym stylu sypialnia zasłona turkus.jpg

Zastanawia mnie jeszcze jedno pomijając już rozmieszczenie kolorów, jeśli w pokoju maja być 2 kolory np turkusu powiedzmy farba i narzuta/zasłona to skąd będę mieć pewność, że znajdę je w dokładnie takim samym odcieniu:confused:

Edytowane przez Niureczka

• Odpowiedzi 441
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja bym dała nie biały, a wanilię/ecru, jak pierwszy kolor z palety joliski. Do tego abażurki lamp o ton ciemniejsze (greige/taupe), czyli drugi kolor z palety.

Szafa - nie będzie za mała?

Zamiast pełnych zasłon, może upięcie:

http://www.wsalonie.pl/pliki_inspiracje/ia17bbd4cef27af191e54175c419da111.jpg

http://deko-rady.pl/wp-content/gallery/kolor-kamienia/10.jpg

To jedna z najładniejszych z sypialni jakie widziałam z turkusem:lol: Mam ją już zapisane jako inspiracja.

Tak jak pisałaś wcześniej, kolor ecru/ wanilia bardzo mi odpowiada zwłaszcza, że chciałabym w tym kolorze pomalować korytarz na dole i na górze. Zasłonić okna czymś muszę bo sąsiada mam bardzo blisko, prawie okno w okno sypialni, więc podwieszane zasłonki się nie sprawdzą.

Może taka wersja lepsza ? O tą ścianę z drzwiami chodziło?

sypialnia zasłona turkus+ sciana.jpg

sypialnia zasłona turkus+ sciana.jpg

A ta roleta zaciemniająca to wtedy w jakim kolorze, bo rozumiem, że upięte zasłonki to turkus? Aha, no i muszą tam być firanki ze względu na sąsiada, będzie to wszystko pasować do siebie?

A może jeszcze taka wersja kolorystyczna: ściana za łóżkiem + ew ta z drzwiami czekoladowy brąz, narzuta i zasłona turkus?sypialnia ściana braz + zaslony turkus.jpg

Niureczko

ja mam sypialnię w kolorze bardzo jasnego kremu

http://www.decopaints.ru/images/image_color_viewer.php?c1=281&c2=295&c3=179&name=S0505-Y

Kolor NCS 0505-Y z mieszalnika lub Dekoral - Natchnienie Akrylit W lub białe żagle DULUX (ew. Garść Muszelek Dulux)

+ turkusowe dodatki.

Tak jak ktoś napisał wcześniej - polecam ci najpierw kupić pościel lub narzutę, a do nich dobrać odcień farby i/lub dodatków, bo odwrotnie może być bardzo trudno.

U mnie ten turkusowy jest blady, spokojny. Czasem odmieniam pokój i turkusowe dodatki lądują na jakiś czas w garderobie. Przy tak neutralnych ścianach jakie są u mnie - off white, to bardzo proste :)

Kolor turkusowy na ścianie może być ciut męczący, jeśli wybierzesz intensywny odcień.

W takim razie to może wersja z brązową ścianą byłaby lepsza?

Za łóżkiem ściana brązowa, meble jasne, reszta ścian na jasna wanilia/krem, narzuta/pościel turkus, dodatki turkus, firanka biała, zasłona turkus/ biała lub krem?

może coś na ten styl ?Czekoladowy-braz-i-turkus.jpg

niestety teraz nie dam rady nanieść tej wizji na pokój bo jestem w pracy