juras 25.09.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Szczerze mówiąc to nie realizuję przed zimą żadnego z wyżej wymienionych sześciu punktów i trawnik od wielu lat mam zupełnie dobry. Trawnik mam ładniejszy niż u sąsiada, który ma stałe szerokopasmowe łączę internetowe , gdyż on od wiosny do jesieni rzadko: nawozi, podlewa i kosi . Po prostu siedzi przy komputerze zamiast regularnie nawożić, podlewać i kosić swoj trawnik .. Z tym sąsiadem to żartowałem. W tamtym roku miał trawnik piękny jak dywan, w tym cały czas patrzy zazdrosnie jaki jest u nas. W sumie jestem z trawnika zadowolony, ale ponieważ jesteśmy w permanentnym konflikcie z nim a on cały czas nas podgląda i podsłuchuje to rozmawiając o nawozach mówimy, że dlatego mamy taki piękny trawnik, bo go nawozimy Roundap'em Stąd ta zgryźliwa uwaga odnośnie sąsiada. Ja oczywiście też dużo pracy i serca poświęcam trawie, więc chciałem poczytać, co doświadczeni w tym temacie robią przed zimą, by nie zmarnować całorocznej pracy przy nim. pozdrawiam, juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 26.09.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 skosić trawnić, "przejechać aeratorem" podsypac nawozem- nie zawierającym azotu!!!!!!!!!!!! podlać pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 30.09.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 prawy górny róg - SZUKAJ wątków o trawniku było sporo. jak ja lubie takie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 30.09.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 jakimi nawozami szprycować trawnik na jesień?[ czy w korzeń, czy w liście] ja na zime tylko kosze dosc nisko, zeby uniknac plesni sniegowej nie nawoze niczym; nawoze tylko wiosna i potem raz w sezonie letnim po ostatnich ulewach twierdze, ze woda jest najlepszym :nawozem" do trawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 15.03.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witam.Pytanie jak w temacie. Po zimie trawnik wygląda jak Karpaty, a wszystko przez nornice. Chciałem go uwalcować, ale walec który posiadam ok.50kg jest za lekki. Mam w pobliżu wypożyczalnie sprzętu budowlanego gdzie jedst do wypożyczenia walec 800kg z wibracją. Właściciel mówi że po takim przejeździe to ogródek równy jak stół, no ale jak to zniesie trawnik. Czy macie jakieś doświadczenia z walcowaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 03.04.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Hej,mam pytań trochę.Jaka jest różnica między rekultywatorem, glebogryzarką a areatorem? które z tych urządzeń zastosować na trawniku do podreperowania ?i kiedy zastosować? ( tzn już w kwietniu?) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.04.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 aerator wiosną przed nawożeniem i jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 04.04.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 i wertykulator do powyrywania włosów trawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 04.04.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 użycie glebogryzarki na istniejącym trawniku może dać zgoła niepożądany efekt wizualny... ja obecnie wyrywam - bo mi się sfilcowało... kupę z tym roboty... wyrywam ręcznie za pomoca takich małych grabi do spulchniania ziemi...ale drapią ostro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 04.04.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 joan, może pincetą te filce potraktuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 04.04.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 joan, może pincetą te filce potraktuj ja to polubiłam nawet - zastępuje mi fitness w Gymnasionie... w rywalizacji sasiedzkiej na najpiękniejszy trawnik na osiedlu - wygrywam w przedbiegach somsiadowi wertykulator zniszczył w ub. roku trawnik, kosztowało go to pare tysięcy... ja tam widze same plusy- szczupły jędrny tyłek, piekny trawnik, zawiśc w oku somsiada - bezcenna a kasa w kieszeni zaoszczędzona na wakacje aha- nigdy nie pisałam że jestem zupełnie normalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 04.04.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 joan, może pincetą te filce potraktuj ja to polubiłam nawet - zastępuje mi fitness w Gymnasionie... w rywalizacji sasiedzkiej na najpiękniejszy trawnik na osiedlu .......... aha- nigdy nie pisałam że jestem zupełnie normalna wcale Ci się nie dziwię, że wolisz trawnik G jest kiepskim miejscem dla tak szanującej się kobiety polecam Holmes Place w Hiltonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikumar97 21.04.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Witam. Na rocznym trawniku zauważyłem porozsiewane kępy kończyny. Chciałbym się ich pozbyć zanim zacznie zagłuszać posianą trawę. Czy są jakieś herbicydy selektywne, które pozostawią trawę, niszcząc kończynę. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 21.04.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Witam. Na rocznym trawniku zauważyłem porozsiewane kępy kończyny. Chciałbym się ich pozbyć zanim zacznie zagłuszać posianą trawę. Czy są jakieś herbicydy selektywne, które pozostawią trawę, niszcząc kończynę. Dzięki za odpowiedzi. Kończyna górne czy dolna . Ciekawe i wręcz makabryczne zjawisko Może potrzebny chirurg .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 21.04.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Pikumar97 nie przejmuj się, nie jesteś pierwszy poniżej chyba znajdziesz odpowiedź http://forum.muratordom.pl/konczyna-w-trawie,t49718.htm?highlight=kończyna%20trawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 21.04.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 http://www.google.pl/search?hl=pl&q=koniczyna&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl w odróżnieniu od kończyny proponuję usuwać koniczynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikumar97 21.04.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 w odróżnieniu od kończyny proponuję usuwać koniczynę No i wyszło, że w temacie zieleniny jestem zielony Dzięki za sprostowanie i info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 21.04.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 czy ktoś zna dobry i sprawdzony sposób na pozbycie się koniczyny z trawnika.Stosowałem Chwastox lecz nie działa. Pozdrowienia Starane, Bofix i nieco mniej skutecznie Mniszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yonagold 08.05.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witam, mam młody trawnik. Połowa jest już po 2 koszeniach i ma się dobrze, jednak druga połowa rośnie bardzo marnie trawki są bardzo małe i chude. Tam siane były inne nasiona. Czym można by nawieźć ten trawnik aby poprawić stan rzeczy a nie spalić trawy ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulinek 08.05.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witam. Ja bym nic nie sypał. Poczekaj trochę aż podrośnie i może wtedy troszkę podsyp ale minimalnie. Lepiej nasypać za mało niż przesadzić. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts