Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szczerze mówiąc to nie realizuję przed zimą żadnego z wyżej wymienionych sześciu punktów i trawnik od wielu lat mam zupełnie dobry.

Trawnik mam ładniejszy niż u sąsiada, który ma stałe szerokopasmowe łączę internetowe :D, gdyż on od wiosny do jesieni rzadko: nawozi, podlewa i kosi :wink: . Po prostu siedzi przy komputerze zamiast regularnie nawożić, podlewać i kosić swoj trawnik :-?

..

Z tym sąsiadem to żartowałem. W tamtym roku miał trawnik piękny jak dywan, w tym cały czas patrzy zazdrosnie jaki jest u nas. W sumie jestem z trawnika zadowolony, ale ponieważ jesteśmy w permanentnym konflikcie z nim a on cały czas nas podgląda i podsłuchuje to rozmawiając o nawozach mówimy, że dlatego mamy taki piękny trawnik, bo go nawozimy Roundap'em :lol: Stąd ta zgryźliwa uwaga odnośnie sąsiada.

Ja oczywiście też dużo pracy i serca poświęcam trawie, więc chciałem poczytać, co doświadczeni w tym temacie robią przed zimą, by nie zmarnować całorocznej pracy przy nim.

pozdrawiam, juras

• Odpowiedzi 637
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 5 months później...

Witam.

Pytanie jak w temacie. Po zimie trawnik wygląda jak Karpaty, a wszystko przez nornice. Chciałem go uwalcować, ale walec który posiadam ok.50kg jest za lekki. Mam w pobliżu wypożyczalnie sprzętu budowlanego gdzie jedst do wypożyczenia walec 800kg z wibracją. Właściciel mówi że po takim przejeździe to ogródek równy jak stół, no ale jak to zniesie trawnik. Czy macie jakieś doświadczenia z walcowaniem ?

• 3 weeks później...
joan,

może pincetą :D te filce potraktuj :D

ja to polubiłam nawet - zastępuje mi fitness w Gymnasionie... 8) w rywalizacji sasiedzkiej na najpiękniejszy trawnik na osiedlu - wygrywam w przedbiegach :wink: 8) :lol: somsiadowi wertykulator zniszczył w ub. roku trawnik, kosztowało go to pare tysięcy...

ja tam widze same plusy- szczupły jędrny tyłek, piekny trawnik, zawiśc w oku somsiada - bezcenna :wink: a kasa w kieszeni zaoszczędzona na wakacje 8)

aha- nigdy nie pisałam że jestem zupełnie normalna :wink:

joan,

może pincetą :D te filce potraktuj :D

ja to polubiłam nawet - zastępuje mi fitness w Gymnasionie... 8) w rywalizacji sasiedzkiej na najpiękniejszy trawnik na osiedlu ..........

aha- nigdy nie pisałam że jestem zupełnie normalna :wink:

wcale Ci się nie dziwię, że wolisz trawnik :D

G jest kiepskim miejscem dla tak szanującej się kobiety :)

polecam Holmes Place w Hiltonie

• 3 weeks później...
Witam.

Na rocznym trawniku zauważyłem porozsiewane kępy kończyny. Chciałbym się ich pozbyć zanim zacznie zagłuszać posianą trawę. Czy są jakieś herbicydy selektywne, które pozostawią trawę, niszcząc kończynę. :o

Dzięki za odpowiedzi.

Kończyna górne czy dolna :wink: . Ciekawe i wręcz makabryczne zjawisko :o

Może potrzebny chirurg :-? :D

..

• 3 weeks później...