tuc 31.05.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Tak w skrócie:Żona, córa (6 lat) i ja, tułamy się po stancjach, a teraz mamy do wyboru: 1. Mieszkanie w TBS.2. Mieszkanie koleżanki. Opis – TBS+ nowo wybudowane+ dopóki będziemy płacić mamy pełne prawo do mieszkania, łącznie z dziedziczeniem- opłaty miesięczne około 700zł- koszt początkowy 6000zł- mieszkanie nigdy nie przechodzi na własność Opis – u koleżanki (żeni się i będzie mieszkała 400km od nas, mówi, że będziemy mogli mieszkać nawet 20 lat, ba wcześniej tu nie wróci, mamy płacić tylko opłaty)+ opłaty miesięczne około 350zł+ koszt początkowy 1000zł (na jakiś remoncik)- nie wiadomo jak długo będziemy mogli mieszkać, bo różnie to w życiu bywa Wypowiedzcie się proszę, co wy byście wybrali, bo nie wiem co robić, potrzebuję porady. Żona chce iść do TBS (ma dosyć przeprowadzek), ja wolę wersję ekonomiczną, bo jak stracę pracę, to w TBS będzie biednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glorka1 31.05.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 ja tam nigdy bymnie wybrała TBS-u, mieszkałabym u koleżanki a jak każe mi się wynosić to wtedy będe się martwić może akurat coś się trafi... a może koleżanka rzeczywiście wróci za 20 lat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 31.05.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Może za jakiś czas koleżanka zechce sprzedać, a Wy kupić? Te TBS to chyba gorsze niż "Spółdzielnie Mieszkaniowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.06.2007 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Mieszkając u koleżanki macie większą możliwość odłożyć coś dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 01.06.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Ale coś mi się wydają te opłaty za małe. To razem z czynszem, czy dodatkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuc 01.06.2007 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 to opłaty za mieszkanie + media, koleżanka nie chce nic dla siebie. Mówi, że mieszkania nie wynajmie nikomu obcemu, bo się boi, jak się nie wprowadzimy to będzie stało puste i płaciłaby za darmo. Wielkie dzięki za wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.06.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 koleżanka i ...odkładanie na własne cztery kąty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.06.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 koleżanka i ...odkładanie na własne cztery kąty dokładnie tak W obu przypadkach mieszkanie nie jest Wasze wiec lepiej jak taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 01.06.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 zgadzam się z poprzednikami, lepiej zamieszkać u koleżanki - ale myślę, że warto podpisać z nią jakąś umowę, żeby było jasne jakie były początkowe ustalenia... z doświadczenia wiem, że takie sprawy miewają różne zakończenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 01.06.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Zdecydowanie koleżanka, przede wszystkim taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuc 01.06.2007 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 A znajdzie sie ktos, kto wybral by TBS (oprocz mojej zony) ??? Przepraszam za pismo, na tym komputerze nie ma polskich znakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 02.06.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 chyba się nie znajdzie Ja też wybrałabym koleżankę i zbierała na swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 07.06.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 też wybrałabym mieszkanie koleżanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elajak 09.06.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 mieszkanie kolezanki i odkladac ile sie da. umowę warto spisać ale przy swiadkach,różnie w życiu bywa a co na papierze to Twoje. wielu naszych znajomych pokusiło sie na TBS i teraz uciekają stantąd jak moga szybko. my wynajmujemy jeszcze, ale dzieki temu ze jest tanio moglismy odlożyc na mieszkanie i juz pod koniec roku będziemy mieli swoje.wynajmujemy tutaj juz 5 lat ale szybko minęło.życzę żeby i Wam udało sie odlożyc na cos swojego. powodzenia w przekonywaniu zony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 11.06.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 a jak kolezanka bedzie potrzeboac kasy to opyli mieszkano... i wtedy kolejna przeprowadzka a TBS to masz nowe tylko jakies tam meble itp... tylko ze jak bedziesz chcial sie przeprowadzic to kasy co wladowales na wejsciu te 6 kol nie dostaniesz.... kup dzialke i sie buduj pomalutku ale dacie rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts