hes 02.06.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Spryt kobiet polega na tym, żeby faceci myśleli, że są niezbędnibabkom do "tych ' spraw. Musimy pamietać, że one są z innej planety, i bardzo dobrze, że tak jest, bo strach pomyśleć, coby sie dzialo, jakby ta piękniejsza połowa ludzkości miala w głowieciągle takie same brzydkie myśli, jak my, reszta. Fajnie, że one są,jest dla kogo biegać po tym świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.06.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 hes....noż kurde...jaka teoria ...ale końcówka wypowiedzi bardzo mi się podoba pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 02.06.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Końcówka to oczywisty banał, ale tak właśnie z nami jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 02.06.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 tytułem podsumowania - u nas kopciuszki własnie na tyle dorosły że opuściły gniazdo. Wczoraj były a dzisiaj już ich nie ma. No chyba że wrócą na noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 11.06.2007 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Wykluły się młode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 11.06.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 To gratuluje, mozna budowac dalej ,teraz bedziesz opisywal jak ucza sie latac i takietam glupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 11.06.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 I.W.czytalam,ze przez jakiegos cwaniaka masz opuznienie?wiec moze ptaszki w spokoju zdaza dorosnac. szybkaosa widzialm w zeszlym roku cos takiego w tv,moze to to gniazdko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 11.06.2007 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 I.W.czytalam,ze przez jakiegos cwaniaka masz opuznienie?wiec moze ptaszki w spokoju zdaza dorosnac. Niestety ) a właściwie STETY własnie znalazłem ekipe i kładą strop. Gdyby nie ten ....pi.... (cenzura) dom już by stał z dachem. Ale to nie ten temat. Nie wiem czy nie będą "znerwicowane" bo obok nich dzieje się dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.06.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 No,witam..... Ja też mam ptaszka...a właściwie ptaszki .... zrobiły sobie gniazdko w styropianie którym był zatkany otwór pod stropem....jak wchodzę do domku, to widać że się denerwują.... latają, krzyczą, próbują odciągnąc od gniazdka....są już tam jakieś 2 tygodnie (ja wcześniej nie widziałam, ale mąż mówi że widział).... nam nie przeszkadzają ... najgorzej że w tym miejscu bedzie ściana działowa na parterze ....mam nadzieję, że zdążą ze swoim planem...a jeśli nie to akurat tą działówkę górale postawią na sam koniec ....na moja osobistą prośbę. Pozdrawiam, smoczyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 26.06.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 możesz poczkać z pracami? Niestety, co najwyżej moge uprzedzic fachmanów ale nie sądze żeby to jakis skutek odniosło. W najblizszym czasie nie bedzie nic robione z kominem ale będzie dużo ruchu i te ptaki z nerwów sie przekręcą albo porzucą gniazdo. W zeszłym roku kumpel pokazał mi gniazdo, które ptaszki uwiły sobie na nadkolu naczepy (!) wywrotk o ładowności kilkunastu ton . I tam były już małe Co ciekawe to już drugi rok z rzędu tak robią. Samochód prawie codziennie wyjeżdża na kilka godzin w trasę a gniazdo z nim. Rodzice mają czas wolny, fruwają i czekają. Ciekawe, nie? o kurcze się ptaszki urządziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 26.06.2007 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 O, temat wrócił. Jek pisałem ptaki się wykluły i wczoraj opuściły gniazdo tzn. latają dookoła domu i w nim. Jak będę miał chwilę wkleje foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 26.06.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 A ja w ostatni weekend zauważyłem po otwarciu prowizorycznych drzwi do budującej się chałupy coby trochę przewietrzyć - jak jaskółka przyfrunęła i wbiła się dosłownie w ścianę i...zniknęła. Oczom nie wierzyłem, podchodzę i co wodzę? na styku ścian zewnętrznej i dzielącej od garażu jest niewypełnoiny zaprawą otworek między bloczkami komórkowymi i tam sobie załozyła gniazdo MOJA jaskółka. Murarze partacze ale co tam...Jak ostrożnie wkładałem tam cienki patyczek to słyszałem takie "pneumatyczne" fukanie.Potem siedząc z piwkiem już na zewnątrz, widziałem jak nisko nad ziemią kursowały dwie dorosłe jaskółki (rodzice?) co kilka minut tam i spowrotem. Co zanosiły do gniazda w domu tego nie zdołałem zaobserwować - jaskółka to przecież bardzo szybki ptaszek!pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.06.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 .... jaskółka to przecież bardzo szybki ptaszek!.... szybki - to fakt - zwłaszcza po piwku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 26.06.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Widzę że kopciuszek to bardzo popularny ptaszek. U mnie już wychował dwa pokolenia na więźbie. A najfajniejsze było to jak się przyjeżdżało do domu, to zawsze nas pilnowały i odprowadzały niemal do samochodu. A jak się weszło do ich pokoju to już makabra. Wrzask, pisk, uciszanie małych. Jeszcze tam nie mieszkamy a już nie mamy wstępu do swojej sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 26.06.2007 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Tak to wygladało:Między pierwszym a ostatnim zdjęciem minęło 21 dni http://img106.imageshack.us/img106/6444/p3090283yn0.jpg http://img70.imageshack.us/img70/8968/p3210307hc9.jpg http://img527.imageshack.us/img527/7946/p3270334re3.jpg http://img252.imageshack.us/img252/7528/p3310357vx9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.06.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 allle masz atrakcję .... ja niestety musiałabym na drabinę wejść żeby na moje popatrzeć ...ale oczywiście nie zrobię tego żeby ich niepotrzebnie nie denerwować fotki super pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 26.06.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Piękne te jajeczka... Czy młode nie bedą miały problemu z wylotem stamtąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 26.06.2007 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Już wyleciały i nie wracają do gniazda, śpią i latają gdzieś w pobliżu, to była tylko"porodówka". Dla mnie jest zdumiewające że w trzy tygodnie jedząc tylko muchy (bo takie menu im serwowała "mamuśka" można tak urosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 26.06.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 W dziupli starej gruszy za plotem u sąsiada zagnieżdziły sie szpaki. Nasz i nietylko nasz kot bardzo interesuje sie tym miejscem. Młode szpaki, jak przylatujematka (ojciec?) drą sie na całe gardło. Zauważyłem, że jak w pobliżu nie makota, karmienie odbywa się normalnie. Ale jak kot jest niedaleko, stary szpakprzylatuje, wydaje jeden pojedynczy dżwięk i wtedy młode błyskawiczniemilkną, az do chwili, kiedy zrobi się bezpieczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 26.06.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 No pikne szkoda ze nie ma filmu w stylu moj pierwszy lot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts