kuleczka 26.06.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 No pikne szkoda ze nie ma filmu w stylu moj pierwszy lot... tiaaaaa...........lot nad kukułczym gniazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.06.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 A to mój ptaszek .... siedzi na jajkach gniazdo jest we wnęce na wysokości twarzy w kotłowni....w bardzo "przechodnim" obecnie miejscu.....i kto przechodzi to siłą rzeczy zagląda....ale ptaszkowi to nie przeszkadza chyba....nie panikuje....po prostu siedzi i spokojnie patrzy na przechodzących ludków http://images28.fotosik.pl/11/b525c4973624637dmed.jpg Pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 29.06.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Młode jaskólki "wyleciane" z gniazda i karmione przez dorosłą: http://img120.imageshack.us/img120/3733/jaskuf6.jpg Latają też razem, ćwicząc chyba polowanie na te muchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.07.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 U mnie już się wykluły maleństwa.... były 4 http://images25.fotosik.pl/18/6f537cbf2efb4c28med.jpg a dziś znalazłam jednego malutkiego martwego, oczywiście pochowałam na działce....nie wiem co się stało, wyglądał na posiniaczonego....mam zdjęcie, ale jest zbyt drastyczne i nie wiem czy mogę wkleić i nie wiem co to za ptaszki...samica szara i nieatrakcyja (weterynarz mojego psa powiedziałby....no cóż, jak większośc samic ), a samiec jest prawie czarny z pomarańczowymi motywami ....potrafi skubany latając stanąć w miejscu na wysokości....jak koliber . Wiecie co to mogą być za ptaszki? pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 05.07.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Czy pamiętasz może, jaki kolor miały jajka i jak nakrapiane ? Opis pasuje z grubsza do kopciuszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 05.07.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Wiecie co - popełniłem gafę. Jak się dwa (tylko!) młode ptaszki w ostatni weekend rozfrunęły po moim surowym domu w czasie robót hydraulicznych to zbaraniałem. Miały żółte brzuszki. Chwyciłem za aparat i zrobiłem kilka fotek-dość trudno było ale się udało. A później fru do internetu i co się okazało...to są młode sikorki. Na mur beton!A wcześniej obserwując loty rodziców myślałem, że to jaskółki.Kilka zdjęć podrzuciłem do albumu-kroniki budowy. Jest tam też malutka żabka.... http://foto.onet.pl/d9sq2,wqcwrkgpa3ow,57j7a,u.htmlpzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.07.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Hes....jajka były bialutkie...bez kropek....zbyt dokładnie się nie przyjrzałam, bo nie chciałam ich niepokoić...ale były na mur beton białe . Nadal mi przykro bo ten umarły maluszek był taki biedniutki .... nie wiem dlaczego tak się stało, że umarł....trudno, widać tak miało być . Zostały jeszcze trzy maluszki. romwis....pooglądam jutro.....ale powiem Wam, że taka mała rzecz a cieszy..... po życiu przemieszkałym w blokach każde żyjątko mnie cieszy i zadziwia (oprócz robali oczywiści ) Pozdrawiam, smoczyca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 05.07.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Kurczę, a ja znów będę musiał ratować ptaszki,bo ciągnę podbitkę i za niedługo dojadę do gniazda sikorek.Albo poczekać aż odfruną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 06.07.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 daggulko, białe jajka- tym bardziej kopciuszki. To zresztą podobnie, jak z ptaszkami w kominie I.W. Skąd te kopciuszki w naszych domach- bo przecież nie wszystkie ptaszki pchają sie do domów ? Pierwotnie kopciuszki zasiedlały góry- skały i już wtedy chętnie kręciły się koło ludzi, np. górskich szałasów czy chat pasterzy.A domy przypominają im trochę skały...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 06.07.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 daggulko to na pewno kopciuszki. u mnie co roku gniazdują. a co do martwych piskląt to naturalna selekcja. rodzice po wylkuciu kalkulują czy można wykarmić wszystkie pisklęta czy najsłabsze trzeba wyeliminować. niestety nic na to nie poradzimy, po prostu nie będą go karmić z zginie z głodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.07.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 dzięki za potwierdzenie, podejrzewałam, że to kopciuszki A co do maleństwa....żebym wiedziała, że tak będzie tobym im wzięła to jedno małe jak jeszcze żyło i odkarmiłabym .....ze mnie to taka zwierzara ..... kiedyś odkarmiłam malutkiego wróbelka.... znalazałm takiego nieopierzonego....odkarmiłam , oswoiłam i mieszkał sobie w klatce na spółę z moim kanarkiem (jak se wspomnę te wycieczki po dżdżownice ). W ogóle mój małż to juz sie niekidy denerwuje bo co znajdę to przyniosę....oczywiście staram się szukac potem tym zwierzakom domu ...bo chyba bym miała do tej pory zwierzyniec .....nic , tylko rozlepic ogłoszenia i bilety przy wejściu sprzedawać...pomysł na biznes . Pozdrawiam, smoczyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts