Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Do tego celu nadaje sie waż PCV przezroczysty np 10x8mm (nie zbrojony). Najlepiej firmy Gutasyl . Do tego dwa korki drewniane i do napełniania technologia ze zlewania wina do butelek.

Witam,

Taka poziomice mozna kupic w kazdym markecie budowlanym,20 m kosztuje okolo 50 zl.Fakt ,ze napelnia sie ja bardzo dlugo,my napelnialismy ja okolo 4 godzin,gniotac i uciskajac chcac sie pozbyc powietrza.Moze by sprobowac woda pod cisnieniem?Ale pokazuje idealnie i warto sie w nia zaopatrzyc,dzieki temu wiemy ,ze nasz murarz ma roznice az 10 cm. w poziomie.

Pozdrawiam

Witam,

Taka poziomice mozna kupic w kazdym markecie budowlanym,20 m kosztuje okolo 50 zl.Fakt ,ze napelnia sie ja bardzo dlugo,my napelnialismy ja okolo 4 godzin,gniotac i uciskajac chcac sie pozbyc powietrza.Moze by sprobowac woda pod cisnieniem?Ale pokazuje idealnie i warto sie w nia zaopatrzyc,dzieki temu wiemy ,ze nasz murarz ma roznice az 10 cm. w poziomie.

Pozdrawiam

KOLEŻANKI I KOLEDZY wpisujcie się kto dłużej niż 4 godziny napełniał 20 mb poziomicy wodnej

Ja to robię w 3 minuty

pozdrawiam JZ

KOLEŻANKI I KOLEDZY wpisujcie się kto dłużej niż 4 godziny napełniał 20 mb poziomicy wodnej

Ja to robię w 3 minuty

pozdrawiam JZ

:lol: :lol: :lol:

Czasu nie mierze ale chyba jestem szybszy.

Stoję sobie przy tym na 2m górce humusu a szlauch leży sobie na dole.

Woda nie ptak ... do góry nie poleci :lol:

Witam,

Pozdrawiam

Ja to robię w 3 minuty

pozdrawiam JZ

Janzar bądź precyzyjny bo stracisz autorytet u pci pięknej :wink: :wink: :lol:

FIU FIU ,dwie,trzy minuty to jest cos !!! A tak dla scislosci to nie ja napelnialam tylko moj maz.Ha,ha,ha.No niestety dla laikow to ciemna magia,ale teraz jest napelniona i lezy sobie na budowie.
  • 3 months później...
Najlepiej i najszybciej do podłączyć do kranu i przepuścić wodę pod ciśnieniem. Jak już zacznie z drugiej strony lecieć woda bez powietrza to gotowe. Czas to chyba mniej jak 3 minuty.

Nie ma powietrza niemal z pewnością wówczas, gdy po złożeniu dwóch wolnych końców (niekoniecznie równo) woda w obu rurkach jest idealnie na tym samym poziomie.

Aby zmniejszyć napięcie powierzchniowe i z całą pewnością wyeliminować przyścienne pęcherzyki powietrza, należy do wody dodać kilka mililitrów np. preparatu Fotonal - dostępnego w sklepach fotograficznych - (ma on na celu wyeliminowanie powstawania pęcherzyków na papierze foto...).

"należy do wody dodać kilka mililitrów np. preparatu Fotonal"

Jak wywoływalem jeszcze filmy negatywowe, dodawalem z braku FOTONALU

parę kropel szamponu do wlosów, także zmniejsza napięcie powierzchniowe

wody. Wczesniej te krople szamponu doibrze jest rożcieńczyć i wymieszać

z malą ilością wody. Piszę o tym sposobie, bo z kupnem FOTONALU mogą

być chyba dzisiaj problemy. Nadaje się także płyn do mycia naczyń.