Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dzialka 2500m kwadratowych

Recommended Posts

witam wszystkich forumowiczow

jestem zainteresowany bodowa domu na j.w wymienionej wielkosci dzialki

poniewaz jestem totalnym amatorem a wszelkie informacje czerpie z internetu chcialem sie zapytac jak widzicie mozliwoc polaczenia posiadania domu z zakladem przetworstwa drewan

ogolnikowo jest zaintereowany polaczeniem dzialalnosci gospodarczej ze stalym miejscem zamieszkania moze ktos probowal czegos podobnego i ma jakies doswiadczenie przy takim pomysle

jakie moga byc wady takiego projektu

za wszelkie opinie z gory dziekuje

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Sugerowałbym podejść do tematu w zależności od skali działalności.

Jeżeli działalność jest prowadzana na małą skalę, to mieszkanie przy warsztacie pracy jest dobrym rozwiązaniem.

Przy większej skali, zdecydowanie odradzam, ponieważ wady takiego rozwiązania są dużo bardziej dokuczliwe, niż potencjalne korzyści.

W związku z tym zastanów się jak duże są Twoje ambicje przedsiębiorcy i podejmij decyzję.

Pozdrawiam.

Przez kilkanaście lat moim marzeniem było mieć zakład w zasięgu ręki. Teraz to mam i mówię stanowczo: nigdy więcej takiego błędu nie popełniłbym.

Wstajesz rano-jesteś w pracy. Idziesz spać też prosto z pracy. Zero odskoczni od problemów z firmą. Klienci potrafią zawracać głowę nawet podczas wigilii świąt Bożego Narodzenia. W niedzielę. Brrrrrr.

Nie rób tego.