krzysiek309 04.06.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Ostatnio czytałem, że komuś pękła ściana fundamentowa. Pomyślałem sobie jakie to nieszczęście i oby mi się to nie przytrafiło. Dzisiaj jadę na budowę i patrzę sobie "o zasypane fundamenty". Zacząłem sobie oglądać i wszystko ok. Zabrałem się ściąganie nadmiaru i patrzę a tu zonk. Ściana od strony garażu poszła jakieś 1,5 cm do środka po łuku. NIe wiem jeszcze kogo winić, czy murarza czy operatora koparki. Co zrobić, mieliście może podobne przypadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 04.06.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Wklej jakieś zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek309 04.06.2007 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Niestety zdjęcia nie zrobiłem. Narysował szkic w auto-cadzie może to coś wyjaśni. http://images22.fotosik.pl/130/e0131956b84d9792.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuś 05.06.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Nam fundament uszkodziła koparką jak zasypywali fudamenty ale bloczki były ze świeżą zaprawą. Potrąciliśmy koszty panu od piachu a murarze rozebrali cały narożnik i zrobili od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 05.06.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Niestety zdjęcia nie zrobiłem. Narysował szkic w auto-cadzie może to coś wyjaśni. http://images22.fotosik.pl/130/e0131956b84d9792.jpg Nie przejmuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 05.06.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Gdybyś nie napisał że wygięła się do środka, można by przypuszczać że nie wytrzymała naprężeń podczas zagęszczania piachu wewnątrz fundamentów. Ale chyba nie o to chodzi Bo pewnie jeszcze nie zagęszczałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek309 06.06.2007 04:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Ziemi jeszcze nie zagęszczałem. Muszę ściągnąć nadmiar ziemi i na górę nasypać jakieś 30cm czystego piasku i w tedy będziemy zagęszczać. Rozmawiałem z kierasem i stwierdziliśmy zgodnie, że tak to pozostawimy, jedynie pan koparkowy ucierpi ponieważ nie dostanie całej kwoty za wykonaną pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof_b 06.06.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam, u mnie podczas zasypywania fundamentów było to samo. Operator łyżką zerwał ostatnią warstwę bloczków .Wyglądało tak samo jak u Ciebie . ekipa zdjęła je i wymurowała na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 06.06.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 To faktycznie musiała być wina koparkowego... U mnie długo nic nie uszkodziła żadna koparka...dopiero na sam już koniec kiedy rozgarniał mi jeden gość ziemię już pod trawnik... Złapał mi kant cokoło i wyrwał tak ze dwie pięści styropianu z elewacji... jak ja się wk... Ale nie o to chodzi... To co uzgodniłeś z kierasem od strony technicznej to jedno... Ale drugie to zależy czy wykrzywiony frgmenty fundamentu będzie miał wpływ na wykańczaną elewację?? Pierw bym porozmawiał z magikiem do elewacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts