Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Produkty ,kosmetyki tanie ale jakie dobre jakosciowo .

bryta

Recommended Posts

a co w ogóle myślicie o marce lirene?

Kupiłam niedawno Lirene zestaw do mikrodermabrazji (płyn, scrub i krem) - co do ceny nie jestem pewna, bo w sklepie widziałam za ponad stówę, a kupiłam w promocji za 40. Wczesniej używałam zestawu do mikrodermabrazji Loreala - ceny obecnie za jakie znalazłam to 70-80 zł.

Porównując te produkty - gorąco polecam Loreala. Ten element "ścierny"bardzo delikatny, działa głębiej i silniej niz peeling, a zupelnie nie podrażnia skóry. krem lekki i łagodny. Po kilku uzyciach widaczna poprawa wyglądu skóry! Kiedy mi się skończył, kupiłam ten Lirene, no i cóż... jest jak zwykły peeling, ziarenka dość grube, zdecydowanie przy tym lorealowym jest duzo gorszy.

Miałam też taki krem do mikrodermabrazji za 8 zł - do kitu, po prostu peeling, nie wiem skąd oni tę mikrodermabrazje wzięli...

Może ten Loreal nie jest tani, ale pisze o nim bo sprawdzony... Cera gładsza, bez krost, jakas taka jaśniejsza, żywsza...

Pozdrawiam

zielony_listek

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dla tych którzy nie chcą ( nie lubią , nie mogą ) sie opalać balsam Dove Summer Glow . Ładnie delikatnie brązuje , po kilku aplikacjach opalenizna bardziej intensywna . Rozprowadza się łatwo i równomiernie . Dobrze nawilża .

Jest nowa wersja delikatnie nabłyszczająca - Summer Glow + soft shimmer .

Efekt drobinek brokatu na skórze . Bardzo ładnie połyskuje w słońcu .

Cena ok. 16PLN .

Polecam :D

Dla tych którzy nie chcą ( nie lubią , nie mogą ) sie opalać balsam Dove Summer Glow . Ładnie delikatnie brązuje , po kilku aplikacjach opalenizna bardziej intensywna . Rozprowadza się łatwo i równomiernie . Dobrze nawilża .

Cena ok. 16PLN .

Przymierzam sie do tego balsamu jak skonczy mi sie ten ktorego uzywam .

Czy on nie pozostawia smug jak niektore samoopalacze :lol:

Cena ok. 16PLN .

Przymierzam sie do tego balsamu jak skonczy mi sie ten ktorego uzywam .

Czy on nie pozostawia smug jak niektore samoopalacze :lol:

Czasami niestety zostawia , ale jak się uważa przy wcieraniu , tzn. nie za mocno się wciera jest ok. Używałam balsamu brązującego Ziaji i tu dopiero trzeba było kunsztu żeby nie upiększyc sie na zebrę 8) :wink:

Nie mówiąc o typowych samoopalaczach . Balsam Dove brązuje bardzo delikatnie , zwłaszcza ten do cery jasnej . Dopiero po kilku aplikacjach widać opaleniznę .

Cena ok. 16PLN .

Długo używałam tego balsamu i rzeczywiście jest super.

Ostatnio dostałam w prezencie balsam delikatnie brazujący Garnier, taki w żółtym opakowaniu. Też jest bardzo dobry, więc będę używała ich na zmianę.

Nie polecam natomiast balsamu brązującego Johnson, jest zbyt mocny i pozostawia smugi (że o zapachu nie wspomnę).

Do włosów natomiast bardzo polecam kosmetyki Klorane. Do kupienia tylko w aptece. Ja mam serię z mango do włosów przesuszonych. Efekt- włosy gładkie i delikatne jak u dziecka- ostrzegam- uzależnia :D

Cena za zestaw szampon plus balsam niecałe 50 zł.

[

Do włosów natomiast bardzo polecam kosmetyki Klorane. Do kupienia tylko w aptece. Ja mam serię z mango do włosów przesuszonych. Efekt- włosy gładkie i delikatne jak u dziecka- ostrzegam- uzależnia :D

Cena za zestaw szampon plus balsam niecałe 50 zł.

Czuję że jutro będzie mój 8) :lol:

może trochę nie na temat ...... ale tanio :D

jak chcecie tani peeling to wykorzystajcie fusy po kawie parzonej po turecku :)

wystarczy je zmieszać z płynem, żelem pod prysznic (najlepiej bezzapachowym lub jakimś delikatnym) dodać cynamonu i wymasować całe ciałko :)

efekt super gładkości!! i piękny zapach kawy :)

można dodać odrobinę soli :)

ja byłam zaskoczona efektem :)

zabieg przeprowadza się pod prysznicem :D

z kremów kupuję La Roche, Vichy, Clinic, z Nivea Q10 tez jestem zadowolona

podkłady Max Factor

ostatnio wypróbowałam AA z tanich, seria rozświetlająca i jest bardzo fajny :)

balsam Dove opalający z drobinkami fajny ale ten zapach ..... :(

żel pod prysznic Adidas tani, ładnie pachnie i nie wysusza

zadowolona jestem też z dość taniej lini L'oreala Pure Zone

ja wogole tez Max factora lubie :wink:

swietne tusze i swietne podklady (a moj ukochany to lasting performance)

ostatnio zdradzilam MF na rzecz Revlona (soft flex) ale sie nie umywa....

wiec skruszona wracam w ramiona Maxa... :wink:

ps. ostatnio nabylam tusz loreal telescopic 9(z taka gumowa szczoteczka zamiast klasycznej ) i tak jak zawsze na tuszach loreala wieszalam psy to tu musze stwierdzic ze tusz jest swetny!

A ja ostatnio odkryłam mydło biał jeleń czy cos takiego i jest rewelacyjne nie uczula i nie wysusza skóry. Nawet mój syn alergik z tzw suchą skórą nie chce już preparatów z apteki za cięzka kase tylko to mydło. A dla maluszka do kąpieli zamiast jonsona czy tych pachnących wynalazków mam emulsję emolium z apteki cena ok 20 zł i jest świetna. A naprawde wypróbowałam juz wiele róznych kupowanych w aptece i nie tylko. Niestety wszyscy mamy problem z suchą skórą i nawet balsamy nie pomagają.

A ja ostatnio odkryłam mydło biał jeleń czy cos takiego i jest rewelacyjne nie uczula i nie wysusza skóry. Nawet mój syn alergik z tzw suchą skórą nie chce już preparatów z apteki za cięzka kase tylko to mydło. A dla maluszka do kąpieli zamiast jonsona czy tych pachnących wynalazków mam emulsję emolium z apteki cena ok 20 zł i jest świetna. A naprawde wypróbowałam juz wiele róznych kupowanych w aptece i nie tylko. Niestety wszyscy mamy problem z suchą skórą i nawet balsamy nie pomagają.

Racja ze mydlo bialy jelen dla alergikow jest rewelacyjne :lol: tylko trzeba uwazac aby przy kupnie nie pomylic z powszechnym :D

Ja próbowałam to piwo włosy sa fajne tylko jest jeden minus pozostaje chmielowy zapach :( ale moze komuś to nie bedzie przeszkadzało.

A co do włosów to kiedyś stosowałam taką maseczkę żółtko+ pół olejku rycynowego + sok z połówki cytryny. Taką mieszankę wcieramy w skóre głowy na to dajemy folie i ręcznik a po pół godzinie spłukujemy. Zadna odzywka tak nie wzmacnia włosów jak ta mikstura. Polecam tani i zdrowo.

[/code]

Z podkładów fajny jest Loreala Infallible .

Niby transparentny ale jednocześnie nieźle kryje ( cuda jakieś cy cuś :wink: ) . Używam odcienia Golden Beige .

Bardzo długo utzrymuje sie tam gdzie powinien . Nie brudzi ubrań .

Nie wysusza skóry . Naprawdę komfort przez cały dzień .

Lasting Performance też znam , uzywałam wcześniej . Byłam zadowolona :D

Ale ja w kosmetykach stosuję płodozmian 8) :wink:

A moze mi ktos polecić jakis fajny i nie za drogi krem pod oczy przeciwzmarszczkowy bo niestety nie za bardzo się orientuję w tym asortymencie. Stosuję głónie kremy nawilzające lub odżywcze ale ostatnio zauwazyłam jakieś kreski pod oczami :evil: i chyba trzeba sie tego pozbyc :wink: Moze sie uda o ile nie jest za późno. Krem dla kobiet po 30.

Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.

ja wogole tez Max factora lubie :wink:

swietne tusze i swietne podklady (a moj ukochany to lasting performance)

...

Numer 109 na lato i 105 na zimę. To mój podkład nr1 8)

109 (natural bronze) ooo.... tak :) - opalony ale piekny i ani różowy ani żółty kolor :wink:

te - kuleczka - moze swoje kosmetyczki pokazemy ?:D chyba duzo wspoónych kosmetyków by było?:)

a co do podkladow - probowałam w swoim zyciu i channelów i diorów i shinseido i kazdy przy MF sie chował :wink: