Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Produkty ,kosmetyki tanie ale jakie dobre jakosciowo .

bryta

Recommended Posts

hej specjalistki od kosmetykow ! :D

pomozcie mi prosze :

kolezanka z Niemiec poprosila mnie , abym jej kupila balsam brazujacy w Polsce

opisala go w ten sposob : w tubce , z przodu jest narysowana palma , zawiera maslo kakaowe i jest z firmy ....Helena:o

zlatalam dzisiaj caly Bytom i nie znalazlam niczego takiego :(

czy ktoras z was domysla sie jaki to balsam ?

Może ten, ale ten jest z Kolastyny....reszta się zgadza :wink:

http://www.kosmetykisklep.pl/sklep/images/img_sr/KBalsamZlocistaPoswiata_2.jpg

Balsam z poświatą Kolastyny nawilża, ujędrnia, ma beżowo-perłowy kolor, rozświetla i podtrzymuje opaleniznę.

Balsam pielęgnacyjny z poświatą przedłużający opaleniznę, do stosowania po kąpieli slonecznej lub po solarium. Zawiera drobinki złotego pigmentu, podkreśla kolor opalenizny i ją utrwala. Wzmacnia barierę lipidową oraz utrzymuje idealny stopień nawilżenia i natłuszczenia skóry przez wiele godzin. Wyciąg z łupinek orzecha włoskiego naturalnie wzmacnia opaleniznę.

Skład: Aqua, Mineral Oil, Steareth-18 and Stearyl Alcohol, Soybean Oil, Isopropyl Myristate, Glycerin, Dimethicone, Juglans Regia (Walnut) Shell Extract, Cetyl Alcohol, Methylparaben, 2-Bromo-Nitropropane 1,3-Diol /and/ Methyldibromo Glutaronitrile /and/ Gipropylene Glycol, Methylchloroisothiazolino ne and Methylisothiazolinone, BHA, Citric Acid, CI 77891, CI 77019, CI 77491.

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mnie tez z palma sie Kolastyna kojarzy :roll:

z Heleny znam tylko napoje i ...moja ciocie :wink: :lol:

kuleczko , w tym ktorym pokazalas nie ma zdaje sie masla kakaowego :(

kupie jej inny .....polskie produkty trzeba propagowac na Zachodzie 8)

jaki polecacie balsam brazujacy (polski) ?

czytalam wyzej cos o Soraya :roll:

mnie tez z palma sie Kolastyna kojarzy :roll:

z Heleny znam tylko napoje i ...moja ciocie :wink: :lol:

kuleczko , w tym ktorym pokazalas nie ma zdaje sie masla kakaowego :(

kupie jej inny .....polskie produkty trzeba propagowac na Zachodzie 8)

jaki polecacie balsam brazujacy (polski) ?

czytalam wyzej cos o Soraya :roll:

froschka, a próbowałaś Ziajaę, seria Sopot???

Mnie nawet przypasiło i nie jest droga

arcobaleno

Wielkie dzięki :lol: podejrzewam że własnie czegoś dla alergików :evil: muszę poszukac bo stary syn jest alergikiem a ten młodszy ma zadatki tzn. tzw. suchą skóre.

A pytam się bo nie za bardzo chcę na dziecku eksperymentować.

Jak nie znajdę niczego w aptece to pewnie spróbuje tego twojego.

Co do suchej dzieciecej skóry. Przerabiam ten temat co jakiś czas. Moja Zuzia miewa napady baaaardzo suchej skóry. Na początku nie dawałam sobie z tym rady, próbowałam rożnych kremów i maści po konsultacji z pediatrą. Wszystko to było g... warte. Ale kupiłam krem w aptece, może nie był tani ale bardzo skuteczny. Pomógł po jakimś tygodniu systematycznego używania. Chodzi mi o Oilatum soft krem - cena ok 18 zł.

A co do kremu do opalania w zeszłym roku używałam NIVEA, a teraz się przerzuciłam na Kolastynę. Bo mi wpadła w ręce w sklepie jak robiłam zakupy. Ale tak teraz patrzę sobie na opakowanie, a tam na butelce napisane, że polecany dla dzieci powyżej 3 roku życia. Hmmm :roll: że też dopiero teraz to przeczytałam. Musze chyba kupić coś nowego, bo Zuzia dostawała jakichś krostek i nie wiedziałam od czego to to. Myślałam, że od truskawek. A moze to od tej Kolastynki, możliwe? Jak myślicie?

Chyba jednak od Kolastynki ... Ja uzywam dla dzieci kremu do opalania Sun ozon z Rossmanna z filtrem 30 i jak dotad (trzeci rok stosuje) bez zadnych problemow, choc oboje maja dosc wrazliwa i czesto bardzo sucha skore. Jedyny mankament-dosc ciezko sie rozprowadza, ale za to nawet po dluzszym kontankcie z woda wciaz jest na skorze. Polecam.

Chyba jednak od Kolastynki ... Ja uzywam dla dzieci kremu do opalania Sun ozon z Rossmanna z filtrem 30 i jak dotad (trzeci rok stosuje) bez zadnych problemow, choc oboje maja dosc wrazliwa i czesto bardzo sucha skore. Jedyny mankament-dosc ciezko sie rozprowadza, ale za to nawet po dluzszym kontankcie z woda wciaz jest na skorze. Polecam.

ja też polecam ten krem, mała smarowana nim prawie w ogóle się nie opaliła - latając rok temu prawie cały dzień po słońcu, (ma jasną cerę) smarowałam ją do południa przed wyjściem nad wodę i starczało praktycznie do powrotu do domu (dosmarowywane newralgiczne miejsca - starte ręcznikiem ;)

nie jest drogi nawet a bardzo dobry :)

a i jeszcze z kosmetyków pielegnacyjnych - krem czekoladowy albo kawowy z biedronki - mhmmm... smakowicie pachnie, nie dla łakomczuchów, bo można go zjeść zamiast nakładać na twarz ;)

oraz kosmetyki w lidlu typu - balsam po opalaniu (jednocześnie przeciw-komarom) wiem że to trochę głupio brzmi, ale jak wracaliśmy znad morza, bardzo się przydawał - takie dwa w jednym, smarowaliśmy się tym wszyscy, nie musząc używać dwóch różnych psikadeł :)

oraz mleczka i odżywki do włosów - niedrogie, a bardzo się sprawdziły przy codziennym kilkukrotnym myciu włosów po słonej morskiej wodzie...

:)

aaa i jeszcze cichutko polecę tampony w biedronce :oops: - naprawdę dobrej jakości - w opakowaniu niebieskim - ok 36 sztuk zdaje mi się (awaryjnie kiedyś kupione jak nic innego po drodze nie było...) tańsze jakieś 3-4 razy niż każde inne :roll:

To fakt, mi jedno opakowanie starczylo spokojnie na dwutygodniowe wakacje nad morzem-caly dzien na plazy :D , no i na reszte late na wszystkie pozostale "kontakty" ze sloncem, przy dwojce dzieci. Zadne z nich nie mialo nawet kawaleczka skory oparzonej sloncem (jedynie niemadra mamusia, ktora zaparla sie zeby w jeden dzien sie cala opalic stosujac krem z filtrem nr. 6 troche cierpiala...hihihi). Synek byl bialy, ledwo musniety opalenizna-po 2 tygodniach idealnej pogody! A corcia, jako ze ma ciemniejsza karnacje wygladala troche ciemniej. Wieczorem po kapieli smarowalam ich balsamem po opalaniu, tez tej marki, tak na wszelki wypadek i bardzo to im sie podobalo. Ten jest dla odmiany bardzo latwy w rozprowadzaniu i na koncu stosowala go juz cala rodzina ze swietnymi efektami! 8)

oraz kosmetyki w lidlu

Ja moge polecic balsam do ciala z olejkiem migdalowym. Ladnie pachnie, widoczne efekty, choc dla mnie osobiscie troche za dlugo utrzymuje sie na skorze tlusty film i dosc ciezko sie naklada, :x ale siostra ubostwia go za polysk jaki zostawia na skorze i chyba od 2-3 lat nie chce slyszec o zamianie go na jakis inny. A do tego ta niska cena!!! :D

w ogóle z kosmetyków i słodyczy :oops: w lidlu mogę polecić baardzo dużo rzeczy, bo generalnie ze wszystkich biedronkowych itp sklepów, mają o wiele lepsza jakość - w większości przyjeżdzają produkty do nas z zagramanicy, a nie są robione przez lokalne wytwórnie, a co za tym idzie niestety mają naprawdę dużo lepszą jakość :oops: chociaz powinnam patriotycznie popierać wytwórczość regionalną... :oops: :)

Rok temu jadąc do Chorwacji kupiłam Kolastynę z wysokim faktorem i muszę przyznać, że w ogóle nie byłam zadowolona. Cała rodzinka czerwona na raka, mąż przez kilkia dni musiał pływać w koszulce. W tym roku zakupiłam już Niveę - wierzę, że będzie lepiej.

nivea jest dobra, - polecam tez balsam po opalaniu