selimm 25.07.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Maksiu był z Wami...tylko czemu nie kce? bo poległ- na habilitacji wibracyjnego dobijania wątku teraz już wis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 25.07.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Maksiu był z Wami...tylko czemu nie kce? bo poległ- na habilitacji wibracyjnego dobijania wątku teraz już wis ? serioo??? tego akurat nie wiedziałem.. myślałem że nie byłem politycznie poprawny... :D m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.07.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 A wracając do głównego tematu... znamy wszyscy podejście Redakcji to wszelkiej maści modyfikacji forum, a wystarczyło by zainstalować tylko takie maleństwo http://www.phpbb2.pl/download.php?d=418 które robi dokładnie to: "Block PM [PL] Modyfikacja pozwala użytkownikom wpisać nicki osób, od których nie chcą otrzymywać PW. Hack nie jest trudny w instalacji. Jest bardzo pomocny jeśli na forum mamy jakichś natrętów." Zapomniałeś, że informatycy zatrudnieni w redakcji nie są tam od tego, żeby grzebać w kodach (tak przynajmniej napisał jeden z nich swego czasu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 01.08.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 A wracając do głównego tematu... znamy wszyscy podejście Redakcji to wszelkiej maści modyfikacji forum, a wystarczyło by zainstalować tylko takie maleństwo http://www.phpbb2.pl/download.php?d=418 które robi dokładnie to: "Block PM [PL] Modyfikacja pozwala użytkownikom wpisać nicki osób, od których nie chcą otrzymywać PW. Hack nie jest trudny w instalacji. Jest bardzo pomocny jeśli na forum mamy jakichś natrętów." co najciekawsze... po zainstalowaniu tego mod to użytkownicy sami sobie mogą modyfikować listę osób od których nie chcemy PW, nie trzeba nawet angażować do tego administatora pozdrawiam m. Przekazujemy tę wiadomość do informatyków z prośbą o zainstalowanie. Dziękujemy Szanowna Redakcjo... minął tydzień i .... cisza... rozumiem że sezon urlopowy i wakacyjne rozprężenie, ale tydzień czasu na zainstalowanie czegoś na co potrzeba 10 minut to chyba sporo. Proszę o odpowiedź dlaczego to tak długo trwa. pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 01.08.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 A wracając do głównego tematu... znamy wszyscy podejście Redakcji to wszelkiej maści modyfikacji forum, a wystarczyło by zainstalować tylko takie maleństwo http://www.phpbb2.pl/download.php?d=418 które robi dokładnie to: "Block PM [PL] Modyfikacja pozwala użytkownikom wpisać nicki osób, od których nie chcą otrzymywać PW. Hack nie jest trudny w instalacji. Jest bardzo pomocny jeśli na forum mamy jakichś natrętów." co najciekawsze... po zainstalowaniu tego mod to użytkownicy sami sobie mogą modyfikować listę osób od których nie chcemy PW, nie trzeba nawet angażować do tego administatora pozdrawiam m. Przekazujemy tę wiadomość do informatyków z prośbą o zainstalowanie. Dziękujemy Szanowna Redakcjo... minął tydzień i .... cisza... rozumiem że sezon urlopowy i wakacyjne rozprężenie, ale tydzień czasu na zainstalowanie czegoś na co potrzeba 10 minut to chyba sporo. Proszę o odpowiedź dlaczego to tak długo trwa. pozdrawiam m. Maksiu - bo Redakcja jak zawsze sporo mówi nic nie robi Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 08.08.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 no i minął kolejny tydzień, pewnie minie jeszcze jeden i jeszcze i jeszcze przykro że znowu wyszło jak zawsze m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.08.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Tia... czemu, ach czemu w ogole nie jestem zdziwiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 10.08.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 cześć poniewaz jestem nowa na forum ( i mam prawo czegoś nie wiedzieć ) powiedzcie mi jak odbierać info z priv i jak wysyłać cos takiego. Wlaśnie rzekomo dostałam coś na priva ale jak weszłam w skrzynce odbiorczą to zobaczyłam tylko ten wątek co był na forum , czy ja coś robie źle, czy może przy samym samym zakładaniu coś wyłączyłam ( pominęłam) w ustawieniach. Proszę o tłumaczenie łopatologiczne dzięki gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 10.08.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Eureka już wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 24.08.2007 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 No wiec wlasnie nie rozumiem Do kuleczki (kulka ! potwierdz jesli moge cie prosic! ) redakcja odzywa sie na priv i proponuje blokade maili od ns-a , a mi pisze ze nie ma takiej mozliwosci o co tu kurna biega??? sorki, ze tak późno, ale przestałam zaglądać do tego tematu potwierdzam, ja dostałam wiadomość, że jest taka możliwość, ale ostatecznie nie skorzystałam, gdyż, ponieważ wymieniony osobnik jakoś opadł z sił i się był uspokoił Nawet nie wiesz, jak żałuję, ze nie widziałam tego priva tu wklejonego, tego o mamie i stabilizacji ......nie przeżyję Puść mi to na priva plissss ( ja ci conieco przesłałam, no ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 25.08.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 No wiec wlasnie nie rozumiem Do kuleczki (kulka ! potwierdz jesli moge cie prosic! ) redakcja odzywa sie na priv i proponuje blokade maili od ns-a , a mi pisze ze nie ma takiej mozliwosci o co tu kurna biega??? sorki, ze tak późno, ale przestałam zaglądać do tego tematu potwierdzam, ja dostałam wiadomość, że jest taka możliwość, ale ostatecznie nie skorzystałam, gdyż, ponieważ wymieniony osobnik jakoś opadł z sił i się był uspokoił Nawet nie wiesz, jak żałuję, ze nie widziałam tego priva tu wklejonego, tego o mamie i stabilizacji ......nie przeżyję Puść mi to na priva plissss ( ja ci conieco przesłałam, no ) Kulka - u mnie tez na priv spokoj , ale dzieki ze sie odezwalas bo to znaczy ze ja mialam racje a to Redakcja sobie "w kulki (nomen omen ) leci. Albo to sa rozne osoby ktore same nie wiedza co pisza albo nie wiem o co biega Nie wiem czy screna nie skasowalam bo nie lubie trzymac smierdzacych smieci na komputerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 07.09.2007 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 A do mnie nikt nie pisze (no prawie nikt ) a miało być tak pięłknie...wywiady...autografy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.09.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 A do mnie nikt nie pisze (no prawie nikt ) a miało być tak pięłknie...wywiady...autografy... Ty się ciesz... a nie narzekasz...bo jak się przyssie do Ciebie jakiś taki to cienko będziesz piszczeć pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moder_tech 19.09.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 A wracając do głównego tematu... znamy wszyscy podejście Redakcji to wszelkiej maści modyfikacji forum, a wystarczyło by zainstalować tylko takie maleństwo http://www.phpbb2.pl/download.php?d=418 które robi dokładnie to: "Block PM [PL] Modyfikacja pozwala użytkownikom wpisać nicki osób, od których nie chcą otrzymywać PW. Hack nie jest trudny w instalacji. Jest bardzo pomocny jeśli na forum mamy jakichś natrętów." co najciekawsze... po zainstalowaniu tego mod to użytkownicy sami sobie mogą modyfikować listę osób od których nie chcemy PW, nie trzeba nawet angażować do tego administatora pozdrawiam m. Już miałem ten mod instalować. Ale niestety nie przeszedł on audytu bezpieczeństwa i logicznej poprawności. Samo stworzenie tabeli: CREATE TABLE phpbb_block_pw ( block_id tinyint( NOT NULL auto_increment, user_id varchar( NOT NULL, user_block_id varchar( NOT NULL, block_desc text NOT NULL, block_deactive char(1) NOT NULL, PRIMARY KEY (block_id), KEY block_id (block_id), UNIQUE block_id_2 (block_id) ); jest trochę dziwaczne i nieoptymalne. block_id tinyint( NOT NULL auto_increment, kolumna tinyint zapełnia się już po 255 wpisach. Jeden wpis jest na jednego użytkownika blokującego i blokowanego, a użytkowników mamy prawie 55000. Niech tylko 1% skorzysta z tej opcji i zablokuje tylko 1 użytkownika, to już mamy 550 wpisów. A jak niektórzy zaczną dodawać po kilka wpisów, usuwać i dodawać nowe... to aż strach pomyśleć. Oczywiście jest to do poprawienia, ale widać, że autor nie bierze pod uwagę tego, że jego mod może się przydać na forach mających więcej niż 5 użytkowników. user_id varchar( NOT NULL, zastanawiam sie, dlaczego varchar? Ani to logiczne, ani optymalne po prostu dziwaczne. Czy autor nie wie o istnieniu kolumny typu integer? A teraz przykładowe fragmenty kodu z tego modu, których jest znacznie więcej: $block_desc = (isset($HTTP_POST_VARS['blockdesc'])) ? $HTTP_POST_VARS['blockdesc'] : $HTTP_GET_VARS['blockdesc']; if(!empty($block_desc)) { $sql = "UPDATE ". BLOCK_USERS_TABLE ." SET block_desc='$block_desc'"; $sql = "SELECT * FROM ". BLOCK_USERS_TABLE ." WHERE user_id = '".$userdata['user_id']."' AND user_block_id = '".$HTTP_GET_VARS['blockid']."'"; Tutaj mamy do czynienia z typowym problemem bezpieczeństwa o nazwie sqlinjection. Wszystko jest fajnie, jeśli w ustawieniach php.ini jest włączona opcja magic_quotes_gpc na On - wtedy php sam się próbuje bronić przed bezmyślnością programistów. Wtedy co najwyżej wyświetlany tekst nie jest przeźroczysty i jak ktoś wpisze apostrof ' , to w tekście wyświetli mu się ten apostrof poprzedzony backslashem \' Dlatego jak chcecie, to poszukajcie jakiś innych modów, bo tego to ja się boję instalować. Możecie nawet utworzyć sondę na najbardziej przydatny mod. Jak zostanie przez nas zaakceptowany pod względem bezpieczeństwa, to go zainstalujemy. Pozdrawiam Grzegorz Żebrowski Dział Informatyki WM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 27.10.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Możecie nawet utworzyć sondę na najbardziej przydatny mod. Jak zostanie przez nas zaakceptowany pod względem bezpieczeństwa, to go zainstalujemy. Pozdrawiam Grzegorz Żebrowski Dział Informatyki WM ooo !!! to ja sobie zasonduję i wpiszę niemal całego mojego priwa, na którego [od 16 sierpnia 2008] nie dostałem odpowiedzi 1. był kiedyś bardzo fajny mod, umozliwiający przenoszenie postów [poza pierwszym] pomiędzy wątkami czy dałoby się przywrócić tę funkcjonalność ? bardzo ułatwiłaby mi moderowanie 2. czy w obecnie dostępnym skrypcie daloby się zrobić automatyczne ograniczenie wielkości wstawianych avatarów do - maksymalnie - 150 pikseli szerokości, a zdjęć na Forum do, powiedzmy, 640 pikseli ? obecnie całość "ramki" Forum to bodaj 831 pikseli, więc 150px avatara + 20px na marginesy w avatarze + 20px na marginesy w poście dawałoby akurat 640px 3. czy wobec klopotów z przejściem na VBulletin czy Invision board nie łatwiej byloby przejść na phpBB 3 ? [ http://phpbb3.pl ] w teście "NEXT-a" wypadł najlepiej wśród skryptów http://www.nextmag.pl/index.php/artykul/aid/134/page_num/4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts