Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LODÓWKA, wybór lodówki - watek zbiorczy: modele, opinie, przydatne funkcje

zuzka

Recommended Posts

witam,

Pan od Kuchni trochę nas przyciska, żebyśmy wybrali lodówkę ( co by mógł nam wyliczyć dokładnie cenę kuchni)

pytanie główne?- ma być w zabudowie czy wolnostojącą?

czy lodówka ( zamrażarka) do zabudowy faktycznie jest dużo mniejsza? Wiem, że mowa jest tu o - 5cm na szerokości i głębokości,

ale czy faktycznie przekłada się to aż tak na pojemność?

Bardzo proszę o jakieś informacje.

Pozdrawiam.

porownanie mojej 6 letniej lodowki wolnostojącej z lodowka do zabudowy RL41PCIH No Frost Klasa A+ i Whirlpool ART 9811/A++ SF

Chłodziarka netto (L) 224 samsung

Využiteľný objem chladničky 228 l whirlpool po naszemu nie znalazłem

Zamrażarka netto (L) 94 samsung

Využiteľný objem mrazničky 80 l whirlpool

wychodzi na to ze tylko ta lodowka jest porownywalna z moja stara wolnostojacą

• Odpowiedzi 630
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ok..dzięki za odpowiedź ;);) jednak to mi nic nie daje niestety :sick:

Szukam lodówki do zabudowy pow.180 cm z komorą ZERO ...znasz taką ??

Wszystkie znalezione przeze mnie są po 177 cm a chciałbym mieć jak największa ( zrezygnowałem z SBS :p)

przykro mi - nie znam...

sama chłodziarka jeszcze by się znalazła

Siemens KS36FPS30 - 3150,- z pięknymi stalowymi drzwiami :)

http://www.siemens-home.pl/produkty/chlodnictwo/urzadzenia-wolnostojace/chlodziarki/KS36FPI30.html

Edytowane przez Bayzone_pl

dobra, czyli uległam lodówce ( lodówko-zamrażarce) do zabudowy.

Interesuje mnie-

wysoka klasa energooszczędności, hałas max-35-36 db (kuchnia otwarta na salon) i co najważniejsze pojemność.

czy najprostszy i chyba polecany model Electroluxa ENN 12800AW ( chłodziarka 202l, zamrażarka 75l) to wyjątek jeśli chodzi o pojemność?

czy jest coś jeszcze godnego uwagi? tak do 2.000zł?

jakieś tam istotne bajery może mieć, ale nic na siłę :)

Gość sfinks311
dokładnie zamówiłem tydzień temu 925 i sprzedawca mowi ze sie sprzedały

Są na stanie kilku firm a nowszy model ten 9811 podobno to to samo tylko inna sprężarka jest...cichsza o kilka db ..takie dostałem info

Czy ktoś zna cenę na ten 9811 ??

Edytowane przez sfinks311

dobra, czyli uległam lodówce ( lodówko-zamrażarce) do zabudowy.

Interesuje mnie-

wysoka klasa energooszczędności, hałas max-35-36 db (kuchnia otwarta na salon) i co najważniejsze pojemność.

czy najprostszy i chyba polecany model Electroluxa ENN 12800AW ( chłodziarka 202l, zamrażarka 75l) to wyjątek jeśli chodzi o pojemność?

czy jest coś jeszcze godnego uwagi? tak do 2.000zł?

jakieś tam istotne bajery może mieć, ale nic na siłę :)

ENN 12800AW się sprawdzi i nie szarpnie po kieszeni - z drugiej strony w tym budżecie zmieścisz się choćby z ART 866A+ gdzie masz m.in. komorę zero która jest fajna ale swoją drogą zabiera trochę miejsca w chłodziarce. coś za coś.

ENN 12800AW się sprawdzi i nie szarpnie po kieszeni (..) - .

Dziękuje Ci dobry człowieku, że Ci się chce. :)

Czy mógłbyś mi tylko podpowiedzieć czym różni się model Electrolux ENN12801AW?

to teraz wyruszam na poszukiwania zmywarki, piekarnik i płyty azowej tej samej firmy na E. ;-)

Dziękuje Ci dobry człowieku, że Ci się chce. :)

Czy mógłbyś mi tylko podpowiedzieć czym różni się model Electrolux ENN12801AW?

to teraz wyruszam na poszukiwania zmywarki, piekarnik i płyty azowej tej samej firmy na E. ;-)

12801 ma inne wykończenia półek (pseudometalowe zamiast białego plastiku)

A ja szukam wolnostojacej, z niezbyt duża częścią lodówkową i zamrażalnikiem szufladowym na dole. Szerokość mniejsza od 59 cm

Dla dwóch osób, stąd nie ma być duża, ale chętnie pomrożę warzywa na zimę.

W tej chwili mam podblatową i poza okresem imprez całkowicie starcza.

Nie chcę wychodzić na skąpca, ale widziałam lodówkę MPM w klasie A+ za niecałe 800 zł. Czy drastycznie się różni od innych marek? Deklarowane zużycie prądu miała mniejsze od np. Polara.

Edytowane przez Elfir

Witam!

Proszę o pomoc Bayzone w wyborze. Szukam wolnostojącej srebrnej lodówki z dużą zamrażarką ( obecnie mam 70 litrową i jest za mała). Podoba mi się Samsung RF62HERS, tylko ta cena trochę mniej. Może iść w stronę Siemens KG49EAI30? A może coś innego: dobra jakość za rozsądne pieniądze (2,5, no może do 3 tys.) Klasa energetyczna A+, lub lepiej. Nie upieram się przy "no frost" - szkoda pieniędzy. Lepiej wydać na lepsze wyposażenie. Proszę,poradź jaką markę brać pod uwagę.

[h=1][/h]

Witam!

Proszę o pomoc Bayzone w wyborze. Szukam wolnostojącej srebrnej lodówki z dużą zamrażarką ( obecnie mam 70 litrową i jest za mała). Podoba mi się Samsung RF62HERS, tylko ta cena trochę mniej. Może iść w stronę Siemens KG49EAI30? A może coś innego: dobra jakość za rozsądne pieniądze (2,5, no może do 3 tys.) Klasa energetyczna A+, lub lepiej. Nie upieram się przy "no frost" - szkoda pieniędzy. Lepiej wydać na lepsze wyposażenie. Proszę,poradź jaką markę brać pod uwagę.

[h=1][/h]

ten Siemens to wychodzący model - teraz zastępuje go KG49EAL43 - cena powinna być na tym samym pułapie. i jest to jakieś wyjście :)

Samsung RF62 faktycznie mrozi.. ceną - zobacz ewentualnie Hotpoint E 4D

ten Siemens to wychodzący model - teraz zastępuje go KG49EAL43 - cena powinna być na tym samym pułapie. i jest to jakieś wyjście :)

Samsung RF62 faktycznie mrozi.. ceną - zobacz ewentualnie Hotpoint E 4D

Dzięki za odpowiedź. Hotpoint nie ma najlepszej opinii, jeżeli chodzi o głośność i nieszczelny układ chłodniczy (przerabiałam to ze swoją aktualną lodówką i wiem co to znaczy). Może jeszcze coś podrzuć innego.

Dzięki za odpowiedź. Hotpoint nie ma najlepszej opinii, jeżeli chodzi o głośność i nieszczelny układ chłodniczy (przerabiałam to ze swoją aktualną lodówką i wiem co to znaczy). Może jeszcze coś podrzuć innego.

Ciężko będzie o kolejną dobrą alternatywę przy tych wymaganiach...

witam,

Pan od Kuchni trochę nas przyciska, żebyśmy wybrali lodówkę ( co by mógł nam wyliczyć dokładnie cenę kuchni)

pytanie główne?- ma być w zabudowie czy wolnostojącą?

czy lodówka ( zamrażarka) do zabudowy faktycznie jest dużo mniejsza? Wiem, że mowa jest tu o - 5cm na szerokości i głębokości,

ale czy faktycznie przekłada się to aż tak na pojemność?

Bardzo proszę o jakieś informacje.

Pozdrawiam.

te do zabudowy zwykle są mniejsze i tu główne pytania czy zależy Wam na pojemności czy nie aż tak bardzo

• 2 weeks później...