f.5 02.06.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 witam, Pan od Kuchni trochę nas przyciska, żebyśmy wybrali lodówkę ( co by mógł nam wyliczyć dokładnie cenę kuchni) pytanie główne?- ma być w zabudowie czy wolnostojącą? czy lodówka ( zamrażarka) do zabudowy faktycznie jest dużo mniejsza? Wiem, że mowa jest tu o - 5cm na szerokości i głębokości, ale czy faktycznie przekłada się to aż tak na pojemność? Bardzo proszę o jakieś informacje. Pozdrawiam. porownanie mojej 6 letniej lodowki wolnostojącej z lodowka do zabudowy RL41PCIH No Frost Klasa A+ i Whirlpool ART 9811/A++ SF Chłodziarka netto (L) 224 samsung Využiteľný objem chladničky 228 l whirlpool po naszemu nie znalazłem Zamrażarka netto (L) 94 samsung Využiteľný objem mrazničky 80 l whirlpool wychodzi na to ze tylko ta lodowka jest porownywalna z moja stara wolnostojacą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 02.06.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 dokładnie zamowiłem tydzien temu 925 i sprzedawca mowi ze sie sprzedały cokolwiek to nieoznacza. 9811 w jakiej masz cenie i czy faktycznie potwierdzasz ze jest wieksza niz standard 177cm prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 02.06.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Ok..dzięki za odpowiedź ;) jednak to mi nic nie daje niestety Szukam lodówki do zabudowy pow.180 cm z komorą ZERO ...znasz taką ?? Wszystkie znalezione przeze mnie są po 177 cm a chciałbym mieć jak największa ( zrezygnowałem z SBS ) przykro mi - nie znam... sama chłodziarka jeszcze by się znalazła Siemens KS36FPS30 - 3150,- z pięknymi stalowymi drzwiami http://www.siemens-home.pl/produkty/chlodnictwo/urzadzenia-wolnostojace/chlodziarki/KS36FPI30.html Edytowane 3 Czerwca 2014 przez Bayzone_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endka 02.06.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 dobra, czyli uległam lodówce ( lodówko-zamrażarce) do zabudowy. Interesuje mnie- wysoka klasa energooszczędności, hałas max-35-36 db (kuchnia otwarta na salon) i co najważniejsze pojemność. czy najprostszy i chyba polecany model Electroluxa ENN 12800AW ( chłodziarka 202l, zamrażarka 75l) to wyjątek jeśli chodzi o pojemność? czy jest coś jeszcze godnego uwagi? tak do 2.000zł? jakieś tam istotne bajery może mieć, ale nic na siłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sfinks311 02.06.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) dokładnie zamówiłem tydzień temu 925 i sprzedawca mowi ze sie sprzedały Są na stanie kilku firm a nowszy model ten 9811 podobno to to samo tylko inna sprężarka jest...cichsza o kilka db ..takie dostałem info Czy ktoś zna cenę na ten 9811 ?? Edytowane 2 Czerwca 2014 przez sfinks311 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makoko 02.06.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Witam, proszę o pomoc Bayzone - czy lodówka do zabudowy 177cm Ariston, bez zamrażalnika, to dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 03.06.2014 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 są na stanie kilku firm a nowszy model ten 9811 podobno to to samo tylko inna sprężarka jest...cichsza o kilka db ..takie dostałem info czy ktoś zna cenę na ten 9811 ?? prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 03.06.2014 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Witam, proszę o pomoc Bayzone - czy lodówka do zabudowy 177cm Ariston, bez zamrażalnika, to dobry wybór? Dobry, Ariston ma niezłe chłodnictwo, choć w tym wypadku bardziej ufam Electroluxowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 03.06.2014 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 dobra, czyli uległam lodówce ( lodówko-zamrażarce) do zabudowy. Interesuje mnie- wysoka klasa energooszczędności, hałas max-35-36 db (kuchnia otwarta na salon) i co najważniejsze pojemność. czy najprostszy i chyba polecany model Electroluxa ENN 12800AW ( chłodziarka 202l, zamrażarka 75l) to wyjątek jeśli chodzi o pojemność? czy jest coś jeszcze godnego uwagi? tak do 2.000zł? jakieś tam istotne bajery może mieć, ale nic na siłę ENN 12800AW się sprawdzi i nie szarpnie po kieszeni - z drugiej strony w tym budżecie zmieścisz się choćby z ART 866A+ gdzie masz m.in. komorę zero która jest fajna ale swoją drogą zabiera trochę miejsca w chłodziarce. coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endka 03.06.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 ENN 12800AW się sprawdzi i nie szarpnie po kieszeni (..) - . Dziękuje Ci dobry człowieku, że Ci się chce. Czy mógłbyś mi tylko podpowiedzieć czym różni się model Electrolux ENN12801AW? to teraz wyruszam na poszukiwania zmywarki, piekarnik i płyty azowej tej samej firmy na E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 03.06.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Dziękuje Ci dobry człowieku, że Ci się chce. Czy mógłbyś mi tylko podpowiedzieć czym różni się model Electrolux ENN12801AW? to teraz wyruszam na poszukiwania zmywarki, piekarnik i płyty azowej tej samej firmy na E. 12801 ma inne wykończenia półek (pseudometalowe zamiast białego plastiku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.06.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) A ja szukam wolnostojacej, z niezbyt duża częścią lodówkową i zamrażalnikiem szufladowym na dole. Szerokość mniejsza od 59 cmDla dwóch osób, stąd nie ma być duża, ale chętnie pomrożę warzywa na zimę. W tej chwili mam podblatową i poza okresem imprez całkowicie starcza. Nie chcę wychodzić na skąpca, ale widziałam lodówkę MPM w klasie A+ za niecałe 800 zł. Czy drastycznie się różni od innych marek? Deklarowane zużycie prądu miała mniejsze od np. Polara. Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska62 10.06.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Witam!Proszę o pomoc Bayzone w wyborze. Szukam wolnostojącej srebrnej lodówki z dużą zamrażarką ( obecnie mam 70 litrową i jest za mała). Podoba mi się Samsung RF62HERS, tylko ta cena trochę mniej. Może iść w stronę Siemens KG49EAI30? A może coś innego: dobra jakość za rozsądne pieniądze (2,5, no może do 3 tys.) Klasa energetyczna A+, lub lepiej. Nie upieram się przy "no frost" - szkoda pieniędzy. Lepiej wydać na lepsze wyposażenie. Proszę,poradź jaką markę brać pod uwagę.[h=1][/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 11.06.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Witam! Proszę o pomoc Bayzone w wyborze. Szukam wolnostojącej srebrnej lodówki z dużą zamrażarką ( obecnie mam 70 litrową i jest za mała). Podoba mi się Samsung RF62HERS, tylko ta cena trochę mniej. Może iść w stronę Siemens KG49EAI30? A może coś innego: dobra jakość za rozsądne pieniądze (2,5, no może do 3 tys.) Klasa energetyczna A+, lub lepiej. Nie upieram się przy "no frost" - szkoda pieniędzy. Lepiej wydać na lepsze wyposażenie. Proszę,poradź jaką markę brać pod uwagę. [h=1][/h] ten Siemens to wychodzący model - teraz zastępuje go KG49EAL43 - cena powinna być na tym samym pułapie. i jest to jakieś wyjście Samsung RF62 faktycznie mrozi.. ceną - zobacz ewentualnie Hotpoint E 4D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska62 11.06.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 ten Siemens to wychodzący model - teraz zastępuje go KG49EAL43 - cena powinna być na tym samym pułapie. i jest to jakieś wyjście Samsung RF62 faktycznie mrozi.. ceną - zobacz ewentualnie Hotpoint E 4D Dzięki za odpowiedź. Hotpoint nie ma najlepszej opinii, jeżeli chodzi o głośność i nieszczelny układ chłodniczy (przerabiałam to ze swoją aktualną lodówką i wiem co to znaczy). Może jeszcze coś podrzuć innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 12.06.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Dzięki za odpowiedź. Hotpoint nie ma najlepszej opinii, jeżeli chodzi o głośność i nieszczelny układ chłodniczy (przerabiałam to ze swoją aktualną lodówką i wiem co to znaczy). Może jeszcze coś podrzuć innego. Ciężko będzie o kolejną dobrą alternatywę przy tych wymaganiach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombuild 17.06.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 witam, Pan od Kuchni trochę nas przyciska, żebyśmy wybrali lodówkę ( co by mógł nam wyliczyć dokładnie cenę kuchni) pytanie główne?- ma być w zabudowie czy wolnostojącą? czy lodówka ( zamrażarka) do zabudowy faktycznie jest dużo mniejsza? Wiem, że mowa jest tu o - 5cm na szerokości i głębokości, ale czy faktycznie przekłada się to aż tak na pojemność? Bardzo proszę o jakieś informacje. Pozdrawiam. te do zabudowy zwykle są mniejsze i tu główne pytania czy zależy Wam na pojemności czy nie aż tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Figa z makiem 20.06.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 ja się zastanwiam przy wyborze nad trzema rzeczami: 1. Głośność2. Zużycie prądu3. pojemność w związku z wyglądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aberowski 23.06.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 tak to są prawidłowe wytyczne, może jeszcze co bym dodał to zbiornik na wodę z kranikiem na zewnątrz, fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawiedzma 02.07.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 jako 4 dopisalabym brak udziwnien i prostota (jak najmniej elektroniki) - im mniej dziwnych urzadzen tym mniej jest do zepsucia sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts