Pyrgon 08.07.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 My mamy identyczny problem. W przypadku niektórych firm umowa skonstruowana jest w taki sposób, że mogą naliczyć dodatkowe opłaty, jeżeli nie zużyje się odpowiedniej ilości gazu (ileś tam litrów). Okazuje się, że jeden z naszych bezpośrednich sąsiadów zainteresowany jest podłączeniem się razem z nami do TEJ SAMEJ butli. W takim układzie zużycie wymaganej ilości gazu staje się dużo bardziej prawdopodobne w czasie, który został do podłączenia do gazu z sieci. Nie znam waszej sytuacji, ale być może macie budujących się sąsiadów za płotem lub bezpośrednio na przeciw was chciałby skorzystać z tej samej butli. (Plusy: koszty instalacji dzielicie między siebie; szybciej zużyjecie wymaganą ilość gazu, etc.). M To wydaje się dobrym pomysłem, dopóki sąsiad się nie zmieni, i nowy właściciel będzie miał inną koncepcję - jak to ze wszystkimi "spółkami" niosą pewne ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxoffy 09.07.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 J będę miała spotkanie z przedstawicielem N.EN. w najbliższym czasie. Ich oferta na pierwszy rzut oka wygląda interesująco. Można rozwiązać umowę z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Ale jak to wygląda faktycznie, wyjdzie podczas spotkania. Adrian, czy podłogówkę masz w całym domu i jaką masz powierzchnię do ogrzania i co z tym gazem, czy już masz doprowadzony? Odkryłem tą firmę w weekend, właśnie rozmiawiałem ze sprzedawcą ma przesłać mi ich oferte, zobaczymy ... narazie najbardziej pasuje mi bałtyk-gaz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 09.07.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Jednak jako ogrzewanie dostepne finansowo w zasadzie dla wszystkich, widzę je spokojnie do stosowania w obiektach mieszkalnych, biurowych, usługowych do około 120m2. U mnie zatem raczej odpada. Musiałabym mocno dogrzewać się kominkiem i to najlepiej z płaszczem wodnym. To chyba już lepiej zainstalować od razu pompę ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 09.07.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Pompę ciepła? Nie uzyskasz takiego komfortu w wymiarze calorocznym, pomijaąc nieporównywalnie większy koszt. Napisałem około.... To naprawdę dobra alternatywa. Kominek tylko przy większych spadkach temperatur lub w zależności od wolnego czasu.... Z czasem ochota na palenie w kominku znacznie spada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 09.07.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Pompę ciepła? Kominek tylko przy większych spadkach temperatur lub w zależności od wolnego czasu.... Z czasem ochota na palenie w kominku znacznie spada No właśnie! Ale dzięki Boguslaw za radę, pomysł jest bardzo ciekawy i obiecuję ci, że wnikliwie go rozpoznam. Nie miałam w planach robienia komika z płaszczem wodnym, ale za to inwestuję w dobre ocieplenie budynku i rekuperator z GWC, okan, rolety. Muszę dokładnie obliczyć zapotrzebowanie na ciepło i wszystko stanie się jasne. Zależy mi też na ewentualnym uniezależnieniu się od gazu, czy też jego dostawcy oraz na maksymalnym komforcie obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 17.11.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Podciągam temat, bo na czasie. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts