Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceramika sanitana firmy Hybner

Marbo

Recommended Posts

• 1 year później...

nie było.

sprowadzaliśmy bezp. z hybnera.

:D

tzn .koleś ktoory nam robił instalacje wod, kan, co, kotłownie, podłogufke.

no i sprowadził jescze 2 muszle , bidet i umywalke. był problem z szafką wtedy, bo nie było , długo sie czekało, itd. więc jej nie braliśmy ( acha, i droga była jak djabli:D)

ale jakościowo super!!

pozdrawiam

Ceramika Hybner - polski kapitał - zakład w Środzie Wlkp.

Dwa lata temu laureat konkursu "Teraz Polska" za bodajże modele umywalek fryzjerskich (unikalne) i coś tam jeszcze. Nagroda uzyskana bez smarowania, za to bardzo słabo skonsumowana marketingowo.

Supernowoczesne bardzo wydajne urządzenia jakich nie ma Cersanit czy Koło, dbałość o wysoką jakość komponentów - wszystko import.

Eksport - głównie na wschód.

Bardzo solidny wielkopolski producent.

Być może na rynek polski wpuszcza towar II- gat. ??

Gdyby miał lepszy marketing byłby o wiele, wiele wyżej.

• 4 years później...

Wygrzebałam stary wątek, żeby nowego nie zakładać :roll:

Mam pytanie do użytkowników ceramiki Hybner:

1. Jak się sprawdza po dłuższym użytkowaniu? Interesuje mnie głównie wc. Czy system z otworkami dookoła muszli sprawdza się? Czytałam różne opinie na ten temat, więc stąd moje pytanie.

2. Czy mógłby ktoś wkleić fotkę łazienki z wc Hybner seria retro? Chciałabym zobaczyć jak się prezentuje w łazience, ponieważ wszelkie fotki jakie znalazłam, to tylko od producenta, czyli zawieszone w próżni :-?

• 2 years później...

Zdecydowanie odradzam.

Jakoś bardzo niska.

Po kilku miesiącach pękła deska sedesowa mimo iż nikt z domowników nie przekracza wagi 80kg.

Po kilku następnych przy normalnym użytkowaniu popsuł się przycisk spłuczki (dzwon).

Jako inżynier mogę stwierdzić że jakość jest katastrofalna a sposób użytkowania nie powinien doprowadzić do jego uszkodzenia.

Prawdopodobnie jakość tych elementów jest niska specjalnie, aby wyciągnąć od klienta pieniądze.

Nowy "dzwon" kosztuje... 50zł czyli 1/4 ceny całego kompletu... A cena jego wytworzenia to prawdopodobnie kilka złoty.

Odradzam.

• 1 year później...
Ale śmieszny ten komentarz ostatni! Od razu widać ktoś blisko związany z Hybnerem ten " nie inżynier". Ale do rzeczy... Jakość rzeczywiście KIEPSKA! Te małe dziurki co oni reklamują zapychają się ponieważ no właśnie są małe. Ostatnio zrezygnowała ze współpracy z Hybnerem wielka sieć marketów Leroy Merlin. Na stronie internetowej Hybner życzenia noworoczne na 2013 rok. Może i nie ma już ceramiki Hybner?