Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujących "AGNIESZKI"

SONYA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 556
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam sluchajcie czy wszyscy tak pochłonięci budową że nikogo nie ma ?

Hello!

dokladnie wszyscy zarobieni po uszy - bo jak sie samo buduje to jest cacy sie buduje a ty tylko patrzysz "jak sie mury pnom do gory" :lol: i ewentualnie sie slyszy kultuowy juz tekst "bedzie pani zadowolona ...." :D ; Ale, ale jak sie dochodzi do etapu wykonczenia i przejmownia budynku od ekipy, a na dodatek trzeba jednoczesnie zgrac pana koparkowego, fachowcow od odwodnienia i co najwazniejsze znalezc na wczoraj solidnego glazurnika z >fantazja< (bo piniadze to musi miec inwestor :p !) to sie zaczyna naprawde niezla jazda :roll: a i jeszcze zapomnialam dodac ze jak ci zalezy na chociaz paru dniach bez deszczu to oczywiscie siarczyste ulewy masz gwarantowane :evil: ! W zasadzie nawet plakac nie ma sensu bo ta dodatkowa woda i tak juz zbyteczna :wink: .

Wiec tak na dobra sprawe pozostaje mi juz tylko wierzyc mojemu kochanemu mezowi ze ... damy rade :o !!!

Pozdrawiam serdecznie,

// Anielica.

Odpowiem Ci tak. Zastanawiałem się nad tym 5 minut. Wykonałem 3 telefony do fachowców i znawców i nie było dyskusji. DESKOWAĆ. Zawsze lepsza izolacja naturalna a nie folia. Zresztą zobacz jak robią deweloperzy - folia bo tanio. Jak budujesz dla siebie to deskuj.

Dzięki za odpowiedź. Pewnie będę deskować.

Jeśli chodzi o etap budowy to też się pochwalę - mam już strop!!! Ekipa idzie jak burza.....jak pracuje, bo teraz zeszli na 3 tygodnie. Mam nadzieję że damy radę z dachem w tym roku.

Jeśli chodzi o pogodę to rano się budzę i pierwsze co sprawdzam czy pada. Normalnie można oszaleć. Biegania przy budowie jest bardzo dużo, no chyba że koś ma "pod klucz" i nic go nie obchodzi. Mój majster jest dobry w tym co robi ale ciągle mu czegoś brakuje "na zaraz" lub "na wczoraj".

Ale pomijając te wszystkie szczegóły to niesamowite patrzeć jak rośnie MÓJ dom :))))

Pozdrawiam

Witam wszystkich. Załączam fotki z kolejnego etapu budowy mojej Agnieszki. Z zewnątrz dom został już ocieplony :)

http://i305.photobucket.com/albums/nn240/daren555/dom/domek001.jpg

http://i305.photobucket.com/albums/nn240/daren555/dom/domek003.jpg

http://i305.photobucket.com/albums/nn240/daren555/dom/domek002.jpg

• 2 weeks później...

Witajcie kochani po długiej, bardzo długiej przerwie. Mieliśmy sporo problemów z rozpoczęciem budowy naszej Agnieszki, ale teraz już wszytsko w toku i mamy nadzieję skończyć stan surowy otwary do zimy. Obecnie zalewamy strop nad garażem i będziemy zalewać strop na resztą budynku.

Mam do was jedno pytanko, czy ktoś zaadoptował pomieszczenie nad garażem na pokój? My tam planujemy naszą sypialnię, a w projekcie występują 2 albo 3 schodki właśnie w nim, aby je zgubić zmuszeni zostaliśmy do zwiększenia ilości schodków, przez co wyjechały nam one do korytarza. Czy ktoś jeszcze robił taki zabieg i może pokażać fotki jak to będzie wyglądać.

Anielica, Lunetka, Daren wasze Agnieszki są piękne, ale każda inna i muszę powiedzieć że nasza będzie jeszcze się róznić od waszych.

witam wszystkich

widzę że mocno pochłonięci jesteście pracami..aż wam zazdroszczę...my ruszymy dopiero wiosną 2009...niestety.ale milo jest popatrzeć na efekty innych.

KasiaiKrzyś jak nie bylby to problem to poproszę o fotki z placu boju na meila ...

[email protected]

dzięki z góry.

pozdrawiam all i życzę owocnej murarki...bądź wykanczania (się finansowo :) ) domków.

KasiaiKrzyś, bardzo ładny dach. Jaka to dachówka?

Ja mam teraz ogromny dylemat. Muszę zdecydować jaki dach. Wiem, że ma być ciemny. Bardzo mi się podoba płaska dachówka (tegalit braasa lub domino) ale nie wiem jak będzie wyglądać na dachu wielospadowym. Widziałam na żywo tylko na dachu dwuspadowym.

Wasza też chyba jest trochę inna niż standardowe "S". Będę wdzięczna za informację.

Pozdrawiam

Witam was wszystkich

Miałam w planach budowedę domku Agnieszka, ale ku naszemu zdziwieniu i niestety po kupueniu palnów okazało się, że nasze warunki zabudowy nie pozwalają na budowę tegoż domku :(

W związku z tym mam do sprzedania pełny komplet projektu Agnieszka ( wariant z garażem po prawej stronie)

Jeżeli jest ktoś zainteresowany to czekam na info na priva....

Zazdroszcze, że możecie sobie pozwolić na budowę tego domku !!!

Witam wszystkich po przerwie:)

widze ze postepy na budowach sa super az miło patrzec:) my cały czas czekamy na warunki zabudowy

Mam pytanie do osób które juz buduja o porade w kwestii firm budowlanych? bardzo prosze o polecenia. Budowac sie zamierzamy w Kampinosie koło Warszawy w przyszłym roku. Z góry dziekuje za pomoc

pozdrowienia i niech się mury pna do gory...:)