marjucha 28.09.2009 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Braza, tych dwóch grzybów co to leżą na jakimś stoliku to mam nadzieję jeść nie będziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 28.09.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Braza, tych dwóch grzybów co to leżą na jakimś stoliku to mam nadzieję jeść nie będziesz dokładnie - braza sprawdź czy to czasem nie są borowiki ponure (niejadalne, powodują wymioty) czy może ceglastopore (jadalne) - bardzo podobne do siebie. http://www.grzyby.pl/gatunki/Boletus_luridus.htm http://www.grzyby.pl/gatunki/Boletus_erythropus.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 28.09.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 a tak w ogóle to dzieńdoberek, śledzę Twoje postępy już od jakiegoś czasu i muszę się przyznać, że mocno "zazdraszczam" Uroczyska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.09.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Brazunia, nie zeżarłaś, nieeeee??? Jakoś nic nie mówisz... Grzybów - jak już mówiłam - dziko zazdroszczę, u nas jakieś szczątkowe ilości i w ogóle - kicha. I dobrze, że Marjucha napisał coś o nowych zdjęciach, bo ja zawsze mam z ładowaniem zdjęć tak, jak napisałaś w dzienniku, bo takie łącze mam. I teraz wyobraź sobie sprawdzanie czy jest coś nowego - sprawdzałabyś za każdym razem? Domagam się więc zawsze informacji, że jest po co się męczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.09.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Nie mam dziennika, to nie wiem - a nie można by tak podzielić strony, żeby wchodziło na nią mniej postów? Wtedy na pewno otwierałaby się szybciej. Duże zdjęcia ogląda się jednak duuużo fajniej... No chociaż jest na to rada - można po wczytaniu się strony zmienić u siebie jej rozmiar. Tylko, że wtedy opisy robią się ogromne i złej jakości zdjęcia - niewyraźne. Braza, zamelduj tu szybciutko stan zdrowia po grzybkach. Żyjesz? No i pokaż jeszcze berberyska po ciachnięciu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.09.2009 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Ludziska, nie straszcie mnie! Tata mi powiedział, że to borowiki dębowe, jadalne. Już je ususzyłam!!!! Weź teraz szukaj, które to Matko, jeszcze żyję, ale co ja mam teraz robić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 28.09.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Ludziska, nie straszcie mnie! Tata mi powiedział, że to borowiki dębowe, jadalne. Już je ususzyłam!!!! Weź teraz szukaj, które to Matko, jeszcze żyję, ale co ja mam teraz robić???? To teraz zostaw je dla gości Mi wyglądały podejrzanie, dlatego pisałem. Jeśli Twój tata je zna i twierdzi że ok, to polemizował nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.09.2009 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Sprawdzałam! To jest borowik ceglastopory - ten jadalny. Opis idealnie pasuje do jego zachowania: nawet robił się granatowy po przecięciu! Chyba nie muszę wyrzucać wszystkich grzybów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 28.09.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Sprawdzałam! To jest borowik ceglastopory - ten jadalny. Opis idealnie pasuje do jego zachowania: nawet robił się granatowy po przecięciu! Chyba nie muszę wyrzucać wszystkich grzybów A ja takie kiedyś wyrzucałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.09.2009 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Szczerze, to ja pewnie tez bym go wyrzuciła, ale dzień wcześniej koleżanka pokazała mi stary, ogroooomnyyy egzemplarz takiego (zjedzony przez robale, zresztą) i powiedziała, że to jadalne. A wczoraj córcia trafiła na dwa takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.09.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Niedopatrzenie postaram się wkrótce nadrobić - poszukam jakiejś foty i przedstawię wam oficjalnie moją futrzatą Jakem rzekł takoż i czynię. Już myślałem, że nie znajdę aktualnego zdjęcia portretowego futrzatej, ale się (prawie) udało: 1) Oficjalnie przedstawiam więc: babcia Sonia (2007 rok) http://img62.imageshack.us/img62/7520/1002857.jpg 2) Babcia z wnusią Madzią (2009) http://img3.imageshack.us/img3/7982/1005771.jpg 3) Zdjęcie z ubiegłej jesieni, kiedy po działce grasowało jeszcze znacznie więcej ogonów (niektórych zdjęcie nie objęło ) http://img85.imageshack.us/img85/6802/1005181.jpg 4) Po całodziennych igraszkach w terenie bywa, że babcia zmuszona jest podzielić się swoim legowiskiem pod ławą http://img38.imageshack.us/img38/6733/1003833x.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 28.09.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 cześć, cześć kawę niosę, i widzę, że akurat psi temat trafiłam http://74.53.86.162/~bcarroll/wp-content/uploads/2007/06/coffee1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 28.09.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 ale fajnie Was zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 28.09.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Ale zazdroszczę tych grzybów U nas ostatni raz padało w połowie lipca i jeden dzień w sierpniu. Sucho tak straszliwie, że na grzyby ciężko liczyć. A ze do przyzwoitego lasu mam kawałek i samochodem muszę jechać, to ... czekam na deszcz Psiaki i kocicę masz niesamowicie fotogeniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.09.2009 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Piąteczko !!! Nareszcie!!! Witam ciepło!!!! Yeti - prześliczne te ogony!!!! Babcia jest bardzo mądrą, inteligentną istotą - to widać!! I naprawdę pięknie jest u Ciebie!!!!! Aniahubi - u mnie tez nie pada! Dzisiaj mamy pierwszy pochmurny dzień od bardzo dawna! Nie wiem, skąd te grzyby, ale są!! Fakt, że podłoże jest naprawdę grzybowe - to opinia mojego Taty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 28.09.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Aniahubi - u mnie tez nie pada! Dzisiaj mamy pierwszy pochmurny dzień od bardzo dawna! Nie wiem, skąd te grzyby, ale są!! Fakt, że podłoże jest naprawdę grzybowe - to opinia mojego Taty! To może jednak się wybiorę....zeszłoroczne zapasy suszonych już się kończą, byłoby akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.09.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Ja tam tych czerwonych nie biorę - jakoś się boję, że mogę pomylic z borowikiem szatańskim... Jak przeżyjecie, to może kiedyś i ja się nauczę te czerwone zbierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.09.2009 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Zaglądam na chwilę, diabli mnie biorą, bo córcia wyprztykała cały 3-gigowy limit filmy sobie oglądając!! A prosiłam i tłumaczyłam ... Bardzo wolno działa internet, więc proszę o wybaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.09.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 O kurcze, szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.09.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Nic się nie stało przeciez. po to ma sie dzieci, zeby było na kogo się wkurzać ps. sama sobie tak tłumaczę a przecież wszystko przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts