Gość 18.09.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Wiesz Braza, dobrze ze masz te sypialnie na dole. Ja też mam na dole i dzisiaj to dla mnie zbawienie. Psica tak mnie dziś pociągnęła na smyczy że kolano skreciłam i chodzić nie mogę. Jeżdże po całym domu na krzesełku komputerowym bo ma kółka i na szczęście nie mam potrzeby wchodzenia na górę. Taka jestem zła na to kolano ze mam ochote kogoś ugryźć. Powinnam psicę. Na razie nie odzywam sie do niej cały dzień i to dla niej najgorsza kara. Ale teraz niestety parę tygodni mam z banii, i salsa przepadła, buuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.09.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Kolanko w gipsie - mam nadzieję? Ja też tak sobie skręciłam (albo coś w tym stylu) i bohatersko do lekarza nie pojechałam. Tzn. pojechałam, ale dopiero po tygodniu, kiedy ferie się skończyły i do pracy trzeba było wracać. W międzyczasie biegałam na sztywnej nodze za córcią uczącą sie jeździć, a w ostatnim dniu tak mi żal było, że inni jeżdżą, a ja nie, że przypięłam narty i usiłowałam jeździć. Nie dało się. A potem lekarz mnie obtańcował, zrobił punkcję (chyba z zemsty ze szczegółami mi opowiadał, co robi i co mi wypływa z kolana) i zakuł w gips na trzy tygodnie chyba. Teraz na ogół jest OK. Chyba, że trochę przesadzę, to wtedy się odzywa, ale cichutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 18.09.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Tolu i cudem odnaleziony Króliku - ja Wam pod tym modrzewiem chyba jakąś szopkę z siankiem postawię. coby Wam tyłki nie zmarzy szopkę, z siankiem i Królikiem Brazuś, ja tam jestem zachwycona, nie wiem jak Królik Verunia, Ty mnie nie strasz, ja na dole nie mam nie tylko sypialni, ale też gabinetu ani nic takiego. Czyli trzeba drugi dom budować. Właściwie czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.09.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Verunia, dbaj o siebie Kobieto! Pozostaję przy sypialni na dole - na mur beton!!! Tolunia, czy Ty naprawdę wątpisz w zachwyt Królika Wieczór wszystkim! Znowu parę grzybków znalazłyśmy. Wiecie co, głupia już jestem. Dostałam wycenę pieców akumulacyjnych DuoHeat i dynamicznych na korzyść tych pierwszych. Ale facio od tych drugich twierdzi, że te DuoHeat są mało ekonomiczne, bo pracują cały czas, a nie tylko w porach taryfy tańszej. W opisach tych pieców piszą zupełnie co innego!!!! I nie wiem, co robić??? Te DuoHeat (bez montażu) kosztują 11.300 (za montaż doliczyć trzeba 700zł) te drugie z montażem - prawie 23,000!!!!! No i co???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.09.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 To proste, kochana. Różnica w cenie wynosi 12000 na każdym piecu. Policz sobie, ile by musiały te droższe cudeńka lat pracować u Ciebie, żeby te 12000 odrobić na mniejszym zużyciu prądu? No. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.09.2009 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 To znaczy co??? To znaczy: "Mam brać" te DuoHeat???? Bo mi to właśnie pasi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 18.09.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Tolu i cudem odnaleziony Króliku - ja Wam pod tym modrzewiem chyba jakąś szopkę z siankiem postawię. coby Wam tyłki nie zmarzy szopkę, z siankiem i Królikiem Brazuś, ja tam jestem zachwycona, nie wiem jak Królik ja będę...wniebowzięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.09.2009 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Tolu i cudem odnaleziony Króliku - ja Wam pod tym modrzewiem chyba jakąś szopkę z siankiem postawię. coby Wam tyłki nie zmarzy szopkę, z siankiem i Królikiem Brazuś, ja tam jestem zachwycona, nie wiem jak Królik ja będę...wniebowzięty A nie mówiłam Królik, Ty powsinogo, gdzie się p;odziewałeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 18.09.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 To znaczy co??? To znaczy: "Mam brać" te DuoHeat???? Bo mi to właśnie pasi! za 3 dychy kupisz programator elektroniczny do gniazdka, ma sterowanie tygodniowe i 3 programy dzienne, typu on-off o zaprogramowanych godzinach. witanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.09.2009 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Królik, czy Ty mógłbyś bardziej przystępnie ... o co chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 18.09.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Tolu i cudem odnaleziony Króliku - ja Wam pod tym modrzewiem chyba jakąś szopkę z siankiem postawię. coby Wam tyłki nie zmarzy szopkę, z siankiem i Królikiem Brazuś, ja tam jestem zachwycona, nie wiem jak Królik ja będę...wniebowzięty A nie mówiłam Królik, Ty powsinogo, gdzie się p;odziewałeś??? tu i tam...bardziej tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.09.2009 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Króliczku, Ty masz tylu znajomych ... może znajdziesz wśród nich instalatora grzewczego od pieców akumulacyjnych, cooo??? Weź no dobrze poszukaj!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 18.09.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Królik, czy Ty mógłbyś bardziej przystępnie ... o co chodzi??? wtykasz takie ustroistwo w gniazdko do tego ustroistwa wtykasz wtyczkę z pieca oczywiście ustroistwo jest zaprogramowane i prąd przechodzi tylko w zaprogramowanych godzinach i dniach...tak w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.09.2009 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Aaaaaa ... teraz jakoś kumam. Idę zaraz spać, jutro musze się zerwać skoro świt, gości ważnych mam, ale może wieczorkiem pogadamy ... pomyśl o tym znajomym instalatorze, okey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 18.09.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 ok...ale trochę daleko do Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.09.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Czesc Na piecach sie nie znam. Zaufaj intuicji jak akumulatorki? coś tam znalazłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.09.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 To znaczy co??? To znaczy: "Mam brać" te DuoHeat???? Bo mi to właśnie pasi! No policz sama. Jak płacisz więcej te 12 tysi za 1 piec, to po ilu latach odzyskasz te pieniądze poprzez oszczędności na rachunkach za prąd? Przy kupnie 2 pieców to już jest 24 tysiące - zdążysz dziecko za mąż wydać i wnuki wyniańczyć, a jeszcze ta kasa Ci się nie wróci! Ja bym brała te tańsze, na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.09.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 To znaczy co??? To znaczy: "Mam brać" te DuoHeat???? Bo mi to właśnie pasi! No policz sama. Jak płacisz więcej te 12 tysi za 1 piec, to po ilu latach odzyskasz te pieniądze poprzez oszczędności na rachunkach za prąd? Przy kupnie 2 pieców to już jest 24 tysiące - zdążysz dziecko za mąż wydać i wnuki wyniańczyć, a jeszcze ta kasa Ci się nie wróci! Ja bym brała te tańsze, na bank. ... i to jest jak najbardziej prawidłowe podejście, "zwrot inwestycji w czasie" ... dolicz dodatkowo odsetki do kredytu (bo przecież za zużycie energii płacisz miesięcznie) pozdróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.09.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Facet od dynamicznych raczej nie miał interesu, żeby Ci zalety DuoHeat przedstawiać. Najlepiej załóż wewątek "Piece DuoHeat - czy warto (pytanie do użytkowników)?" Odezwie się 50 osób, które tych piecy nie mają i na czy nie widziały, 50, które nie mają, ale widziały i 5 takich, które je mają. Coś sobie z tego wyciśniesz. A Depsia ma rację. I Jea ma rację - programator rzecz prosta acz genialna w wypadku drugiej taryfy. Raczej dopytaj się o jakość, awaryjność itp., bo takie rzeczy mogą wkurzyć, załamać (środek zimy i serwisant mówiący "to ja ten piec wezmę do naprawy i za dwa tygodnie przywiozę"), wyciągnąć kasę (awaria dwa dni po upływie gwarancji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.09.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Takie znalazłam: Wysłany: Pon Lut 02, 2009 10:02 am Temat postu: CuoreRosso napisał: Domek 95m2, parter, ponadstandardowo ocieplony, rekuperacja. Mamy taryfę G12W, mieszkamy (3 osoby) od 15 listopada. Ogrzewanie elektryczne akumulacyjne - piece DuoHeat Dimplex, maty elektryczne grzejne w kuchni, łazience i korytarzu. Dwa, trzy razy w tygodniu przepalimy trochę kozą. Bojler 200 litrów, zmywarka, pralka - tylko w taniej taryfie. W grudniu zużycie to 176 kWh w taryfie szczytowej (5,6 kWh na dzień), 1185 kWh w taryfie pozaszczytowej (38,2 kWh na dzień) Stosunek 7:1 na rzecz taniej taryfy to chyba dobry wynik? I jeszcze: Wysłany: Sro Mar 19, 2008 9:13 pm Temat postu: O AEG nie wiem za dużo. Natomiast DuoHeat firmy Dimplex: - są wąskie (bodajże 12 cm) - mają atrkacyjny wygląd (IMHO) - posiadają dodatkowy promiennik ciepła, tzn. jeśli niewystraczająco naładujesz piec, to możesz uruchomić dodatkowe źródło ciepła "drzemiące" w piecu (niestety najcześciej odbywać się to będzie w droższej taryfie - choć ten największy piec ma promiennik o mocy 0,3 kW). Czyli jakoś się da w tańszej taryfie... I tu: http://forum.muratordom.pl/post2336114.htm?highlight=duoheat#2336114http://forum.muratordom.pl/post2186832.htm?highlight=duoheat#2186832 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts