Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Mogą być gałęzie świerkowe? Dziwny dostatek ich mam :roll: :wink:

mogą Depesia, choć niektórzy twierdzą, że z lasu można do ogrodu jakieś choróbska przytargać, ale jeśli ogród prawie w lesie?

Inni są przeciwnikami łamaniu gałązek w lesie. Ale jeśli las jest Twój?

Zrobisz jak uważasz.

Tolunia, ja to pierwsza sosnowy stroisz do ogrodu ciągnę. :lol:

Świerkowe też bardzo dobre, tylko więcej ich trzeba, sosna ma dłuższe ogły i większy zasięg chronienia. :lol:

Róże pnące - ciąć? :o

A po cóż? :o

Tnij tylko te pędy, które uparcie idą pionowo do góry, różni tacy mądrują się, że słąbo kwitną od tego pionowego położenia.

Ja swoich nie tnę, tylko przyginam, wtedy nie są pionowe i pięknie kwitną. :D

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Róże pnące - ciąć? :o

A po cóż? :o

Tnij tylko te pędy, które uparcie idą pionowo do góry, różni tacy mądrują się, że słąbo kwitną od tego pionowego położenia.

Ja swoich nie tnę, tylko przyginam, wtedy nie są pionowe i pięknie kwitną. :D

ja też tak na działeczce robiłam i róże maja się dobrze :wink:

...

Zdjęcia ostrzyżonego pigwowca i porządku wokół zrobię jutro, już nie zdążyłam, wyczerpały się akumulatorki a gdy były uprzejme się naładować było już za ciemno.

Walka z pigwowcem była zażarta: potwornie boli mnie lewy nadgarstek, nie wiem, czy nadwyrężony, czy stłuczony. Uzbrojenia odpowiedniego nie mam do takich działań, pigwowiec to wróg zacięty, nie da się tak łatwo pokonać :-?

...

:evil:

...

Tak jest teraz - ślicznie, widno i czyściutko. Krzaczkowi w krótkiej fryzurce do twarzy i światła w salonie mi nie zabiera

...

Pigwowiec to przeciwnik zażarty i twardy, nie jest łątwo go pokonać bez odpowiedniego uzbrojenia, a ja takowego właśnie nie mam. Na razie wycofałam się na z góry upatrzone pozycje, ale już knuję, jakby tu go podejść i wykorzenić z tego miejsca gdzie indziej...

...

:evil:

Pigwowiec to Twój Przyjaciel najlepszy - szczególnie w postaci pigwowcówki :roll: :) :wink:

... mam nadzieję, że nie zmarnieje i się przyjmie w nowym miejscu :-?

Pozdróweczka

Maylandzia, tylko poczekaj - pigwowce twarde są, nie dadzą się łatwo złamać, a rosnąć będą na pewno dobrze, tylko chwilkę czasu im daj. :wink:

Ja nie mam cierpliwości do tych twardych owocków, w sumie się marnują u nas (w sporej ilości)... :oops:

No co? Nalewka u nas to by stała i stała, szkoda mi kasy na alkohol zresztą! :p

Depsia co Ty za herezje opowiadasz :lol: :wink:

Nalewka z pigwy mojej sąsiadki jest przepyszna.

A z pigwy nie mozna wina upedzic ?

to się sam alkohol zrobi .

Moja z czarnej porzeczki jeszcze dojrzewa - ale kolor ma klasa.

Znaczy po prawdzie troche jak tanie wino -

ale i tak jestem z niej dumna :D

Braza - czy te Twoje okiennice są metalowe ? :D Te co Ty je akrylem dziabłaś ?

...

Ja nie mam cierpliwości do tych twardych owocków, w sumie się marnują u nas (w sporej ilości)... :oops:

... "łoo jesuuu" :o :roll: ... rób chybcikiem (już roczna niezła jest) :lol: ... chętnie w przyszłym roku wydziabiem :oops: :lol: ... tutaj masz przepis na nalewkę :) ... (co do jakości przepisu, popytaj Maggie, ... ona od lat wg niego robi :wink: )

...

Depsia co Ty za herezje opowiadasz :lol: :wink:

Nalewka z pigwy mojej sąsiadki jest przepyszna.

...

... taaa jest :) :p

...

A z pigwy nie mozna wina upedzic ?

to się sam alkohol zrobi .

...

... niestety nie można :cry: (przynajmniej, nie znam nikogo komu by się ta sztuka udała) :cry:

Jestem, znowu pracowałam - wbrew obawom Yeti na laurach nie osiadłam :wink: (dzięki za pochwały, puchnę z dumy), a teraz za strażniczkę ognia robię - nie chce mi się w kominku rozpalić. Ciśnienie spadło, deszczyk kropi, może dlatego? Yeti, co słychać w Twoim Uroczysku???

Chefie - kajam się, o wybaczenie proszę, ale z tej pigwowcówki to u mnie nic nie będzie. Nie lubię nalewek, nie umiem ich robić, trudno ... nooooo ... już się nie gniewaj.... Obiecuję, że będę dbać o pigwowca i na pewno się nie zmarnuje w nowym miejscu!

Depsia, Aka - na 5 metrów nie podejdę do róż z sekatorem, obiecuję!! Będę je wyginać śmiało ... może coś z nich jeszcze będzie :wink:

Agduś - wstałam o 6 :evil: , no diabli mnie biorą, ale nie mam wyjścia - jeszcze! Nie mogę nic zrobić z tym ugorem dopóki nie wywalę tego gniota ze środka podwórka - rozmawiałam już. Broną nie da się wjechać, za szeroka, nie zawróci. Poczekamy do rozbiórki!

Żaden mój pies nie był chowany z kotem od szczeniaka i proszę - pewnie, że można! Katma uwielbia ją ganiać i chyba obie się wtedy świetnie bawią. Kocia wpada do domu przez okno w salonie, pędzi do okna w kuchni (Katma w tym czasie robi to samo, tylko na zewnątrz), kocia wypada przez okno na taras i ... od nowa :D

Ty się ciesz, że masz w ogóle kosiarkę!!!

Kawika - malowanie od szablonu to banał, spróbuj, na pewno wyjdzie. Trochę upierdliwe jest to poprawianie pędzelkiem - próbowałam dzisiaj na kwiatkach i chyba dam spokój (albo kupię mniejszy pędzelek :roll: )

Wieczór dobry :D Nie znudziły się Wam jeszcze zdjęcia? Bo mam nowe! Wiolaszka Twoje rady bardzo pomagają!

Witaj Braza!

Nie pisałam, choć kibicuje Ci od dawna... Cieszę się, że znalazłaś takie piękne miejsce dla siebie, rodzinki i swoich zwierzaków. Uroczysko na zdjeciach wygląda bajkowo i wiesz? - zazdroszczę Ci tego, że tak pieknie potrafisz oddać słowami urok tego magicznego miejsca.

Braza, bój się Boga, co Ty chcesz burzyć??? Gdzie Ci brona nie zawróci??? Między domem a garażem nie zawróci??? To jakie oni mają brony na tym Pojezierzu??? Bo te, które ja widzialam, to kilka razy tam zawrócą!!! Z traktorem razem, nie wspominając o koniu! Przeca nie będziesz bronowała tej łąki za garażem, bo to bez sensu. I tak trawnika golfowego tam nie zrobisz. Wyrównaj transzeje między domem a garażem i styknie.

Agduś, burzę gniota garażem zwanego! Starałam się ... próbowałam polubić to badziewie ... ni cholery!!! Nie umiem!!! Odzyskany materiał pójdzie na garaż - jednostanowiskowy - z pomieszczeniem gospodarczym (i pewnie jeszcze na 2 ściany stajni wystarczy :roll: )

Niezapominajko, witam pięknie :D Dzięki za kibicowanie, przydaje się bardzo! Mam nadzieję, że już na dłużej zagościsz???

Wusia, foty są, nowe :D

Spokojnie, i tak posiedzisz przy kominku, obiecuję!!!! Odwalę Ci taką masztalerkę, że nawet spać będziesz w niej chciała!!!

To cholerstwo zasłania mi najpiękniejszy widok, mam go przed oczami w każdym miejscu: w salonie, w kuchni ... no dobra, z sypialni go nie widzę!

Brazula oglądnęłam pięknie pięknie :lol: z tymi nowymi domami to tak jest ja też nie mogę sie powstrzymać od ciągłego sprzątania ledwo się ruszam ale łapy lecą w kierunku szczoty :lol: :lol: :lol: a barberysa to normalnie bym wykopała to co się trzyma i wsadziła starannie do ziemi

Garaż będzie przy świerkach, tuż przy bramie - świerki oczywiście ocaleją!!! Stajnia - jeszcze nie mam sprecyzowanych do końca planów. Jeśli wydzierżawię lub kupię tę zarośniętą łąkę za płotem - to przy płocie, jeśli nie ... psia krew, będzie problem, ale na pewno coś wymyślę!! Będzie stajnia i przy niej śliczna masztalerka z kominkiem !!

Wusia, mówisz wykopać i wkopać ... :roll: