Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A u nas był ładnie przed południem. Rano słoneczko świeciło, dopiero kole pierwszej zaczęło się chmurać, ale bywały przejaśnienia. Wieczorkiem za to zaskoczył mnie dziwny dźwięk - nagle zerwał się wiatr i deszczem miotnęło po szybach.

...a u mnie dzisiaj było raz słońce, raz deszcz,

...ale prawdziwe efekty specjalne to tak kole 18:00 miałem:

siedzę sobie spokojnie na strychu i swoją podłogę klepię a tu jak nie przygrzmoci cosik o moją śliczną blachodachówkę(!) :o ...aż normalnie truchcikiem na dół po drabinie pociekłem zobaczyć co tam się na świecie dzieje!

Tak przylało, że pierwszych krzaków widać nie było! ...A łomot taki, że dotąd mi w uszach dzwoni :wink: :D

Nie kupię fugi z efektem brokatu firmy Atlas, tylko jak tę firmę przekonać, że nie warto mi wsadzać na każdą stronę reklamy? Jak im wytłumaczyć, że moja niechęć do fugi z efektem brokatu rośnie wprost proporcjonalnie do ilości zamkniętych przeze mnie jej reklam?
moja też taka skoczna małpa jest no i ta brokatowa fuga do cieżkiej cholery mnie doprowadza :evil:

...a u mnie żadne fugi nie wyskakują :D

Jakie macie przeglądarki?

Jeśli Firefox'a, to możecie pobrać taki dodatek pt. Flashblock 1.5.11.2.

( https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/433 )

W opisie tegoż napisali: "Zamienia animacje flash na przycisk, który po naciśnięciu pozwala odtworzyć animację". Dopóki więc się nie kliknie, to w miejscu reklamy jest jedynie białe (puste) okno z literką f.

W opcjach tego dodatku można też ustawić strony, na których "flash-okna" mają nie być blokowane.

No dyć wiem, że działa - sam mam go zainstalowanego już od jakichś 2lat - inaczej miałbym już do tej pory jeszcze bardziej zaawansowane zmiany psychiczne :wink: :lol:

Trzeba tylko omijać kursorem (nie kliknąć) miejsca na ekranie z tymi blokowanymi ramkami - właśnie pisząc tą wiadomość siedzi mi na środku monitora jakaś upierdliwa reklama "pływająca", która zsuwa się ciągle na środek podczas przewijania str. :evil: Ale lepiej tak, niż jakby miała mi zasłonić pół obrazu.

Braza, u ciebie może to mieć jeszcze dodatkową korzyść uboczną - mniej informacji ciągniętych na ekran = mniejsza ucieczka bajtów z limitu.