Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na pewno ma czasem mieszane uczucia, ale ja wierzę, że to przejdzie, zwłaszcza jak już przyjdzie piękna i ciepła wiosna... :roll:

W zimie we własnym domku czasem się zmarznie jak cholera, taka prawda. :-?

Ale czasem... Buzujący kominek, mruczący kot, ogień pod kuchnią i zpach czegoś pysznego... Mrrrrrr..... :D

Jeżeli z trasy Katowice - Kraków zjedziesz w lewo, to masz całą Jurę z zamkami, dolinkami, skałkami - weekendu nie wystarczy. Zamki bardziej znane i mniej znane, ruiny i w całości. Jaskinie udostępnione z przewodnikiem i dzikie. Szlaki piesze i rowerowe. Skałki wspinaczkowe. Do wyboru.

Jeżeli zjedziesz na prawo, to możesz odwiedzić park miniatur w Inwałdzie - naprawdę ładnie urządzony. Oprócz samych miniatur jest prawdziwy duży labirynt z żywopłotu, kino 4D (nie byliśmy), pałac strachów (nie byliśmy), atrakcje rodem z wesołego miasteczka dla dzieci znudzonych zwiedzaniem zabytków w miniaturze. Trzeba przyznać, że to wszystko starannie zrobione, zadbane, estetyczne. Tuż obok otworzyli juz nowy park dinozaurów z parkiem linowym (chodzi się nad dinkami albo po ziemi) - jeszcze nie byliśmy, więc nie powiem, czy warto. W Zatorze jest park ruchomych dinozaurów, ale to chyba dla pasjonatów tematu...

A trochę dalej od tej trasy są Niepołomice... ino nas w najbliższy weekend w nich nie będzie... :(

Brazunia a łopatę do odśnieżania to juz masz? 8)

Przyda się napewno :wink: :lol:

może jakiś malacz na pług przerobiony :roll: :wink:

Ale się wrypałam. Co nagle to po diable

czyżbyś żałowała :roll: :-?

Jamlesiku, chwilami tak. Wiem, brzmi to okropnie, ale ... ja już taki adehadowiec jestem, chciałabym już wszystko. Tak się nie da, mam tego świadomość, szczególnie gdy kasy brak, ale cóż ... c'est la vie.

Dzień dobry mówię, słoneczko świeci i wiatr duje jak diabli 8)

Jamles, a co to jest ten malacz :roll:

Depsia, a czemu Ty się tak dziwisz???

Ponury, dzięki Niezastąpiony :D

Anastazja, witaj! Dzięki za miłe słowa :D

Wiolaszka, czkało mi się!!! A to Królik, wpada jak po ogień ale inne babki to podrywa ... pewnie już Mu się znudziłam :wink:

Mamy 21.42. Od 17.40 próbuję rozpalić w kominku ... i próbuję .... i próbuję .... w salonie jest aktualnie 19 stopni, w kuchni ... nawet nie sprawdzam - boję się :-?

Kominiarz był pod koniec lipca, było okey. Jutro zadzwonię umówię się. Jeśli po wizycie kuminiorza w kuchni nadal będę miała problemy z rozpaleniem, to jak pragnę zdrowia rozbiorę francę, bo z nią są większe kłopoty niż z kominkiem :evil:

Od kilku dni zresztą mam kłopot i z kominkiem, to już normalnie zaczyna doprowadzać mnie do furii!!!!

Sprawdzał ciąg i było bardzo dobrze! Nie wiem, co jest? Z kuchnią to się nie lubiłam właściwie od początku, ale z kominkiem nie było aż takich problemów, od kilku dni masakra!

Rano to mi tak tyłek zmarznie, że matko!! Nawet na górze jest zimniej niż zwykle!