jamles 04.11.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 jeżeli na umowie kupna nie ma Szanownego to nie zarejestrujesz auta na współwłasność, chyba, że dopiszesz w jakiś sposób Jego dane, będziesz musiała Szanownemu odsprzedać pół Tikusia albo podarować przy zakupie nowego akumulatora chyba jest obowiązek oddania starego, kto kupował ten aku Ty czy sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.11.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 No to masz chyba troszkę kłopot z sąsiadem. Jeśli aku da się jednak naładować... Dzień doberek! U nas dalej pada sobie radośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.11.2009 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Akumulator kupowałam ja i pies z kulawą nogą nie zapytał o stary, ciekawe, no nie?! A sąsiad ... no cóż ... no comments Umowa jest na mnie. Jakoś jednak muszę wpisać też Szanownego. Chyba muszę mieć jakieś zaświadczenie, ale skąd i od kogo?? Psia krętka, gubię się już!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.11.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Brazula jedyne wyjście z tego co się orientuję to o ile sprzedający jeszcze nie zgłosił sprzedaży to dogadac sie ze sprzedającym i podmienić umowę i wpisać Was oboje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Akumulator kupowałam ja i pies z kulawą nogą nie zapytał o stary, ciekawe, no nie?! A sąsiad ... no cóż ... no comments Umowa jest na mnie. Jakoś jednak muszę wpisać też Szanownego. Chyba muszę mieć jakieś zaświadczenie, ale skąd i od kogo?? Psia krętka, gubię się już!!! A własciwie to po co musisz wpisać Szanownego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.11.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 U nas auta są na męża,,,, ale dom na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 04.11.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 U nas auta są na męża,,,, ale dom na mnie Prawie jak u mnie Chociaż ten którym aktualnie jeżdżę jest na mnie i na męża. Niestety moje autko mnie chyba nie lubi , znowu w sobotę na miejskim parkingu głównym musiałam go forsować przez bagażnik Zacięły się wymienione niedawno zamki Braza gratuluję nowego zakupu. Oby Ciebie ten Ticuś bardziej lubił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.11.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Akumulator kupowałam ja i pies z kulawą nogą nie zapytał o stary, ciekawe, no nie?! A sąsiad ... no cóż ... no comments Umowa jest na mnie. Jakoś jednak muszę wpisać też Szanownego. Chyba muszę mieć jakieś zaświadczenie, ale skąd i od kogo?? Psia krętka, gubię się już!!! A własciwie to po co musisz wpisać Szanownego? a jak będzie z OC teraz wszędzie pytają o wiek prawka, kierowcy też zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.11.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Nie musze wpisywac Szanownego, ale chciałabym, żeby był współwłaścicielem, ja nie mam prawka. Odnosze jednak wrażenie, że to za dużo korowodów, więc OC wykupię na siebie i zarejestruję też na siebie. A co tam, najwyżej wyższą składkę zapłacę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.11.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 a po co ... chcesz więcej płacić .... ...jeżeli Twój Tata ma prawko ... to zarejestruj na niego ... jeżeli nie miał "rejestrowanych" stłuczek to zapłaci o 70 % mniej ... na bank Cześć tak w ogóle .. Ocynkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.11.2009 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Gwoździk, ale umowa jest na mnie a z tego co mi mówili, to rejestruje się na tego, który kupił. To jak to jest?? Szanowny ma prawko już od dawna i rejestrowanych stłuczek też nie ma, bo nie jeździł. Czy ktoś mi powie dokładnie, czy ja mogę zarejestrować samochód na męża, pomimo że ja podpisałam umowę kupna????? Agduś, zapytaj swojego Czarodzieja, prooooszęęęęę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.11.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Braza z tego co wiem nie możesz bo w dowodzie rejestracyjnym wpisują właściciela a właścicielem jest ten co sobie kupił nie ma Szanownego na umowie nie ma w dowodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.11.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Dokładnie jak pisze Wuśka, właściciel to ta osoba, która widnieje na umowie kupna. I tylko ta osoba może być wpisana w dowodzie rejestracyjnym samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.11.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 więc Brazulo droga jak masz dobry kontakt z poprzednimi właścicielami autka a oni jeszcze nie zgłosili sprzedaży w starostwie to mozesz się dogadać żeby umowę przepisać i dopisać na niej Twojego Szanownego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 04.11.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Cześć chciałam powiedzieć i domagam się nieśmiało skrótów, co słychać, bo nie mam siły nadrabiać. Kompa mąż odratował jakimś cudem i nie musimy na razie kupować nowego więc jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.11.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 ... Szanowny ma prawko już od dawna i rejestrowanych stłuczek też nie ma, bo nie jeździł..... a płacił jakieś OC chociażby za motorower bo za jakiegoś szifa to pewnie nie OC pełna stawka niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.11.2009 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 No niestety, umowa już zgłoszona. Jednym słowem będę płacić pełną stawkę, trudno. Wiolasz, no cóż ... w skrócie to... jest okey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.11.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 ... Szanowny ma prawko już od dawna i rejestrowanych stłuczek też nie ma, bo nie jeździł..... a płacił jakieś OC chociażby za motorower bo za jakiegoś szifa to pewnie nie OC pełna stawka niestety Zawsze kupowalam na meza auta (tak, tak ja kupuje, ja sprzedaje, a ze robie to czesto to moj slubny w to sie nie miesza ), on widnial w umowie (tylko on), rejstrowalam tez na niego w urzedzie (szlam z jego dowodem - dobra wola urzednikow). Miesiac temu kupilam motor przez allegro i facet wypisal fa na mnie, wiec zarejstrowalam na siebie, jest to moj pierwszy pojazd, a uzyskalam max znizki czyli 60% - od roku sa zmienione przepisy, tak ze wspolmalzonek przejmuje znizki z ubezpieczalni oc ale w ubezpieczalniach glosno o tym nie mowia . Dlatego nie musisz kombinowac z umowa, spisz na siebie polise i upomnij sie o znizki meza (jesli chcesz ubezpieczyc w innej ubezpieczalni niz maz to musisz od jego ubezpieczalni miec zaswiadczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.11.2009 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 A tak w ogole to chcialam sie przywitac ! Dziennik sledze od dawna ale sie nie ujawnialam. Miejsce urocze - chetnie bym w takiej okolicy zamieszkala, gdybym nie musiala pracowac i mogla w domku siedziec. A najlepiej to jakbym mogla prace wykonywac w takim otoczeniu - to by byla pelnia szczescia. Na zgloszenie auta i oplate u US masz 14 dni, a na rejstracje 30 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.11.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Magpie zupełnie o tym zapomniałam ale obiło mi się o uszy że ulgi są dla obojga małżonków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts