Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

jeżeli na umowie kupna nie ma Szanownego to nie zarejestrujesz auta na współwłasność,

chyba, że dopiszesz w jakiś sposób Jego dane,

będziesz musiała Szanownemu odsprzedać pół Tikusia albo podarować

przy zakupie nowego akumulatora chyba jest obowiązek oddania starego,

kto kupował ten aku Ty czy sąsiad :roll:

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Akumulator kupowałam ja i pies z kulawą nogą nie zapytał o stary, ciekawe, no nie?!

A sąsiad ... no cóż ... no comments :D

Umowa jest na mnie. Jakoś jednak muszę wpisać też Szanownego. Chyba muszę mieć jakieś zaświadczenie, ale skąd i od kogo?? Psia krętka, gubię się już!!!

Akumulator kupowałam ja i pies z kulawą nogą nie zapytał o stary, ciekawe, no nie?!

Umowa jest na mnie. Jakoś jednak muszę wpisać też Szanownego. Chyba muszę mieć jakieś zaświadczenie, ale skąd i od kogo?? Psia krętka, gubię się już!!!

A własciwie to po co musisz wpisać Szanownego?

U nas auta są na męża,,,,

ale dom na mnie 8) :lol:

Prawie jak u mnie :D

Chociaż ten którym aktualnie jeżdżę jest na mnie i na męża.

Niestety moje autko mnie chyba nie lubi :( , znowu w sobotę na miejskim parkingu głównym musiałam go forsować przez bagażnik :oops:

Zacięły się wymienione niedawno zamki :evil:

Braza gratuluję nowego zakupu.

Oby Ciebie ten Ticuś bardziej lubił :D

A własciwie to po co musisz wpisać Szanownego?

a jak będzie z OC :roll: teraz wszędzie pytają o wiek prawka, kierowcy też zresztą

Nie musze wpisywac Szanownego, ale chciałabym, żeby był współwłaścicielem, ja nie mam prawka. Odnosze jednak wrażenie, że to za dużo korowodów, więc OC wykupię na siebie i zarejestruję też na siebie. A co tam, najwyżej wyższą składkę zapłacę.

Gwoździk, ale umowa jest na mnie a z tego co mi mówili, to rejestruje się na tego, który kupił. To jak to jest?? Szanowny ma prawko już od dawna i rejestrowanych stłuczek też nie ma, bo nie jeździł.

Czy ktoś mi powie dokładnie, czy ja mogę zarejestrować samochód na męża, pomimo że ja podpisałam umowę kupna????? Agduś, zapytaj swojego Czarodzieja, prooooszęęęęę ....

... Szanowny ma prawko już od dawna i rejestrowanych stłuczek też nie ma, bo nie jeździł.....

a płacił jakieś OC :roll: chociażby za motorower :wink: bo za jakiegoś szifa to pewnie nie :lol: :wink:

OC pełna stawka niestety

Zawsze kupowalam na meza auta (tak, tak ja kupuje, ja sprzedaje, a ze robie to czesto to moj slubny w to sie nie miesza :lol: ), on widnial w umowie (tylko on), rejstrowalam tez na niego w urzedzie (szlam z jego dowodem - dobra wola urzednikow).

Miesiac temu kupilam motor przez allegro i facet wypisal fa na mnie, wiec zarejstrowalam na siebie, jest to moj pierwszy pojazd, a uzyskalam max znizki czyli 60% - od roku sa zmienione przepisy, tak ze wspolmalzonek przejmuje znizki z ubezpieczalni oc ale w ubezpieczalniach glosno o tym nie mowia :evil: . Dlatego nie musisz kombinowac z umowa, spisz na siebie polise i upomnij sie o znizki meza (jesli chcesz ubezpieczyc w innej ubezpieczalni niz maz to musisz od jego ubezpieczalni miec zaswiadczenie).

A tak w ogole to chcialam sie przywitac :p !

Dziennik sledze od dawna ale sie nie ujawnialam. Miejsce urocze - chetnie bym w takiej okolicy zamieszkala, gdybym nie musiala pracowac i mogla w domku siedziec. A najlepiej to jakbym mogla prace wykonywac w takim otoczeniu - to by byla pelnia szczescia.

Na zgloszenie auta i oplate u US masz 14 dni, a na rejstracje 30 dni.