Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A u nas Mąż jeździ na wyłączność, to i On zajmuje się autem. 8)

Opony też już zmienił na zimowe. :D

Do nas dzisiaj wreszcie troszeczkę słońca dotarło, chwilami nawet całkiem ładnie było. 8)

Braza, weź Ty przestań nas w niepewności trzymać! Jaki powrót do miasta??? Myślałam, że ten piec to w jakimś celu kupiłaś! I ten samochód! A Ty jak te mrówki na kocyk Telimeny - wejdą, nie wejdą, wejdą, nie wejdą... wracam, zostaję, wracam, zostaję...

Skoro na takie tematy zeszło, to u nas też małż dba o samochód: kupuje, myje, wymienia, dolewa i w ogóle. Ja obiecałam, że kiedy kupimy nowe autko, nauczę się zmieniać koła. No dooooobra, wiosną się przyglądnę, jak będzie zmieniał na letnie...

Andrzej twierdzi, że chyba mogłabyś zarejestrować na Was dwoje, ale potem, czegokolwiek byś nie chciała zrobić, to będziesz potrzebowała jego podpisu, a to może być kłopotliwe nieco. Zresztą wywiedz się wszystkiego telefonicznie zanim pojedziesz, chyba że lubisz wycieczki do miasta. Wybierz ubezpieczyciela i też się wypytaj, jak bardzo się opłaca rejestrować na Was dwoje - czy zniżka warta zachodu.

Jeśli coś mi do głowy przyjdzie i będę chciała zrobić co nieco z autkiem, to się wcześniej zabezpieczę w pełnomocnictwa.

Agduś, ja to już nie pamiętam, kiedy mówiłam, że wracam ... chociaż to sprawa nadal otwarta. Czekam na Szanownego!!

Wiolasz - ja mam letnie opony :D

Magpie - witam cieplutko :D Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej!!! I dziękuję za informacje - jak się Szanowny nie pospieszy z powrotem, to będę musiała sama grzać do rodzinnego miasta a zwierzaki ostawić sąsiadowi ... nie podoba mi się to...

Przypomniałam...

Magpie - witam cieplutko :D Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej!!! I dziękuję za informacje - jak się Szanowny nie pospieszy z powrotem, to będę musiała sama grzać do rodzinnego miasta a zwierzaki ostawić sąsiadowi ... nie podoba mi się to...

Przypomniałam...

Agduś, ale ja to pisałam w kwestii załatwiania spraw z samochodem: OC, Urząd Skarbowy, rejestracja. Gdyby Szanowny był w domu, to nie ma problemu, jedno jedzie, drugie koczuje dalej i karmi majątek ruchomy. Mam dwa tygodnie na załatwienie US i OC - czyli musze jechać sama (chyba, że deklarację podatkową mogę wysłać listem :roll:, jutro zapytam)

Compadre, cieszę się, że zajrzałeś :D Obawiam się jednak, że te minus 10 na dole to jednak by mnie skutecznie wystraszyło... :roll: :wink: :D

Przypomniałam...

Agduś, ale ja to pisałam w kwestii załatwiania spraw z samochodem: OC, Urząd Skarbowy, rejestracja. Gdyby Szanowny był w domu, to nie ma problemu, jedno jedzie, drugie koczuje dalej i karmi majątek ruchomy. Mam dwa tygodnie na załatwienie US i OC - czyli musze jechać sama (chyba, że deklarację podatkową mogę wysłać listem :roll:, jutro zapytam)

Compadre, cieszę się, że zajrzałeś :D Obawiam się jednak, że te minus 10 na dole to jednak by mnie skutecznie wystraszyło... :roll: :wink: :D

Dużo ma jeszcze do tej emrytury? :wink: :lol:

5 wpisami... Owszem niewiele. Ale jeszcze o mnie usłyszycie :D Ścielę sobie siedlisko koło Nasielska. 1,18 ha. Dostęp do rzeczki lokalnej i zalety wszelakie. Zawsze marzyłem o czymś takim co ma Braza. Czyli kompletne odludzie i głusza. To moje akurat jest w środku wsi. Niestety. A Pomorze Zachodnie znam. Mieszkałem tam. Tereny Brazy też znam. Choć jej samotni nie. Ale dokładnie przestudiowałem jej dziennik i komentarze. To... moja historia. Choć nigdy nie dokonana :D A zresztą, może i tak wyląduje jak Braza... Aczkolwiek byłbym bardziej konsekwentny :D

Skoro na takie tematy zeszło, to u nas też małż dba o samochód: kupuje, myje, wymienia, dolewa i w ogóle. Ja obiecałam, że kiedy kupimy nowe autko, nauczę się zmieniać koła. No dooooobra, wiosną się przyglądnę, jak będzie zmieniał na letnie...[/quote]

Agduś ale co tu się przyglądać jedziesz do oponiarza uśmiechasz się szczerze wachlując rzęsami pytasz czy możesz wymienić opony bo mąż Cie wysłał i potem się przyglądasz czy równo wyważają :lol: :lol: :lol: :lol:

Wracałyśmy kiedys z Lublina. Zaraz za wyjazdem z miasta złapałysmy kapcia. W aucie 2 baby. Stanęłyśmy na poboczu przy otwartym bagażniku zastanawiajac się, gdzie jest koło zapasowe. Jeszcze nawet nie pomyślałysmy o wymianie a juz auto się zatrzymało jakieś i następne a inne tylko trąbiły :lol: :lol: Panowie nam koło zmienili i powiedzieli, ze same nie dałybyśmy rady bo klucza nie miałysmy do tych kół a i były po wymianie i bardzo mocno przykręcone :lol: Więc wszystko da się zrobić 8) :lol: