Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Brywieczór...to ja muszę widać od poprzedniej strony zacząć, by zrozumieć czego nie chwytam :wink:

Jak mi w ubiegłym roku koła zmienili, to w jednym zapomnieli o dokręceniu śrub. Miałam wiele szczęścia, że nie pofrunęłam razem z kołem :roll:

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agduś, nie mam zameldowania czasowego i ... na razie nie chcę mieć!

Why??? :o :o :o Czyżbyś się bała oficjalnie związać z Uroczyskiem? Meldunek czasowy jest... czasowy i wygasa po określonym czasie, więc nawet wymeldowywać byś się nie musiała w razie kapitulacji. A kilka spraw by Ci ułatwił.

Wusia, można wachować rzęsami w warsztacie, ale, jeżeli złapie się gumę na drodze, w dodatku mało uczęszczanej, to lepiej umieć wymienić koło. My mamy całe koła na zmianę, więc nie wymianiamy opon. Problem wyważania odpada. A poza tym to ja czasem lubię być samodzielna. Tylko w temacie samochodów się zrobiłam taka... kobieca. Za Chiny ludowe nie zgadnę, co to są te flaki pod maską (w dodatku Renia ma je jakoś tak ciasno upakowane w porównaniu z Felusią). No może ostatecznie akumulator odróżnię, bo go widywałam w postaci wyindywidualizowanej. No, jeszcze mogę nauczyć się dolewać płynu do spryskiwaczy i tyle! Oleju sprawdzać nie będę w ramach protestu przeiwko glupim praktykom na egzaminach - od oleju to jest chyba jakaś czerwona lampka i... małż. A od reszty - pomoc drogowa.

My mamy całe koła na zmianę, więc nie wymianiamy opon. Problem wyważania odpada..

po każdym sezonie koła należałoby wyważać, gumy się zużywają,

kolega- oponiarz mi to udowodnił, ale i tak zmieniam koła sam :lol:

chociaż tym razem będę musiał jechać na podnośnik, bo mi jeden próg z tyłu gnije :oops:

jak wiosną wymieniałem to musiałem się drugim lewarkiem posiłkować, bo próg się gniótł :lol:

Braza a Ty się melduj, chyba, że nie chcesz być ...... wieśniarą :lol: :wink:

Agduś ale co tu się przyglądać jedziesz do oponiarza uśmiechasz się szczerze wachlując rzęsami pytasz czy możesz wymienić opony bo mąż Cie wysłał i potem się przyglądasz czy równo wyważają :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja kiedys maluchem jechalam ze Szczecina do Swinoujscia, jeszcze ze swoim Spartanem - doberman, ktory zajmowal caly tyl tegoz auta :-) - a ze pogoda byla uplana.....maluch jak to maluch prawie sie zagotowal. No i stanelam na parkingu przy drodze, otworzylam klape coby sie maluszek ochlodzil a i pies przy okazji zrobil co musial :-)

No i jak tak z 10 min stalismy to 2 auta zjechaly na parking aby sie zapytac czy cos pomoc :-)

dzień dobry

Agduś powiem tak że nawet jak masz opony na felgach i cały komplet przerzucaz to tak jak mi facet na diagnostyce powiedział że każdorazowo przed założeniem powinny być wyważane zresztą widzę co sie dzieje przy zmianie opon :roll: nawet kompletne woziłabym do wyważenia :-? a teorię jak zmienić koło to ja znam tylko co mi z tego jak i tak fizycznie nie dałabym rady koła odkręcić ale Spartanka słusznie pisze że jakbyś stanęła na poboczu i wyjęła akcesoria do zmiany koło nie ma siły jakiś chłop sie zawsze zatrzyma i pomoże koło zmienić :D

dzień dobry

Agduś powiem tak że nawet jak masz opony na felgach i cały komplet przerzucaz to tak jak mi facet na diagnostyce powiedział że każdorazowo przed założeniem powinny być wyważane zresztą widzę co sie dzieje przy zmianie opon :roll: nawet kompletne woziłabym do wyważenia :-? a teorię jak zmienić koło to ja znam tylko co mi z tego jak i tak fizycznie nie dałabym rady koła odkręcić ale Spartanka słusznie pisze że jakbyś stanęła na poboczu i wyjęła akcesoria do zmiany koło nie ma siły jakiś chłop sie zawsze zatrzyma i pomoże koło zmienić :D

Nie wiem, czy uda mi się Andrzeja przekonać do tego wyważania, ale mu powtórzę.

Co do tłumów chętnych do pomocy facetów - obym tego nie musiała nigdy sprawdzać! Jakby co, to nie będę im tego lewarka wyrywać z rąk :lol:

Brazylce proszę ukłony i szacunek przekazać, żeby mnie kiedyś w przyszłości nie skopała... :wink: :lol:

Wszystkie kości mnie bolą.

Drewna się nanosiłam, liści nazgrabiałam i w ogóle...

Boję się powiedzieć, co jeszcze, bo Ambercia mnie skrzyczy... :oops: :wink:

I w nogę się uderzyłam, kostaka mi spuchła... :-?

Niech mnie ktoś przytuuuuliiii....