Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Widzisz Maylandziu, ile mamy wspólnego :D Ja wiem na pewno jedno: kiedyś na terenie będzie stała stajnia - lub stajenka - wszystko zależy od kasy. I na pewno będzie przy niej wybieg dla koni. Tak więc ta część nie będzie w żaden szczególny sposób upiększona i ułożona. Ale to co pod domem to już moje i chciałabym jakoś to ogarnąć. Mam pomysł, mam wizję, ale nie wiem czy uda mi się to zrealizować - na razie jesteśmy dobrej myśli, chociaż droga do efektu końcowego daleka.

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To zanim się wbijesz powiedz o co miałam zapytać :roll: 8)

Dzień dobry !!! Jestem na FM po raz pierwszy .... mam do "wykarczowania" kilka fajnych roślin .... i nie wiem czy warto ... POMÓŻCIE !!!

Braza

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PS . teraz to już mam przesrane ... spadam :wink:

U mnie sprawa z działką to dziwna historia jest.

Nie wiem jaka będzie docelowo. Owszem wokół domu mamy ogarnięte i prawie po linijce z tujami... też miejscami. A co mi tam. Z drugiej strony to wieś. I sad nowy będziemy zakładać niebawem. I ziemniaki sadzimy bo jest gdzie. A obok nich ma być boisko do siatkówki.....

Takie to wszystko.... niepasujące. Ale nam tak pasuje i tak będzie wygodnie. Po co mi altana w części działki do której wiem, ze chodzic nie bedę? A tam miejsca na nią dużo, można pięknie wokół wszystko zrobić itd...

Nie wiem też jaki ja właściwie efekt chcę mieć, jak nad tym zapanować wszystkim zeby sie po łokcie nie narobić.

I nie podoba mi sie to co dotychczas zrobiłam. Ani ścieżki, ani rabaty. No może jedna scieżka mi się podoba, ta minimalistyczna Wogóle to ja bym najchętneij wysypała wszystko zwirem i rzuciła kilka większych kamieni na środek Dopóki nie pogodzę swoich możliwości z oczekiwaniami to będę sie tak z tą działką szarpać. A obecna moda ogrodowa panująca mnie nie zadowala.

:wink: :lol: :lol: Pomieszałam, przepraszam

To zanim się wbijesz powiedz o co miałam zapytać :roll: 8)

Dzień dobry !!! Jestem na FM po raz pierwszy .... mam do "wykarczowania" kilka fajnych roślin .... i nie wiem czy warto ... POMÓŻCIE !!!

Braza

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PS . teraz to już mam przesrane ... spadam :wink:

No teraz to masz przesrane :D :D

Ta ja się nie czepiam wykoszenia chaszczy za garażem, bzów zasłaniających furtkę i tych przed świerkiem. Szkoda mi roślinek łądnych, rozrośniętych i niewadzących nikomu. Jeżeli w miejscu pigwowca ma być taras - trudno. Za to studnia była DOSKONAŁA w poprzedniej szacie. Wymagała jedynie opielenia tego. Liliowce, telekia i te inne dodawały jej uroku i kwitły po kolei przez całe lato.

Braza, Ty się nie obrażaj, ja po prostu szczerze piszę, bo chcę być wobec Ciebie fair. Nie sądzę, abyś oczekiwała ochów i achów bez pokrycia i nieszxczerych, bo to mogę Ci zapewnić w każdej ilości.

Chciałam po prostu powiedzieć Ci, jak to widzę, przestrzec Cię ewntualnie przed zbyt szybkimi decyzjami o usuwaniu rozrośniętych starych drzew i roślin, bo to wszystko da się okiełznać i może być pięknym ogrodem. To tyle... :roll:

No ale Braza robi ogród dla siebie, a nie dla nas... Ja tylko żałuję, że za wyrzucanie wzięła się teraz, a nie wiosną albo zeszłym latem, bo ja to całe zielsko bym z pocałowaniem ręki zabrała i odcywilizowała mój nudny na razie ogród.

Ej no zaraz, czy ja gdziekolwiek dałam do zrozumienia, że się czuję obrażona??? No bez przesady! Jakby nie patrzył robię to, co uważam za dobre dla siebie, jeśli popełnię gdzieś błąd będę się czuła głupio, ale to w tej chwili są przemyślane decyzje. Czy dobre - to się okaże!

Agduś, ja cały czas mówiłam, że możesz brać co chcesz, mam nadzieję, że to czego nie dałaś rady wziąć teraz przetrwało moje destrukcyjne zapędy i weźmiesz teraz 8)

Wieczorek Kochani :D

Zochna, mi też jej szkoda, naprawdę. Ale stała przy samym oknie w salonie, ogromna, zasłaniała całe. Dół domu nie jest rozpieszczany przez światło, coś trzeba było wybrać - wybrałam chyba mniejsze zło, bo przecież nie pozbyłam się jej totalnie, na pewno znajdzie swoje miejsce, chociaż troszkę odchudzona.