Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Znam mnóstwo ludzi którzy żyją w takiej dziwnej schizie duchowej. Twierdzą że wierzą ale nie do konca wiedzą w co , bo na wszelki wypadek lepiej wierzyć (wiadomo, jak trwoga to do Boga) :lol: Do kościoła raczej nie chodzą bo księża be, bo nie wszystko im pasuje i wiąże się już z jakimś wysiłkiem czy wyrzeczeniami ale sakramenty jak najbardziej bo jak to nie ochrzcić dziecka, nie wziąć ślubu w kościele- to przecież nie wypada, taka tradycja itd. Tak to niestety wygląda w większości nasz polski katolicyzm -taki nijaki , powierzchowny. Nie mówie tu żeby kogoś oceniać, bo do świętości mi daleko , to tylko taka smutna refleksja

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sama twierdzę, że jestem wierząca (bo w Boga bardzo wierzę), ale z Kościołem to mam na bakier. :roll:

Jakoś nie potrafię uładzić się wewnętrznie z wieloma rzeczami, których trudno w polskim Kościele nie widzieć.

I nawet nie chodzi o te wyrzeczenia (chociaż czasem też :oops: ), ale bardziej o to, że nie zgadza mi się to, co słyszę z ambony, z tym, co widzę w Kościele i u naszych wielu księży. :-?

Temat-rzeka, nie ma co się rozwodzić, wszyscy wiedzą, o co chodzi. :roll:

Niebezpieczny "Avatar", mój Boże... :lol: :lol: :lol:

Skoro nie odbije, to git! Weterynarze stwierdzili, że dawno takiego dzikiego kota u siebie nie gościli ... psia krętka, psuka dzika, kicia dzika ... a co o sobie możemy powiedzieć :roll:

No jak to co? Taż Wy dzikie ludzie z lasu jesteście! Nie zauważyłaś, że futrem porastasz i kły Ci rosną na potęgę?

dzień dobry

Jeżyku Twój Twój ja też czytałam i uśmiałam się setnie, potem jakaś łezka spłynęła :( a potem szczęki spod biurka wyjąć nie mogłam jak zobaczyłam coś naściągała dorodziejstw :lol: :lol: :lol:

Oj jak mi miło ... :oops: Troszkę dziurawy ten mój dziennik i brak w nim systematyczności ale nie będę pisać na siłę ...jak się nic nie dzieje budowlanego ( na popierduchy wolę wtedy polatać ...nie myślę o kłopotach przynajmniej ... )

Czesc Dzikusy nieucywilizowane :lol:

Wczoraj nic nie pisałam, bo cały wieczór dziennik pewnej Jeżowej Pani czytałam :lol: :lol: trochę mnie wciagnął :oops:

Eeeeee ? Że co ? Że mój ? :roll: :oops:

Mamy jeszcze inne jeżynki ?

Twój Twój :lol:

Z mężem czytalam i kazał mi zapytać przy okazji jak duzy jest dom bo gdzieś nam umknęło pomiędzy kolejnymi rozprawami z Kargulami :wink:

ooo to ostatnie to najlepszy argument.

Mieszkając w bloku, mieliśmy tylko 44 m2, kiedy mówiłam mężowi, że boję sie ze przy 140 m2 nie dam rady, bo przy 44 sama nawalam a oni rozwalają, to mnie uspokajał, ze przecież ma wazniejsze sprawy na głowie i on BUDUJE teraz. Obecnie budować przestał, obecnie WYKAŃCZA wiec też mi bałagan robi a ja dalej sprzątam. Tak wiec oprócz metrażu nic się nie zmieniło :wink:

Skąd ja to znam??? Niech się zastanowię....

Dzisiaj o godzinie 7.15 wyciągnęłam z łóżka mojego stwora-brudasa, który miał do szkoły na drugą lekcję, więc wylegiwał się błogo. Bezlitośnie zawlokłam do kuchni i zażądałam NATYCHMIASTOWEGO sprzątnięcia śladów wczorajszego smażenia grzanek na kolację z blatu, kuchenki i patelni. Stwór protestował gromkim głosem i całym zasobem min, pluł jadem, ciskał się po kuchni i okolicach, ale wreszcie sprzątnął. Nawet poprawiając dwa razy (oczywiście nie ze swojej woli). Jestem dumna z siebie - nie sprzątnęłam za stwora!