Agduś 11.10.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Kościelne, barokowe... Jakoś tak mi się skojarzyło... Sorki. Ewa, a skoro jesteś, to podpowiedz jakiś syropek dobry. Kretyński bezsensowny kaszel mnie męczy od tak dawna, że nie pamiętam od kiedy. Znaczy od miesiąca chyba. Paniom w aptece nie wierzę, bo podsuną taki, którego producent coś im odpala. Czasem mi daje spokój, a potem sobie przypomina o mnie. Najczęściej po przejażdżce rowerowej. Ja nie stoję, bo wtedy forumuję. Pokrzykuję tylko od czasu do czasu dziarsko. A jeżeli przegną, to wpadam jak bomba z rykiem na ustach. Pierworodnej nie pilnuję z godzinami chodzenia spać. Stara jest, wie co robi. Młodych jeszcze pilnuję, bo... Braza wie najlepiej, do której potrafią siedzieć... Rano by nie wstały na pewno.Te panie to chyba zawsze ubierają, bo dzieci przyzwyczajone. Siedzą jak lalki. Kiedy się spieszę i pomagam Małgo, to ona się ubiera, a ja podaję, coś wyprostuję, przewinę na drugą stronę. A na basenie w szatni gorąco jak w łaźni. Ostatnio z lubością przyglądałam się, jak mamusia skarpetki i butki dziecku zakładała już w holu, gdzie dziecko siedziało już suche całkiem i na pewno nie marzło. A jedna babcia to klęczała przed wnuczkiem i naciągała mu skarpetki i butki. W pierwszej chwili pomyślałam, że wnuczek może niepełnosprawny, ale nie - pognał do automatu z batonikami jak rączy jelonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 12.10.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Hej, Ja sie przyznam ze ubieram, i to staram się jak najszybciej, bo moja się grzebie okropnie a tu mi czas leci(czyt. pieniądz). A leci i to ostro bo ten basen na który chodzimy tani nie jest ale fajny. I zimno w tej szatni u nas jak cholera. Sama mam lodowate ręce jak wychodzę.. Tak gdyby ktoś pytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.10.2011 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Miłego wiatrodnia życzę, ja mam cudownie intensywny ...! W stosunku do mojego dziecka to ... przeważyło moje lenistwo i wygoda, bardzo szybko starałam się pomóc Jej w usamodzielnieniu. Chyba się udało ... Aktualnie na dole walczą Szanowny i Kominiarz contra kominy, ja postanowiłam zachować neutralność... Ewa, nieźle się zgrałyśmy, napisałam na priva a teraz dojrzałam Twoje pytanie Trzymajcie się ciepło i ... włóżcie na wszelki wypadek coś ciężkiego do kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 12.10.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Braza, u mnie dziś nocą tak wiało, że nasłuchiwałam, czy dachówki nie spadają. A i teraz wieje niczego sobie. Zdrówka organom życzę, bo to najważniejsze. Pozdrowienia Szanownemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.10.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Jak Ewa Ci doradzi, to zaraz zdrowa będziesz, a organy zagrają jak dzwon. Ja nie muszę wkładać nic ciężkiego do kieszeni, takiego kaszalota nic nie rusza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.10.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Agduś, suchy kaszelek????? i tak przewlekle czy tylko po ostatniej chorobie/przeziębieniu? 1. Zrób sobie zdjęcie 2. Nie syropek ale albo uczulenie (przewlekle) znaczy astma, zespół Corrao się nazywa albo nadreaktywnośc oskrzeli po zapaleniu. Może trwać i trwać nawet miesiąc. Są jeszcze opcje typu różen atypowe świństwa ale jak po wysiłku i na zimnie to raczej punkt 2. Czyli sterydek wziewnie przez jakiś czas, tydzień wystarczy zwykle. Ale to już na receptę... Chyba dziecinnieję Aaa, Braza netu nie ma. Co to znaczy? Limit zjadła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.10.2011 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ewa, a dlaczego ja niby nie mam netu, dlaczego Ty wiesz coś, o czym ja nie wiem ..?? Byłam u dentysty - no teraz dopiero mi ciśnienie podskoczyło!!! - trochę prasówki odwaliłam, żeby mieć jakieś pojęcie co, kto i gdzie i przy tej prasówce mnie zmogło ... Polityka to straszliwie nudna jednak jest!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.10.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 bo się nie odzywasz.Cóż, dentysta wszystko tłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.10.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 (edytowane) Ewa,dzięki za rady, ja wybieram 2b. Uczulenia raczej nie mam, bo nigdy nie miałam. Ewidentnie to jest po przeziębieniu, często po przeziębieniach tak miewam (znaczy raz na dwa-trzy lata średnio). Zaczynam kaszleć, a kaszel powoduje, że kaszlę bardziej, aż do metalicznego posmaku w ustach, a potem powoli przechodzi. Mniej spodobała mi się dalsza część, bo ja strasznie nie lubię lekarzom głowy zawracać. Poczekam jeszcze chyba. Teraz sezon na przeziębienia, nasza pani doktor ma urwanie głowy... A swoją drogą, to te badania pracownicze, na które tak klęłam, mają sens - od kiedy nie pracuję, to się nie badam, bo mi się nie chce (no poza jednym specjalistą, ale to chyba też tylko dlatego, że potrzebuję od niego regularnie recept). Czemu znów zeszło na dentystów? Miałam iść we wrześniu i jakoś się zebrać nie mogę. Może jednak się zmobilizuję, biorąc przykład ze starszej koleżanki... Edytowane 12 Października 2011 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.10.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Ja nie muszę wkładać nic ciężkiego do kieszeni,.... ja tobym mógł komuś parę kilo do kieszeni odstąpić skrobanko szyb się zaczęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.10.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Już?! U nas jeszcze nie ma przymrozków ani szronów, ale kto wie, skoro gdzie indziej są... W każdym razie dzisiaj trzeba było od samego rana w kozie napalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.10.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Popełniłam dwa wpisy w dzienniku ... matko jedyna, dlaczego ja się tak zaharowuję W skrobanki się jeszcze nie bawię i mam nadzieję, że tak pozostanie przez czas jak najdłuższy! Nawet ładne słoneczko mieliśmy, ale zimno i wietrznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.10.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Braza, przesadzasz... a taki masz ładny komentarz w profilu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.10.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 No właśnie, przesadzam ... bardzo przesadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.10.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 no ładnie Brazula Ci to wyszedło:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.10.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Pięknie brzmi , ale Szanowny też rąsię przyłożył (muszę to napisać, bo czyta i jeszcze się obrazi ...) A poważnie ... dzięki, w tym akurat domu niestety nie może być ciemnych kolorów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 14.10.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Popełniłam dwa wpisy w dzienniku ... matko jedyna, dlaczego ja się tak zaharowuję W skrobanki się jeszcze nie bawię i mam nadzieję, że tak pozostanie przez czas jak najdłuższy! Nawet ładne słoneczko mieliśmy, ale zimno i wietrznie! U mnie też wiecznie ładnie i gorąco... od rury wodociągowej:lol2: Kolorki przyjdę podziwiać jak zakopię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.10.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 No jak to, na czym ona śpi? Na nowej sofie! A pokoje w nowej szacie bardzo mi się podobają, fajne energetyczne kolory, ciepły look - tak trzymaj! Lepsze są, niż te ciemne. Napracowaliście się, ale są fajne efekty! Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 15.10.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Popieram przedmówczynię - ładnie jest! Największe wrażenie wywarł na mnie pokój gościnny w nowej szacie. Pokoje Młodej tyle już przechodziły przemian, że nic mnie nie zdziwi. Kota wie, co dobre i wygodne, zauważyłam jednak, że ubiegłaś ją i położyłaś kocyk. Ot taki kompromisik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.10.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Brazunia, korzystajac z wolnego latam po forum, odwiedzam, podgladam I do Twojego dziennika wpadlam Alez sie u Was pozmienialo!!!! Jestem pod mega wrazeniem jaki ogrom pracy wlozyliscie w Uroczysko, serca i optymizmu Jest pieknie, optymistycznie i sielsko A co z Jasnie Wielmozna Klaczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts